Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (643)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. A to po delší době v IMAXU 3D a ještě v dabingu! ;) Co se týče 3D, nebudu to moc vyhledávat. Nebylo to špatné, ale musel jsem sedět rovně jak svíce, protože jsem to měl chvílemi rozmazané, ale co už. Velké plátno IMAX bylo super, i krásně ozvučené, takže super. Nyní k filmu. Jak už tu mnozí píší, není to běžná marvelovka. No, až tak jsem o tomto tvrzení nepřemýšlel, film hodnotím jako film, takže u mě se žádní zklamání nedostavilo. I jsem byl v určitých pasážích téměř nadšen. Úvod je takový zmatený, usekaný, ale pak se vše začíná pomalu rozjíždět. Někdo by řekl, že má snímek pomalé tempo, ale já si to nemyslím. Jde i hlavně o to, jestli diváka aspoň trochu zaujmou postavy. Mě bavily a právě proto mi těch 157 min uteklo velmi rychle. Ty jejich vztahy, nějaká ta dramatická linie tu je, ale to by musel mít film ještě tak o hoďku delší stopáž, nebo rozdělen na dvě části, aby to bylo ještě lepší. Z těch 10 superhrdinů mě minimálně 4 zaujali, možná i více. Nebudu zde konrkrétně všechny jmenovat, ale třeba takoví Richard Madden, Gemma Chan, Barry Keoghan stojí za pozornost. Angelina Jolie mi zde moc výrazná nepřišla, ale zahrála to obstojně, včetně její zajímavé postavy. Ostatní herci ok. Hudba od skvělého Ramina Djawadiho byla zdařilá – v určitých scénách pěkne gradovala. Dá se poslouchat ale asi jen v tomto filmu. Děj to má prostý, ale vizuálem nápaditý v mnoha scénách. Vesmírné části či jiné aspekty super schopností vypadají vizuálně opravdu dobře. A nyní AKCE. Je točena běžným způsobem jak se točí marvelovky. Přehledná je tak akorát, nejvíc mě bavilo asi akční finále. Takže neříkám, že je to úplná bomba co se týče akčních sekvencích, ale nestěžoval jsem si. S tímto snímkem a vlastně novým přírůstkem MCU jsem víc než spokojen. Čekal jsem trochu méně a dostal jsem docela dost. Určitě bych uvítal pokračování nebo aspoň účast některých postav do jiných filmů či nových Avengers. Na Iron Mana a obdobné části to v mém měřítko nemá, ale i tak jsem si to moc užil. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Marvel sliboval trochu jinou komiksovku a to taky dodal. A já teď, hodinu po odchodu z kina, nevím, jestli je to dobře. Eternals jsou hodně ambiciózní podívaná, ale možná až příliš, protože se pokouší řešit spoustu témat na malém prostoru a navíc s desítkou hrdinů. Takže obvykle není moc čas meditovat nad vírou, osudovostí, mytologiemi, náboženstvím a zodpovědností. I přes 160 minut je to nakonec svým způsobem osekané.  Na druhou stranu ten ksicht nové marvelovky je opravdu výrazně jiný, Eternals se ani moc nepokouší odkazovat se na ostatní superhrdiny (místo toho si dělají srandu z DC) a sebevědomě kráčí po vlastní cestě a dost jiným směrem. Fakt teď nevím, jestli je ta cesta správná. Chloé Zhao zvládá akci a všechny atrakce s přehledem, ale od začátku evidentně točila ambicióznější film, který má být začátkem něčeho většího. A zároveň v něm musela řešit tolik věcí, že to prostě bez kompromisů a zkratek nešlo. Zatím řeknu, že spíš než vyloženě dobří jsou Eternals zajímaví. Zajímaví jsou však hodně. