Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (754)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Marvelovka se smysluplnou feministickou nadstavbou? Captain Marvel se může jít zahrabat, o konkurenční Wonder Woman nemluvě. Emancipační přesah je u Black Widow výrazný a dokonce i vcelku vrstevnatý, zároveň však neurazí ani diváky, kteří nic řešit nechtějí. V tomhle ohledu zamrzí jen opět nestřídmá délka, což už ale nikoho nepřekvapí. Není to špičková, natož revoluční podívaná, ale jako komiksový post-mortem-origin bez problémů šlape. Florence Pugh vnáší do marvelovské vzletnosti sympatický pohled člověka, pro něhož jsou bitky namáhavé a bolestivé. Svou postavu navíc podává s adekvátní mírou nadhledu, což naopak obtloustlý David Harbour s množstvím humoru přehnal. Akce je rutinní, ačkoli finální bitka trochu přestřeluje měřítko. Black Widow si však ode mě vysloužila palec nahoru - funguje totiž jako oddychová komiksovka i rodinné melodrama se sebevědomými rýpnutími do weinsteinovských praktik. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Já vlastně nevím, co si o tom myslet. Marvel se v současné generaci Avengers už evidentně vystřílel a možná by ji měl nechat spát. Dobrý dojem zanechávají jen Florence Pugh a pár (zhruba tři) fajn nápady v akčních scénách, zbytek je na pytel. Komediální potenciál Davida Harboura nevyužit (je ho dost málo), trikové scény místama fakt hnusně smrdí CGI a celá rádoby psychologická/rodinná vrstva vyprávění se jednak strašně pere s akčním bordelem, druhak je jí dáno více prostoru, než kolik zaslouží. Když hrdinky se slzou v oku dlouhé minuty smrtelně vážně fňukají nad svým osudem, načež začnou dělat imbecilní WTF humory a akční kejkle, působí to buď retardovaně (v lepším případě), nebo pěkně otravně (v horším případě). Zkrátit, osekat zbytečný a ubrečený balast, uklidnit CGI bordel, nechat Harboura humorovat, více se věnovat fyzickým akčním scénám a uštěpačnosti a bylo by to hodně fajn i se stejným příběhem. Takhle je to otrava, ze které si budete chtít později maximálně tak pustit jednu dvě scény na youtube. P.S. Potitulková scéna je dost klišé trapas, jehož realizace už teď smrdí hodně předvídatelným průserem. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Jakoby nestačilo, že všechny mužský postavy tu jsou tak trochu blbci, zlouni nebo směšný figurky, tak ještě k tomu z Taskmastera udělali ženskou... ale to je jedno, ona to je hlavně celkem dost nezáživná rutina a Vdova samotná je prostě k uzoufání nudná postava. Škoda, ženský akční žánr by si rozhodně zasloužil víc a díky za Sofii Coppolu a její živoucí ženské charaktery. Tohle je spíš výsměch. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nadšený. Asi tak do půlky. Black Widow totiž začíná jako nečekaně temná a dospělá komiksovka a místo vtipů servíruje zlomené a váhající hrdiny a hrdinky a překvapivě drsnou akci, která nezapře, že se tvůrci inspirovali u Jasona Bourna a Mission: Impossible. Jde to i bez humoru a chvilku to vypadalo na vůbec nejdospělejší a nejvyzrálejší marvelovku, která se nebojí témat, jaká by tu člověk úplně neočekával. Jenže pak se to nějak zlomí. V polovině jakoby si tvůrci řekli, že po něčem takovém jejich publikum vlastně asi netouží a vrátili se do zajetých kolejí, kde se hraje plus mínus na jistotu. Black Widow dělá i to dobře a když si odečtu ne až tak dobré kontaktní akční scény a slabšího Taskmastera, je to přinejmenším solidně odvedená práce a neurážející marvelovský průměr. Jenže to už mi přišlo trošku málo, když se tvůrci v první části vytasili s dospělejším a přitom plně fungujícím stylem. Nechci, aby to vyznělo, že Black Widow je špatný film. Jde o dobře odvedenou komiksovou rutinu, ale s tím už se jako divák úplně spokojit nechci. Zvlášť, když mi Scarlet Johansson a její parta zvládli ukázat, že mají na víc. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nevěřte škarohlídům. Poctivá Marvelovka, která je sice pro dámy, ale rozhodně není hloupá. Úvod je boží, temný, nekompromisní, pak se přehodí na známou kolej, ale i druhá půle je víc než slušná. Infantilní humor je naroubován na Weinsteinovu aféru a přidává rodinnou omáčku po Disneyovsku. Má to taky divně useklý konec, (chybí likvidace Rosse, nebo vysvětlení jesli to byl kápo kdo pomohl), ale vzhledem k umístění za Občanskou válku je to jakž takž pochopitelné. Největším překvapením Vdovy je David Harbour a vůbec celá ta přepálená utíkačka z vězení. Chceme seriálový spin-off s Crimson Dynamem! A celé si to pro sebe krade Florence Pugh. Pozérka. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Ve filmu vidíme Taskmastera, vlastním jménem Tony Masters. Jedná se o žoldáka s fotografickými reflexy. Tato schopnost mu umožňuje okamžité zkopírovat či předvídat soupeřovy pohyby, což z něj činí jednoho z nejlepších bojovníků a taktiků na světe. Později dostal nacistickou verzi séra supervojáka, která mu tyto schopnosti posílila na úkor jeho vzpomínek. Umí také napodobit hlas a často pracuje v přestrojení. Prvně jsme ho mohli vidět na stránkách „The Avengers #195“ z roku 1980 od tvůrčího dua David Michelinie a George Pérez. Také se objevil ve hře „Marvel's Avengers“ na PC a konzole. Za svou komiksovou historii se utkal z řadou protivníků, a tak mohl Taskmaster zkopírovat pohyby od Ant-Mana, Thora, Black Knight, Black Widow, Black Panthera, Captaina Americy, Daredevila, Falcona, Hawkeye, Iron Fista, Iron Mana, Moon Knighta, Punishera, Spider-Mana, Swordsmana, Wolverine a mnoha dalších. (3T)
  • Píseň, která hraje při úvodu filmu předtím, než se objeví název filmu, je upravená verze písně „Smells Like Teen Spirit“ od Nirvany. (Matej.Krajci)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama