Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (643)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Má to vše, co by dobrá Marvelovka měla mít a dokonce spoustu věcí navrch, jenže.. Tam kde má být gradace k finále (lhostejno, zda to má být akce, dialog, nebo nalezení telepatické želvičky), tak přichází obrovská pasáž, ve které je gigantické nic. A je to hrozná škoda, protože většinu filmu je to všem super, především postavy jsou naprosto skvělé a je unikátní, jak dobře fungují, přestože každá z nich si sebou nese kříž v podobě něčeho, co z něj dělá tak trochu vyděděnce a unikum v rámci žánru (tu má někdo de facto schizofrenii, tu je někdo nešťastně zamilován, tu je někdo gay, tu má handycap.. A tak dále). Daří se tak vytvořit postavy zábavné a životné, jenže poslední třetina je zoufalá, stopáž neskutečně přebujelá a to sráží celek na kolena do prachu průměrnosti. Jakkoliv je to v jádru slušný film, v žádném případě není tak hluboký, nebo děje-plný, aby si tu délku obhájil. A hudba je taky dost nudná a vůbec si z ní nevybavím ani fň. ps: po dvou vtipech očekávám v některém z multuverz filmů cameo z druhé stáje ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) "Myslíš, že až tam někde najdeme ostatní Eternals, že přijmou pravdu stejně jako my? (Ano) protože pravda je osvobodí." <- wtf? __ Schizofrenní snaha rámovat konání Eternals, které je v různých měřítcích různě uchopitelné (sobecké, vražedné, genocidní, krátkozraké, velkorysé, šílené, milosrdné, antropocentrické., ..), jako souladné s wanabe universálně-objektivně-principiálními morálními hodnotami (které prý nějak přesahují lidstvo samo a dají se abstrahovat mimo perspektivu lidské rasy), bylo pro stavbu děje hrozně špatné rozhodnutí. ___ Nelze přece budovat poselství snímku jako boj dobra se zlem, a jeho (některé) hlavní hrdiny*ky jako principiální, v jádru dobré, konající v pravdě, když děj rozehráváme na darwinovském poli "přirozeného výběru" v galaktickém měřítku, kde takové pseudomoralistické kompasy prostě nefungují, nejsou aplikovatelné. Schizofrenní zejména je, že snímek tato v jádru nerozřešitelná témata zajímavě otevírá, ale nemá odvahu vykoupat v tý depce diváka, dovyprávět je do důsledku: ani krutost a šílenství prosté absence správného rozhodnutí, ani děsivost nerozřešitelného dilematu s gigantickou tíhou zodpovědnosti. Tisíce let staří Eternals otevírají pandořinu skříňku, která má sílu zpochybnit kategorické imperativy. Mají možnost uchopit témata v bolestnosti antické tragédie (a to i na osobní úrovni, jako v případě backstory dětsky vypadající Sprite). A místo toho se hrdinové promenádují s emoční vyspělostí běžných lidí běžného věku současné kultury a plácají blbosti o pravdě, která osvobozuje. Je to guláš. Škoda. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U Eternals je na prvý pohľad vidieť, že sa Marvel Studios pokúša o strasenie stigmy továrne na osvedčený zábavný produkt a že sa pokúša o osobitejší autorský prístup. Ako vôbec prvá marvelovka film napríklad obsahuje sexuálnu scénu a v postave Phaista aj otvorene homosexuálneho hrdinu, ktorý dokonca aj vychováva s partnerom dieťa. Práve to je dôvod, tak nízkeho hodnotenia na všetkých svetových filmových fórach, pretože už nám pchajú buzerantov aj do filmov a my si máme na to akože zvyknúť. Už sa teším kedy bude v Marvelovke prvý pedofilný hrdina a tiež si len na to budeme musieť zvyknúť. Úchylná režisérka Chloé Zhao nám tak skazila zážitok z filmu, čo ale napráva neutíchajúca akcia. Hlavnou stránkou filmu je hviezdne obsadenie. Z Angeliny Jolie srší sexepíl ako v žiadnom inom filme. Finálne zhodnotenie - ak by nám nejakí liberáli nepchali LGBTQWIZS81...aj do filmov a neotravovali by nás tým, jednalo by sa určite o jednu z najlepších doterajších Marveloviek, aj vďaka akcií, obsadeniu, či slušnému novému príbehu, ktorý sa už netočí stálo okolo Ironmana, Kapitána Ameriky, či iných známych hrdinov. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Že to jde s Marvelem pomalu ale jistě do marvele není nic nového. Ale tohle? Řádně diverzifikovaná skvadra emzáků vodí lidi dějinami a chrání je před strašlivými Devianty. No budiž. Jsme totiž nesvéprávná banda retardů a určitě to potřebujeme. Eternálové hrdinně bojují a u toho trousí  moudra, jako z učebnice filosofie pro obyvatele klecových lůžek. Nesnesitelná podívaná. Po shlédnutí jsem si s úlevou uvědomil, že jediní Devianti, kteří nás ohrožují, jsou tvůrci tohoto majstrštyku. Takže klídek. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Předně musím zdůraznit, že Eternals jsou jedním z těch zajímavějších marvelovských filmů. Jde o poměrně rozmáchlou a možná až přespříliš ambiciózní podívanou, jež nám jednak představuje jednotlivé hrdiny a hned je rychle dává do kolektivní akce, jako bychom kondenzovali všechny originy první fáze MCU až po týmovku Avengers do jednoho jediného filmu. Umíte si tedy představit tu tunu nezbytného představování a vysvětlování vs. málo akce (a když akce přijde, je to hroznej digibordel). Potěšilo mě však, že zde hlavní postavy poměrně unikátně řeší aspoň nějaké dilema, zda to, co činí, je opravdu správné, a zároveň i záporáci jsou lehce ambivalentní - do budoucna chci víc takového přístupu! A když už jsem byl tak tak ukolíbán tím poměrně působivým závěrem a prakticky rozhodnut, že tomu tu čtyřku nakonec vpálím, přišla asi nejhorší potitulková scéna marvelovského univerza, která jako by vypadla z animovaného Shreka a která devalvuje veškeré nadšení z předešlého dění, protože připomíná, že je to celé stále jen vykalkulovaný produkt. A když sám Marvel si svého „jinakého a ambiciózního“ filmu seriózně neváží, tak jak si ho mám vážit já? ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Když Sersi (Gemma Chan) a Ikaris (Richard Madden) dorazí do Phastova (Brian Tyree Henry) domu, jsou představeni jako Isaac a Sylvie. Jedná se o aliasy, které používali v komiksech, aby lépe zapadli do společnosti. Ikaris v komiksech také použil zkráceninu svého jména – Ike Harris. (Kubaaa97)
  • Postava Dana Whitmana (Kit Harington) je v komiksech posledním potomkem dlouhé linie válečníků, kteří vlastní mystický Ebony Blade. Whitman jezdil na několika okřídlených koních a byl prvním majitelem Aragorna (bílého koně, na kterém jsme mohli vidět Brunnhildu ve filmu Avengers: Endgame, 2019), kterého daroval Valkýrám. (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama