Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

70% Hezky se na to koukalo. Film dobře utekl. Omar Sy byl sympatický a Harrison taky. Samozřejmě animovaní psi nejsou tak přirození, ale to mi nevadí, když si uvědomím, že aspoň nebyl žádný živý tvor zneužitý, teda maximálně mohl být nějaký člověk ale to asi ne a to by bylo o něčem jiném. Šmejd filmu byl jaksepatří skutečně šmejd až jsem si na něj pomalu brousil kudlu. Film byl takový putovní, takže se podle toho scénář odvíjel a já jsem čekal že se třeba Buck zase shledá se svojí smečkou nebo se vrátí do svýho domova, kde si ho snad začnou víc vážit, ale asi to takhle bylo lepší. On už si nějak poradí když už se ujmul svýho postavení a vyzkoušel si život v divočině. I když takový pes potřebuje spíš pána než psí smečku. Ale přece jenom z vlka toho má v sobě pořád dost. Film měl krásnou atmosféru a krásnou zimní krajinu. O dojetí taky nebyla velká nouze. Jen zřídka jsem něco nepochopil nebo mi něco nesedlo. Dalo by se něco vytknout, ale tak už to asi chodívalo a nejspíš to tak bylo i v knížce. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Filmy o psoch vo mne väčšinou dokážu evokovať veľmi pozitívne pocity a v nejednom prípade dojať, avšak tento prípad je akousi výnimkou. Pár príležitosti ma dojať tu síce bolo, avšak scény vždycky skončili skôr, než sa vôbec k niečomu dobrému priblížili. Je to škoda, keďže z vizuálneho hľadiska je film naozaj nádherný (krásna príroda, fajn kamera, dobré efekty), má pekný soundtrack a fajn Harrisona Forda. Vo filme však bohužiaľ chýba to najpodstatnejšie - psy. Digitálni psi síce sú spracovaní naozaj dobre, avšak sú strašne neprirodzení (prudké pohyby, neprimeraná výška, nie veľmi dobrý kontrast medzi tieňom a svetlom) a skutočného psa nikdy nenahradia. Naviac, príbeh som si vedel predstaviť aj omnoho lepší a dobrodružnejší, antagonista je totálne hrozný a film sa mi začal páčiť až po príchode poštára, pričom po jeho odchode sa málinko zhoršil. A ani keď si Buck nájde svoje miesto a zažíva pekné chvíle so svorkou ma nijak emocionálne nenadchli a nevytiahli zo mňa ani radosť, ani smútok. Rád by som dal tretiu hviezdu, no nemám inú možnosť než nechať tie dve. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hezká rodinná záležitost. Na první dobrou vysloveně film, u kterého víte, že žádný žánr by na něj neseděl víc, než ten rodinný. Celé je to hrozně hezké, dá se na to bez problémů koukat, má to dobrý námět, příběh, dejme tomu i zpracování, samozřejmě je v tom i Harrison Ford, kterého každý fanoušek musí ocenit. Jenže je to všechno strašně umělé. Nejen ta smečka psů, ale i ta krajina. Celé je to tak barevné, že to snad nemůže být pravda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jde sice o adaptaci knižní klasiky,nicméně tu jsem nikdy nečetl a ani po shlédnutí tohoto kusu nemám potřebu to napravit.Jde sice o film,který nijak neurazí,ale zároveň ani nemá čím překvapit a i když se ze všech sil snaží diváka napínat,všechno nakonec dopadne tak jak divák čeká.Digitální pes je každopádně ok a to i přesto,že chvílemi vypadá ve výrazu trochu jako Scooby-doo ("hraná" verze)...60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden bodrý pes jménem Buck, jenž byl jakýmsi morálním kompasem pro své páníčky a členy smečky, přičemž se snažil najít své místo v přírodním řádu, které by mu nejvíc vyhovovalo. Volání divočiny upoutá diváka zejména pěknými přírodními lokacemi a účastí Harrisona Forda, kterému role Johna vážně seděla. Příběhově nemá film moc čím překvapit, a to i člověka, který nečetl předlohu (jako například já). Avšak nejvíce rušivým elementem byla animace zvířat, která místy působila až příliš uměle a nevěrohodně - člověk je přece jen po Pí a jeho život či Knize džunglí zvyklý na jistou míry kvality. Film uteče v kině jako divoká voda, zároveň se však po projekci rychle vypaří z podvědomí, protože nenabízí žádnou silnou a vyloženě zapamatovatelnou scénu, což je škoda. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Jacka Londona, která vyšla v roce 1903. (SONY_)
  • V knize Bucka koupili dva muži, Perrault a Francois. Ve filmu se z Francois stává Francoise, žena. (MTHRFCKR)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama