Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Muzikál nemá příliš silnou zápletku, ale je mile obyčejný a mile český :) Po dlouhé době mě díky tomu potěšil snímek našeho původu. A jsem ráda, že k tomu nebylo potřeba vykonstruovaných scének, které by se mnohdy doopravdy prostě nestaly. Na Muzikálu je mi nejvíce sympatické, že oproti prcičkovému hudebnímu táboru nebo ve srovnání s Camp Rock (s Demi Lovato) by se český příběh o hudební škole v přírodě, jako je tento, pravděpodobně ve skutečnosti odehrál přesně takhle. Trochu zpěvu, trochu tance, jinak přátelství versus rivalita mezi teenagery a typické schválnosti, které všichni reálně známe z dob (českých) SŠ. Proto ani velké zastoupení z řad neherců v tomto případě vůbec nevadilo. V čele s třešničkou na dortu v podobě Aničky Fialové, která zde ukázala svůj přirozený talent, musím říct, že přes mou počáteční nedůvěru z 39% zde hodnotím Muzikál jako příjemné překvapení. (Jen ten název je ve vztahu ke snímku poměrně nešťastný, americký, i když uznávám, že film s více pasujícím jménem "Hudební škola v přírodě" by si asi jen tak někdo nepustil). Prostě takový nenucený, přirozený filmík, který vypadá jako by se natočil sám. :) reálných 63%, přičemž hvězdičky zde nadsazuji na 4, protože si zaslouží zlepšit celkové skóre. :) ()

holyterry 

všechny recenze uživatele

Fádní, trapný, odpuzující pokus představit mé generaci jeden z nejlepších muzikálů od našich českých tvůrců - Starci na chmelu. Když jsem zjistila, že je v tomto "muzikálu", kde se naštěstí až tak moc nezpívá, obsazený Mišík mi bylo hned jasné, že kvalita bude klesat už od začátku filmu. Čekala jsem něco víc od lidí, kteří se často v našich médiích a od mých známých označují za velmi talentované. Opravdu mě film nudil od začátku do konce. Postavy a děj jsou natolik špatně vymyšlené, že vše co se stalo, mi bylo úplně jedno a ani mě to trochu nezasáhlo. Ale nezvedá se mi z toho až tak moc žaludek a proto tento "muzikál" dostal jednu hvězdičku za snahu. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch mnoha poetických, až lehce ezoterických filmíků, kterými novodobá česká filmografie disponuje (př. Hany, Laputa, ...). Tahle sorta filmů se snaží být jako těžce artový film a tudíž to není pro šiřší obecenstvo. Je to spíše pro ty, kteří mají rádi psychologii a poetické konverzační blábolení. Tak přesně v těchto vodách pluje i tento (ne tolik zdařilý) "Muzikál." ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou, když jsem procházel televizní program. Ale jakmile jsem spatřil, že ve filmu hraje má oblíbenkyně Vica Kerekes, se zhlédnutím jsem ani chvíli neváhal. Škoda, že Kerekes měla jen velmi málo prostoru (mnohem více ho měl Roman Vojtek). Další výtkou je, že se rozhodně nejedná o muzikál. Byly tam totiž tak 3 písničky. Ale vynahradila to nápaditá taneční čísla (zejména při písni Bossa nova). Film mohl být delší - hodně mě překvapilo, že končil před samotným uvedením pro veřejnost. Ale v rámci Česka se stále jedná o velmi nadprůměrný počin. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po filmovo-muzikálním pornu Muzzikanti jsem k tomuto filmu přistupoval podobně jako pyrotechnik ke zrezivělé pumě z druhé světové války poté co ji v místě detonátoru nakopl náhodně bagr při výkopových pracích. Kupodivu se další hrůza nekonala a to ani navzdory serebritkám, které dodala show Tvoje tmář má známý hlas. Nepopírám talent ani Fialové ani Mišíka, ale hojnost s jakou jsou nyní nasazováni budí obavy. Tvůrci si scénář dobře vymysleli, takže skupinka má secvičovat klasiku - Starce na chmelu, páč to tak vybrala komise. V tom je genialita námětu. Divák klasiku zná, zná písničky i melodie, ví o co go a tak si to celé vlastně připomíná v krapet modernějším hudebním angažmá Petra Maláska se soudobými začínajícími hvězdičkami šoubyznysového potěru. Když se natančí a nezpívá, sledujeme vlastně takový prima letní tábor s kupou krásných lokací, pohledných děvčat řešící problémy mladých ať už ve vztazích či v rámci skupiny. Všímavější jedinec si všimne pár vtípků např. v podobě řidiče autobusu, kterého si střihl ,,autobusák'' Kopta či Lauferova hajného, který jde z paseky vyhnat chlapskou skupinu rozespívávajícíc se na pařezech páč tam dělají kravál. Byly tam ale momenty, které jsem nechápal jako bylo zranění jednoho ze členů skupiny i závěrečné kritické sebeukájení Vojtka a hlavně Polívky v autobuse... A to že nedali tu hlavní písničku na závěr, to mně vyloženě naskrkli... Kdybych to měl shrnout, bylo to s ohledem na ostatní podobnou tvorbu koukatelné a to jen dokládá skutečnost, jak děsně na tom dneska naše hudební filmy jsou. Nejvíce mi však připadalo, že film tak trochu vykrádal Starce a možná kdyby si skupinka měla připravit něco neznámého, dopadlo by mé hodnocení o poznání hůře... Dávám tedy za 2 sklínky oleje na hlasivky. * * ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama