Reklama

Reklama

Na špatné straně hlavně

Trailer

Obsahy(1)

Bývalý policista Michael Decker přijel do Francie. Decker je ale člověk, který si země mnoha památek příliš neužije. Hned první večer se na ulici zastane ženy, kterou napadá a bije její partner. Hádka vygraduje ve rvačku, v níž Decker násilníka několika dobře mířenými údery pošle k zemi. Jenže násilník se nechce nechat a na Deckera vytáhne pistoli. Následnou přestřelku s Deckerem ale násilník nepřežije. Decker má při vší smůle ovšem štěstí. Incident vyšetřuje jeho bývalý kamarád, policista Jean, a tak druhý den ráno Decker i se zachráněnou ženou, striptérkou Lisou, volně odejdou z policejní stanice. Místo toho, aby Lisa Deckerovi poděkovala a pokojně se rozešli, žena Deckerovi nabídne obchod. V autě jejího bývalého mrtvého přítele, Ronnieho, je prý schováno velké množství peněz. Pokud je Decker dokáže z auta dostat, bude půlka peněz jeho. Decker se od Lisy také dozvídá, že Ronnie sice vlastnil noční klub, který koupil kvůli tomu, aby tam ona nemusela pracovat, ale ve skutečnosti Ronnie prodával drogy pro jakéhosi Američana, Vargase. Tomu zde dělá poskoka zabiják Gage, kterého se Lisa bojí. Decker na nabídku přistoupí s tím, že si večer pro peníze na hlídané policejní parkoviště zajde. To už se ale po autu s penězi shání i Gage a jeho lidé, kteří se dozvěděli, že Ronnie je mrtvý a že ho zabil nějaký Američan. Gage přes známého právníka velmi rychle zjistí Deckerovu identitu a i to, že Decker je bývalý protidrogový agent. Gage o tom informuje Vargase, ten však dává jasný pokyn – chce peníze a Decker ani Lisa ho nezajímají. Decker večer vnikne na policejní parkoviště, zbije hlídače a z auta odnese hledané peníze. Gage, který se na parkoviště dostaví druhý den ráno v doprovodu právníka, zuří. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

otík 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě seagalovka ještě pobaví a ejhle, on se našel vskutku podařený kousek. Nejen že v něm Seagal po dlouhé době má i jakousi slušnou akci, ale dokonce si užije i scénu s nahou dívkou (i když mám podezření, že nahotinka byla jen nepovedeně vybraná dublérka) a hlásí velmi uvolněné a vtipné hlášky. Sice celý film je naprostá slátanina a kravina, ale na to už jsme v této céčkové lize zvyklí. Plusy ale film získává za to, že nevypadá prvoplánovitě levně, jsou v něm docela vtipné postavy, a když už na akci přijde, přeci jen z toho nebolí oči. A jako třešničku na dortu dostaneme i sem tam záběr na hýbajícího Seagosaura. Jo, já jsem spokojen a nenáročný divák by mohl být také. Díky, Steve.:-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si si to napísal, tak si to aj podpíš.“ Po dlhom čase som si znova pozrel novú seagalovku a tento silný zážitok ma viedol až k úvahám nad tým, kto ešte je a kto už nie je akčný herec. Veci, ktoré Seagal stváral v začiatkoch (Nico, Prepadnutie v Pacifiku, Nemilosrdná spravodlivosť...), boli brutálne a nekompromisné, mali vynikajúcu choreografiu. Tie bitky sú ešte i v dnešnej dobe drastické a intenzívne. Seagal sa na nič nehral, nemusel mať kaskadérov, ani dvojníkov. Bola to smrtiaca mašina na rozdávanie úderov. Reálne ovládal bojové umenia a každý vedel, že je lepšie si s ním nezačínať. Lenže na stole mu pristávalo čoraz menej kvalitných ponúk a nakoniec skončil vo videobéčkach/céčkach s mizernými rozpočtami, ešte mizernejšími scenármi a kolegami-hercami, ktorí vyzerali skôr ako komparz z porna. Jemu to ale zjavne nevadí! Ide si to svoje a i hranie vo filmoch takejto nevalnej úrovne mu umožňuje žiť nadštandardný život. A stále (hoci pribral 75 kíl a už sa pred kamerou takmer vôbec nehýbe, väčšinou iba sedí za stolom/v aute/v kancelárii a pozerá sa pred seba, lebo otáčanie hlavou by ho bolelo) prekvapivo má veľmi veľa verných fanúšikov. Tí si alebo neuvedomujú, ako rapídne nadol išla kvalita jeho snímok (čomu sa dosť ťažko verí), alebo je im to jedno, alebo ja neviem čo. V Na dostrel Seagal spojil sily s Keonim Waxmanom, s ktorým pos*al už veľa vecí (Strážcu spravodlivosti, Ochrancu, Najlepšieho zabijaka, Nezastaviteľného muža...). Na dostrel Steven zároveň produkoval, ale v podstate nejde o akčný film. Neviem, čo to je, ale akčný film by mal vyzerať inak. Pár akčných sekúnd je na začiatku a finále je akčné, ale medzitým len zopár pokusov o kratučké prestrelky a hŕstka kopancov, úderov a faciek. Zdalo sa mi, že v Na dostrel je namiesto Seagala jeho dvojník nielen v akčných scénach, ale i v scénach, keď má jeho postava sedieť v reštike za stolom, ale je snímaný odzadu, lebo Seagal povedal, že stačí dvojník. Sila. Do toho tupá modelka v hlavnej úlohe, štvrtotriedni gauneri a smiešny scenár. Ale bavilo ma to, svojím spôsobom. Na finále oceňujem, že sa Seagal pokúsil vrátiť k svojím brutálnym začiatkom, kedy sa rád vo finále stretol s najhnusnejším hajzlom filmu a niekoľko desiatok sekúnd sa navzájom krvavo sekali nožmi veľkými ako menšie mačety. Rozdiel je samozrejme ako medzi pečenou kačkou s lokšami a psím lajnom, ale i tak si to cením. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na špatné straně potravinového řetězce. Podívejte se na ten vodní meloun za oranžovými sklíčky a je vám jasné, že tu smůlu mají krávy, prasata, ovce, telata, jehňata i ryby. Vždyť před cvaldou Stevenem museli v rumunské Francii natírat kmeny stromů latexem, aby neokusoval kůru! Tohle rádoby akční veledílo o pragmatickém holportu s exotickou kurtizánou je jen jeho dalším straight-to-smetiště fiaskem. Proč v sobě nenajde špetku důstojnosti a neukončí to kinematografické trýznění? Proč raději nejede za Vladimírem na daču lovit medvědy a potápět se pro amfory? Proč?! ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nikdy never striptérke. Jediná vec, ktorú by rada videla vychádzať z tvojich nohavíc sú peniaze." Aikido master (opäť) neprekročil svoj tieň a bez jediného škrabanca vyčistil Bukurešť (tentoraz sa tvárime, že sme v Paríži ehm) od polodementných mafiánov. Okrem akčných scén ma tentoraz sklamal aj oblečený sex, s tými seagalovkami to ide vážne dole vodou. Jediný dôvod prečo nedávam "odpad" je tá rozkošná pišulka zo Sugarbabes. Bez nej by to bolo vážne ako za trest. 15 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozkošně masitý Steven Seagal pomůže krásce v nesnázích a odpraví padoucha, který si na ni dělal nárok. Atraktivní striptérka mu na oplátku slíbí část padouchových peněz, které jsou schované v Jaguáru, co stojí na hlídaném podzemním parkovišti, a sex (invenčně nejlepší nápad z celého filmu!). Vzápětí oba mají v zádech narkomafii vedenou dvojníkem současného Pepy Melena, jenž pase po ulitých penězích. Vše se semele v čarokrásné Paříži, jejíž ráz ale s nevynalézavým kameramanem zapadne. Vše je pořízeno za směšný rozpočet a je bídně zrežírováno, podle toho film vypadá, tedy směšně. Akce je ve filmu dohromady cca 5 minut. Napočítal jsem jen tři kratičké bitky + nervydrásající "akční" finále, podobající se úrovní odpolednímu seriálu na Primě. Titulní hrdina roky sloužil v armádě, ve zvláštních jednotkách a byl federálním agentem, není to ale na něm vidět, spíše to vypadá, že si roky dopřával v Mekáči, kde nakynul, až mu sebemenší pohyb činí potíže. Seagal působí dojmem, že má v zádech desku a ta mu znemožňuje pohyb. Problémem byl i jeho dublér, ten se vyskytoval i ve scénách, kde jeho služeb nebylo zapotřebí. A skandální byla i okatá zadní projekce ve scénách s jedoucími auty. Keoni Waxman je dvorním režisérem Seagala, ale spíše je mi někdejší akční ikony líto, že je odkázán na takového patlala, kterému skutečná režie dělá potíže, a tak jen splácal dohromady pár mrzkých pohyblivých obrázků. Mezi režiséry se nedá počítat. Až na exotickou krasavici Jade Ewen a kratší stopáž, se jedná o zcela dementní film, který sotva dokáže uspokojit nároky akčního fandy (céčkové produkce). 1/10 ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama