Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

choze 

všechny recenze uživatele

BARBARA CONANA, jeden z nejzásadnějších filmů fantasy vlny v první polovině 80. let, jsem nikdy moc nemusel a ani s přibývajícími lety se na tom nic nezměnilo. Dobře napsané (o rok později Stone napsal ZJIZVENOU TVÁŘ) a pěkně natočené, ale rozvleklé jako svině a narozdíl od ostatních mě nezaujala ani Poledourisova hudba. Sequel a RUDÁ SONJA jsou pak ještě horší. Mým favoritem a jediným koukatelným snímkem filmově obecně mizerně zastoupeného fantasy subžánru sword and sorcery zůstává PÁN ŠELEM. Pobavilo mě tohle tvrzení na IMDb, jak CONAN zrcadlí Arnoldův život - Conan's formative years are spent in a small village, then spent in hard manual labor as a slave. Then Conan gains fame and wealth through his physical prowess. Although at first given to wine and women, he eventually abandons his hedonism and uses his skills for acts of heroism. Eventually, Conan becomes a king. In real life, Schwarzenegger was born in a small Austrian village and spent his life bodybuilding. He then becomes famous and wealthy through bodybuilding competitions and action/adventure movies. Schwarzenegger engaged in drug use and womanizing in his past, but gave those up later in life and then campaigned for social causes. Eventually, he was elected Governor of California. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt Terminátora, stal by se Conan Arnieho nejlepší rolí. Skvělé převedení fantasy příběhu do filmu, co postava to perla... to sice nemusí na pět hvězd stačit, zvlášť když to o těch postavách platí jenom pokud o nich uvažujete jako o archetypech fantasy hrdinů a nečekáte od nich nějaké realistické emoce:) Ale ještě nepadlo ani slovo o Poledourisově hudbě, která je jednoduše řečeno pro daný film dokonalá. A kdyby i to bylo málo, vždycky mi imponovaly úderné prology a slibné epilogy:) Hrdiny jako Conana, Valerii nebo Subotaie nemůže Valhalla minout. Každá repríza u mě dokonale funguje, a že už jich bylo a ještě bude. Režisér Milius tady dokonale využil Arnoldovu prkennost a mluvu cizince, protože tak nějak by zřejmě Cimmeřan v krajích na jihu působil. Je to prostě srdcová devadesátka. PS: Sandahl Bergman je překvapivě původně tanečnice, což jde ve filmu vidět např. v All That Jazz (ano, až tak byla dobrá). A je na co se dívat;) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Opět nadhodnocený snímek, na kterém je zajímavá pouze hudba a velkorysá výprava a záleží na každém, nakolik je tyto dva faktory ochoten ohodnotit. Děj je plytký a herecké výkony nevalné i v případě jinak kvalitních herců. Režie rovněž nestojí za zmínku. K vrcholům žánru, jakým je např. trilogie Pán prstenů nebo starší Excalibur vzhlíží Barbar Conan z velké dálky. Když nic jiného, tak je pozitivem že role Conana nevyžadovala po Schwarzeneggerovi nějaké charakterní herectví, takže s odstupem doby jde o jednu z jeho nejlepších rolí šitou na tělo. Celkový dojem: 40 %. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Řinčení zbraní a cákání krve v monumentálně vypadající, výpravné fantasy. Arnold je sice herecky tuhej jako měsíc staré veka, ale v roli Conana si nedokážu představit nikoho jinýho. Z filmu dýchá báječná atmosféra dávných věků a Robert Howard může v hrobu klidně odpočívat. To co film povyšuje na téměř umělecké dílo je - úžasný, báječný, fantastický, geniální, monumentální (vyberte si sami) - soundtrack Basila Poledourise. Dodnes jsem neslyšel, a asi neuslyším, nic lepšího na poli filmových soundtracků a není to pouze můj názor. Jestli jste ho neslyšeli, nebo nemáte CD, rozhodně si ho sežeňte a sosejte a sosejte. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S časovým odstupem musím uznat, že v rámci filmové hrdinské fantasy se jedná o výjimečný snímek. Svět R.E.Howarda není snadno převoditelný na filmové plátno. To, co funguje v textu, často selhává v obraze. A Howard je velice dobrý a poutavý vypravěč, který dokáže svým příběhům dát nejen napětí, mystiku a tajemno, ale díky nespoutané fantazii umí barvitě vylíčit jak rozsáhlé džungle a zapomenuté chrámy, tak mizející města a krajiny temných kněží, démonů a bytostí z největších hlubin země a dávných věků. Naprosto úchvatné jsou pro mne dvě scény - úvodní s vypleněním vesnice ( příjezd válečníků lesem v dobrovodu famózní hymnické hudby Basila Poledourise) a zabitím Conanovy matky, a pak scéna palácových orgií s rovněž úžasným hudebním doprovodem. O herectví A.Schwarzenneggera nemá cenu se z rozepisovat, jelikož hercem prostě není. Jak napsala dobová kritika - střídá dva výrazy tváře - naštvaný a zkřiveně radostný, na tuhle roli se ovšem hodí skvěle. Naopak mrazivé herectví J.E.Jonese ( Thulsa) je omračující a bezchybné. Jednomu se chce věřit, že dokáže opravdu vraždit pohledem... ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Poněkud laxní přístup režiséra Johna Miliuse k bezpečnosti má na svědomí celou řadu žoviálních historek z natáčení, které muselo být jen o trochu méně krvavé než samotný film. Nejvíce to celé odnesl sám Arnold Schwarzenegger, který pod Miliusovou režií trpěl jako kůň. Například při scéně, kdy po něm jdou vlci… Arnieho skutečně honili běsnící psi. Ti poté ostatně vláčeli a zranili i kaskadéra v úvodní scéně přepadení vesnice. (pornogrind)
  • Subotai (Gerry Lopez) je odkazem na nejúspěšnějšího mongolského generála Sübeteje z dob Čingischána. Napovídá tomu jeho vzhled i skutečnost, že je lučištníkem –⁠ neboť je známo, že staří mongolové byli výborní lučištníci. (ajaxx)
  • Scenár Olivera Stona, situovaný do budúcnosti, režisér Milius roztrhol na dve polovice a nanovo ho prepísal tak, aby stál film podstatne menej. Stoneova vízia by vtedy stála neuveriteľných 70 miliónov dolárov. (gogo76)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama