Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (274)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, kolik lidí oblbnul vizuál vánočního Londýna a kukadla Emilky. Poslední Vánoce by asi moc chtěly být novou Bridget Jonesovou nebo Láskou nebeskou. Ale za oběma filmy stáli lepší filmaři - a ano, dívám se na Emmu Thompson, jejíž scénář je jednoduchoučký, prvoplánový (rozuzlení filmu mnozí na Youtube uhádli už z trailerů), levně moralizující (Brexit, přistěhovalectví, gayové, minority... máte tu všechno) a hlavně - a to bohužel - bez silného vyznění. Emilia a Henry Golding jsou fajn, mají mezi sebou chemii a oba jsou charismatičtí. V lepším filmu by to byla pecka. Ale on tohle vlastně ani není romanťák, jde hlavně o postavu Kate a její vývoj z lůzra v něco víc. SPOILER: Henryho postava se ukáže být jen kolečkem v soukolí příběhu Kate a já pochybuji, že Emma Thompson domyslela, že jeho postavu napsala jako myslící a cítící bytost, aby ji pak odhodila, když splní svůj účel v příběhu, tj. slzičky a šok poté, co se ukáže, že je celou dobu mrtvý. Poplakali jsme si, tak padej, postavy se musí na konci sejít, zazpívat si písničku, aby se vzbudil fajn, nostalgický pocit. Eh... takhle teda ne. Výsledný dojem je stejně levný jako Katin polyesterový kostým elfa. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke sa úspešne vymanila zo škatuľky Daenerys a hoci to jej postava divákovi nijak neuľahčuje, vďaka svojmu okúzľujúcemu výkonu si ho nakoniec dokáže získať na svoju stranu. Škoda len, že scenár je zbytočne rozkročený do viacerých strán a v snahe o zakomponovanie väčšieho presahu až príliš kostrbatý a nie úplne vierohodný. To sa vlastne týka aj samotného záveru, ktorý mi je na jednej strane sympatický svojim umeleckým zámerom, no jeho podanie je ťažkopádne - nehovoriac o istej predvídateľnosti. Príjemná romantická komédia, ktorá je vo výsledku i niečim viac, no možno by jej neuškodilo, ak by sa držala trochu viac pri zemi. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná předvánoční záležitost, kterou táhnou velmi expresivní obočí Emilie Clarke. Nebýt jejího šarmu, se kterým ztvárňuje naprosto ztracenou, sobeckou a místy docela otravnou Kate, rozhodně by to bylo o dost horší. Zvlášť, když chudák Golding hraje filmový ekvivalent Kena od Barbie s naprogramovanou životní filosofií. A nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale Emma Thompson a její šíleně stereotypní podání ženy z Východního bloku včetně těžkého přízvuku a místy "lámané" angličtiny, je neskutečně otravné. Podzápletka s jugoslávským původem, přijetím vlastní identity (zvlášť, když ani jedna ze sester nemá ani náznak "jiného" přízvuku) a odkazem na Brexit, má asi tyhle Vánoce ukotvit v současnosti. Upřímně nechápu proč, když jinak celý naleštěný předvánoční Londýn vypadá jako z pohádky. A ona opravdu divná romance Santy Michelle Yeoh...? Zkrátka a dobře, jde o jeden z těch filmů, které musíte zkonzumovat a nepřemýšlet nad nimi, protože pak se začne rozpadat. Pokud se ale necháte unášet atmosférou, hudbou (a on se vám ten George Michael vryje do mozku) a příběhem, pak asi budete spokojeni. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Normální neexistuje. Je to hloupé slovo." Už pro tu titulní píseň, kterou miluju a vlastně celý soundtrack, se tomu filmu dá hodně odpustit. Naštěstí tohle není třeba, byť je to docela podpásový emoždímač. Ale Emiliin úsměv prostě za to stojí. Vánočního gibbonka chci! "Napíchnu si tě na ptáka!" 3,5* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Žádný vánoční zázrak se nekonal, byla to taková obyčejná romantika. Fanoušci Emilie Clarke si to nejspíš užijou, ale pochybuju o tom, že by se z toho měla stát další britská vánoční klasika. Uznávám, že závěrečný twist mě nenapadl, ale pak mi přišel naprosto logický. Navíc mě iritovala postava Emmy Thompson a její snaha o východní přízvuk. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Místo, kam jdou Tom (Henry Golding) a Kate (Emilia Clarke) bruslit, je Alexandra Palace v Severním Londýně. Ve skutečnosti je nějakých 15 km od centra, kde se v tu dobu nacházejí a kam se po bruslení opět vrátí. (FoxMulder)
  • Natáčanie prebiehalo priamo v Londýne, a tak, aby sa predišlo masám ľudí, natáčanie začínalo často aj o 2 ráno. (Astonko)
  • Skupina Wham! darovala všetky licenčné poplatky spojené s uvedením ich piesne "Last Christmas" vo filme na pomoc etiópskemu hladomoru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama