Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

XZvire 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to nebylo až tak špatné, jak jsem si myslela. Film jsem si pustila jako oddechovku při žehlení a nebyla to špatná volba. Na české poměry tam bylo překvapivě málo trapnosti, vlastně až na Korna, žádná. Škoda, že to má jen 85 minut, protože mi přišly některé momenty až moc zrychlené nebo mi tam naopak chybělo více scén z tréninků, choreografie... Prostředí léta a tábora byla fajn. Hudba byla skvělá, jen mi v některých chvílích přišlo, a dost vadilo, že se jim u písní nevešel dabing do pusy. Chválím mladé neokoukané herce (i přes protekční jména), Roman s Vicou mi taky nevadili. Docela dlouho jsem přemýšlela o hodnocení, protože tenhle film je přesně na hraně mezi lepší dvojkou a horší trojkou. Ale jo, myslím, že si to tři odřené hvězdy zaslouží. ()

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Muzikál nemá příliš silnou zápletku, ale je mile obyčejný a mile český :) Po dlouhé době mě díky tomu potěšil snímek našeho původu. A jsem ráda, že k tomu nebylo potřeba vykonstruovaných scének, které by se mnohdy doopravdy prostě nestaly. Na Muzikálu je mi nejvíce sympatické, že oproti prcičkovému hudebnímu táboru nebo ve srovnání s Camp Rock (s Demi Lovato) by se český příběh o hudební škole v přírodě, jako je tento, pravděpodobně ve skutečnosti odehrál přesně takhle. Trochu zpěvu, trochu tance, jinak přátelství versus rivalita mezi teenagery a typické schválnosti, které všichni reálně známe z dob (českých) SŠ. Proto ani velké zastoupení z řad neherců v tomto případě vůbec nevadilo. V čele s třešničkou na dortu v podobě Aničky Fialové, která zde ukázala svůj přirozený talent, musím říct, že přes mou počáteční nedůvěru z 39% zde hodnotím Muzikál jako příjemné překvapení. (Jen ten název je ve vztahu ke snímku poměrně nešťastný, americký, i když uznávám, že film s více pasujícím jménem "Hudební škola v přírodě" by si asi jen tak někdo nepustil). Prostě takový nenucený, přirozený filmík, který vypadá jako by se natočil sám. :) reálných 63%, přičemž hvězdičky zde nadsazuji na 4, protože si zaslouží zlepšit celkové skóre. :) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Choreografie 3/10/// PLUS: odkazování na film Starci na chmelu, krásné prostředí, které může někoho "zahřát" MÍNUS: přesto nasazení do kin v Lednu chápu jako snahu vydělat, protože při větší konkurenci v jiných měsících by snímek neměl šanci, v opačném případě to můžu brát jako provokaci, když je teď venku takové počasí, utnutý závěr před samotným vystoupením, místo skvělé tanečního čísla titulky, to snad nemyslí vážně/// Shrnutí: Poměrně zbytečný a hlavně prázdný film ve kterém toho správně funguje pomálu. I Muzikál ze střední měl chytlavější melodie, lepší taneční čísla a zajímavější a rozpoznatelnější charaktery postav. Z českých muzikálů může někdo srovnávat s Rebely, jenže o kvalitách Renčových Rebelů si může tento snímek nechat jen zdát. Už jen drobným nedostatkem je samotný název kde místo slova aneb, mělo být nebo. Protože právě jedna z postav se rozhoduje pro muzikál, NEBO pro svou cestu za štěstím./// Celkem 36%/// ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, svěží film, tak optimistický, výborný nápad tvůrců ukázat partu studentů herecké konzervatoře připravující se na svoji první divadelní premiéru. Romana Vojtka jsem dosud znal jen z pitomé reklamy na nějakou banku, nevím, zda jsem si dosud všiml někde Kerekesové. Ale především mě zaujali mladí herci, zvláště Vladimír Polívka a Anna Fialová, kdežto Adam Mišík zůstal poněkud za očekáváním. Mezi tou spoustou hloupých filmů o feťácích, velkoměstských paničkách, filmů s povinnou dávkou LGBT či prorežimně upravených biografií či "historiuckých" filmech bylo tohle dílko skutečně apolitické, neuráželo ničí city, naopak bylo jako slenka čistého vína. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

1,5* Naprosto zbytečný film. O to smutnější je, že ten film není úplně hloupý. Jen bezradný. Scénárista a režisér se jaksi nedokázali dohodnout, natočí-li poctu Starcům na Chmelu, jejich remake, nebo moderní limonádovou love-story ve stylu Hříšného tance (ovšem přenesenou na český píseček a do současnosti - ovšem s naprosto anachronickými citacemi ze Starců na chmelu). Asi žádná z těchto tří variant by neměla opodstatnění v současné době, už jen proto, že samotní Starci ještě nijak výrazně nezestárli, abychom je museli upgradovat, ale co už... Nakonec výsledek připomíná nefunkční směsici všech výše uvedených variant, kde nemohou zazářit ani herci, kteří by mohli (Polívka) a kupodivu ani hudební skladatelé (Malásek), o choreografii raději nemluvě. A naprosto pak nechápu náhodně řazení jednotlivých tanečních čísel, které nemá gradaci a je naprosto nelogické (viz zařazení celého tanečního čísla na píseň Bossa Nova hned dvakrát za sebou a to s odstupem sotva dvaceti minut.) Jak říkám, je to bezradné, nelogické, pomale plynoucí a tu a tam mile poetické. Škoda. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama