Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rafael Padilla přezdívaný Chocolat byl prvním černošským klaunem. Vystupoval společně s ostříleným kolegou Footitem a toto na první pohled nepravděpodobné duo si na počátku 20. století podmanilo Paříž. Jenže lákadla slávy a dobové předsudky připraví Padillovi v podání Omara Sye (Nedotknutelní, Samba) víc překážek, než s kolika počítal... (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Cirkus je hořký, bohudík. Mně se sice nechce věřit, že život pod šapitó býval kdysi doopravdy takhle smutně veselý, ale z pohledu filmového diváka jen dobře, protože příběh pak vyplavuje emoce. Smích zahání smutek, smutek probouzí touhu se smát, a tak pořád dokola, až je vám z toho na konci úzko i hezky zároveň. Říkáte si "k cirkusu nikdy", ale pak vylezete z kina do podzimního psího počasí a nejradši byste zalezli do vyhřáté maringotky. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se nejedná o žádné veledílo, příběh dvou klaunů, je zajímavý. Omar Sy, hraje dobře a James ho možná i předčí, to záleží na úhlu pohledu. Rozhodně skvělá je první necelá polovina filmu, kde se děj ještě odehrává na venkově, nebo předměstí Paříže. Postupem času, se kouzlo filmu vytrácí, stejně jako Chocolat, který doplatí na hazard a také na to, že je černochem. Trošku jsem se přemlouval, ke čtyřhvězdičkovému hodnocení, ale nakonec mi to nedalo a učinil jsem tak. Když nad tím přemýšlím, ten film ani není vtipný, jen jde o to, najít si na tenhle žánr chuť a ať už chcete, nebo ne, prostě to není komedie, nýbrž drama! Takže nepočítejte se smíchem, od ucha k uchu. Monsieur Chocolat, chtěl víc, ale publikum a možná vlastní svědomí, mu to neumožnilo, v době, kdy se černochům na ulici říkalo "negři." I tak se díky Georgovi a vlastnímu talentu, dokázal v cirkusovém prostředí prosadit. ()

Reklama

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Silně prozaický a dějový příběh,ve kterém vše jde silně na ruku a zvraty jsou trošku prvoplánovité. Vše jde vpřed a žádné zbytečné odbočky. Takový ten příběh, co by se měl zalíbit všem a ničím zvlášť nevynikat. Koukalo se hezky, ale že by mi to přineslo nějaký nadstandardní požitek či nějakou přidanou hodnotu. ne. 7,5/10 ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Roschdy podle svých slov nechal Omara a Jamese, aby ve většině komických záběrech improvizovali podle sebe, což byl podle mne geniální tah, díky které vše působí bezprostředně a nenuceně a tedy i jako opravdový cirkus. Moje nadšení pokleslo s přechodem k vážnějším tématům. Samozřejmě do filmu patří, když se jedná o skutečný příběh Rafaela, ale postrádá právě tu bezprostřednost, se kterou se nicméně dají vyprávět i těžké, depresivní příběhy. Po Sambě mě to tak utvrzuje v tom, že Omar Sy je výborný komediální herec, ale ty vážné role mu moc nejdou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Omar Sy se začíná profilovat v jednoho z nejzajímavějších mladých francouzských charakterních herců. Sedlo mu i tohle historické a životopisné drama o prvním černém francouzském klaunovi. Samotný film, je ale spíše jen klasickým životopisným snímkem, kdy dostáváte momenty, které prostě očekáváte - drama s příměsí komedie se skvělým představitelem v hlavní roli. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Rafael Padilla (Omar Sy) se ve skutečnosti narodil na Kubě. Do Evropy se dostal poté, co si ho koupil španělský obchodník. (Candice)

Reklama

Reklama