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne tu byl velikej potencial a predpokladam, ze i ambice Chloe Zhao, skoda, ze vysledek dopadnul zase naprosto tuctove. Historicky lokace jsou sice fajn, kamera super, triky bezchybny, jenze co je to platny, kdyz se vetsina deje odehrava v soucasnosti a po chvili to zapadne do klasickejch koleji, kdy si to particka hrdinu rozdava se zaporakama. Bohuzel hrdinove jsou dost hrozny, nezapamatovatelny postavy, jejichz schopnosti vypadaj jak vyprodej u X-Menu a zaporaci jsou banda nijakejch jesteru. Vetsina fajn napadu v tomhle bohuzel totalne zapadne, misty film ani moc nedava smysl nebo je dost nelogickejch. Aspon, ze herci jsou sympataci, bohuzel ty zabavnejsi, jako treba Nanjiani maj vetsinou nejmin prostoru. Sem tam se povede nejaka fajn hlaska, akce je celkem v pohode a film nenudi, ale proste jsem doufal, ze dostanu neco aspon krapet odlisnyho od soucasny komiksovy produkce a to bohuzel vubec. Lepsi 3*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začáku si má brada zahrála na výtah, který byl přivolán směrem dolů, protože ta akční filmové kouzla byla plná nápadů a fantazie i dynamiky. Jenže pak nevím co se stalo, ale začalo se žvatlat a žvatlat a žvatlat a místo Marvel hitu jsem si připadal jak na sjezdu ÚV KSČ. Úplně pomíjím fakt, že drtivá většina postav jsou i přes velkou stopáž totálně plochý, tedy když nepočítám že jsou ve filmu všechny orinetace, rasy a barvy aby se splnilo to hlavní co doba žádá a nikdo se necítil diskriminován, tedy až na diváka a to rovněž bez ohledu na cokoli. Vůbec nepochopím proč tvůrci nešli po cestě kteoru zvolili první půlhodinu a pak tedy i v závěru předvedli, že filmy dělat umí a že se dá vyprávět a akčnit současně a paradoxně poprvé ve filmu přišla na řadu i jakási prokreslnost hlavních postav. Film je u mě na hraně mezi ** a *** , ale když to sečtu a odešlu a vydělím nudný pasáže, politickou vypočítavost z hlediska postav a nápaditost, spíš půjdu ke dvěma. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Já si to užila. Je to úplně jiný Marvel a vlastně si ani momentálně nejsem schopná moc představit, jak by Eternals mohli být zakomponování do příštích Avengers, kdyby se ve filmu neobjevilo pár poznámek o Thanosovi, vůbec by my nepřišlo, že film patří do MCU. Je o poznání vážnější a ambicióznější, řeší se zde spousta témat a film pokládá zajímavé otázky. Chloé Zhao to podle mě zvládla velice dobře. Film má určitě své chyby, zejména mi přišlo, že schopnosti jednotlivých hrdinů nemají jasná pravidla a odvíjí se od situace, ve které se hrdina zrovna nachází a jak scénář zrovna v danou chvíli potřebuje. Pokud čekáte další Strážce Galaxie, asi můžete být zklamaní, ale mi to celkově sedlo. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Ve filmu vidíme Danea Whitmana, který je znám pod jménem Black Knight. Zahrál si ho Kit Harington, jenž je již 13. hercem z Hra o Trůny (od r. 2011) v MCU. Původním „Černým rytířem“ byl Sir Percy of Scandia (jeden z rytířů Kulatého stolu), kterého vymyslel na základě legend o Králi Artušovi Stan Lee spolu s Joe Maneely v roce 1955 („Black Knight vol. 1 #1“). Dane Whitman měl však svůj debut až v roce 1967 v „The Avengers #47“, kdy zdědil magický meč po svém strýčkovi (Professor Nathan Garrett). Síla Black Knighta tví právě v tomto meči, avšak v některých komiksech měl Dane Whittman superschopnosti nezávislé na této zbrani. Dane se stal součástí původních Avengers, Heroes of Hire, Defenders, Ultraforce (Pre-Black September), MI-13 či Excalibur a konal dobro výhradně kvůli špatné pověsti jeho rodiny, která s mečem nezacházelo počestně a zodpovědně. (3T)
  • Snímek získal od kritiků na Rotten Tomatoes nejhorší hodnocení ze všech filmů z MCU, překonal tak film Thor: Temný svět (2013). (Kubaaa97)
  • Jedná se o první film od Marvel Studios, kde se objevuje erotická scéna. (jajo161)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama