Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

Hild 

všechny recenze uživatele

Last Christmas je film, který bych naprosto bez problému doporučila komukoliv, kdo má už plné zuby vánočních nákupů a chce si jen odpočinout a podívat se na film, který navodí tu správnou atmosféru a u kterého mu bude prostě dobře. Po většinu času je Last Christmas na solidní 4* a vůbec nepřeháním. Celé je to odvyprávěné s lehkostí a film působí velice opravdově a přirozené. Já jsem byla vážně překvapená, jak moc si film užívám. Jenže on pak přijde jeden zvrat, který je taaak zbytečný. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat dobře a jsem přesvědčená, že tvůrci si mysleli, že to filmu dodá wow efekt, ale ve skutečnosti to sráží celý film lehce dolů. Tento zvrat je tak strašně nepasující k celé atmosféře filmu, kterou si tvůrci tak poctivě budovali po celou dobu, že jsem v kině mela chuť nahlas zakřičet "proč?". Ale jak jsem již psala na začátku, do kina bych na Last Christmas poslala bez výčitek svědomí naprosto kohokoliv. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na to od minulého roku a konečně jsem se k tomu dostala. Nicméně jsem od toho čekal asi až moc. Přeci jen scénář od Emmy Thompson, Emilia Clark v hlavní roli, vánoční atmosféra a písně od George Michaela - to přece nemohlo zklamat - bohužel trochu zklamalo. Herecky jsem naprosto spokojená, je to milý a pozitivní film, ale zápletka je strašně předvídatelná. Už ve scéně, kdy se snažila najít Toma a nemohla ho nikde najít mi bylo jasné kde je zakopaný pes a na konci se ukázalo, že jsem měla pravdu. Upřímně, raději bych, aby to bylo opravdové než tohle. To, že to bylo až tolik předvídatelné mi úplně zničilo to tajemno filmu, to napětí. A pak mi to strašně pomalu utíkalo. Čekala jsem to bohužel trochu lepší. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nudné, předvídatelné až hrůza, kýčovité a beze špetky nějakých hereckých výkonů. Tím vším je snímek Last Christmas, jehož největší předností jsou závěrečné titulky, jež Vás konečně osvobodí ze spárů této šíleně přepálené "romantické" záležitosti. Nikdy více! „I'm busy, you're weird, good-bye!“ ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina! První polovina na odchod z kina, pak se to trochu vybralo, ale ne na dlouho. S Vánocemi to má společné jen krámy v čínském krámě, jinak absolutně nic. Duchařina nevkusně říznutá politikou, bezdomovci, Jugoslávci, do toho transplantace srdce, neshody v rodině, lesbičky, nešťastný otec, ve finále besídka v azylovém domě a to vše za hudby George Michaela. Čuměla jsem na to, no jako zjara. Je to tady, Thompsonová je senilní. Trapné, ukřičené, laciné, špatná režie, mizerné dialogy, matka draků je možná pro někoho roztomilá, její práce s obočím coby jediný herecký výrazový prostředek je však děsivá, ta dáma neumí hrát. Rozhodně ne komediální party. Srovnávat ji s Bridget Jonesovou je drzost. Až dnes jsem docenila herecké schopnosti Renée Zellweger... Anglická romantická komedie bývala pro mě zárukou kvality, nebo aspoň přijatelného průměru, co jsem viděla dnes se tomu vymyká. Závěrem klady: jedna hvězdička za pěknou lavičku v zastrčeném parku. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak, co si budeme povídat. Jde o slabší film svého "druhu", který ale z průměrného scénáře vytáhlo skvělé obsazení. Zápletku jsem měl už v polovině filmu hotovou, nicméně to čekání na rozuzlení bylo vcelku příjemné. I když, Paul Feig je velice průměrný režisér. Škoda, lepší ruka mohla z tohodle filmečku vytáhnout mnohem, mnohem větší zážitek. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Keď Kate (Emilia Clarke) odchádza domov v otcovom taxíku, na jej zápästí je nakrátko vidieť tetovanie draka. Emilia si dala tetovanie urobiť počas poslednej sezóny Hra o tróny (2011–2019) ako poctu svojej postave Daenerys. (Arsenal83)
  • Tento film využíval stratégie udržateľnosti na zníženie emisií uhlíka a dopadu na životné prostredie. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo priamo v Londýne, a tak, aby sa predišlo masám ľudí, natáčanie začínalo často aj o 2 ráno. (Astonko)

Reklama

Reklama