Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (946)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost! Krycí jméno UNCLE mne nadchlo a tak mi bylo jasné, že Guy Ritchie nabídne další porci super zábavy. Mimochodem se na UNCLE v jedné pasáži i vtipně odkáže. McConaughey byl boží, stejně tak bavil Farrell. Z koho jsem fakt nemohl byl Hugh Grant! Konečně opustil ty role romantických anglických seladonů a zahrál si v něčem pořádném! Film určitě povýšil i skvělý český dabing. Mimochodem příběh odráčkovi a lvovi fakt pobavil! :-). Takže já dávám ne za půl kila, ale za 5 kila masa a je mi jedno odkud! * * * * * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ať ta dodávka hned zmizí. Já vás varuju, Russ umí karate!“ - „Opatrně chlapci, Russ umí karate! Russi, jestli víš, co je pro tebe nejlepší, zalez hned do auta.“ - „Sorry šéfe, mám jen modrý pásek...“ Kvůli tomu, že mě kdysi Snatch příliš nenadchl, podvědomě jsem se Ritchieho filmům vyhýbal. Gentlemani ale nezklamali. Mají švih, noblesu, pomrkávající narážky („Jen sem nás chtěl trošku pobavit. V každým filmu musí být nějaká akční scéna, ne?“), převládající nadhled, solidní postavy, povedené dialogy, obstojný konec…jen toho humoru jsem čekal víc. Divák se sice několikrát zasměje, ale u některých scén bylo cítit, že se snaží být tak moc „cool“, až se z nich skoro vtip vytratil. Jinak ale můžu tuhle svižnou jízdu s klidem doporučit. „Nazval mě právě černým zmrdem?“ - „Jo.“ - „To nemůže. To je rasistický!“ - „Ale ty seš černej a seš zmrd, Ernie. Takový sou fakta. Nemyslím, že Primetimea zajímá, k jaký rase patříš.“ - „To, že sem černej, nemá nic společnýho s tím, jestli sem zmrd.“ - „On neříkal, že černoši sou zmrdi, Ernie. Směřoval to na tebe.“ ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

S obrovským potěšením musím konstatovat, že Gay Ritchie už je zase Guy a se svou autorskou tvorbou není zdaleka tak v pitchie, jaxe zdálo po všech těch otřesných homokládovinách posledních let, od Šerloků přes Muže ze strýce až po vrchol žumpoidní filmařiny - obskurně odporného a přiblblého Aladina. Po jedenácti letech přitepleného čekání si to konečně přihasil s guydiózním cumbackem, kterým, nebojím se říct, dokonce překročil svůj stín, vržený tenkrát naprosto fantastickým Podfuckem. Tato totálně vymazlená, dialogově dokonalá, nápaditá, do posleního džojntu promyšlená a citlivě vycuntovaná taškařice ho vrhá zpět tam, kde má být a kde jej všichni tolik zbožňujeme, tedy mezi obskurní a bizarní figurky anglosaského podsvětí, poháněné kulometným střihem, skvělou hudbou, cynickým tumorem, třemi prdelemi originálních filmařských fines a neotřelou scénáristickou invencí. A samozřejmě vynikající práci s kašpary. A že jsou tu úžasní fuckt úplně všichni – od ležérně přirozeného Meťjů MekKvíra, přes sympatického Karlíka Huhňala až po s naprostou grácií exhumovaného Dotačního Hjůga! Ovšem to pořád není nic proti famózně napsané, ještě lépe zahrané a úchvatně oháklé postavičce Kouče. Naprostý kult, Kolín je extraklasa a svou kreací zastínil snad i Pitkova cigošského boxera, přičemž jeho finální mimické gesto mě uvrhlo do naprostého nadšení a okamžitého proškrtání mého hereckého žebříčku. Prostě dokonalost po všech stránkách, kterou si s chutí sjedu ještě mnohokrát, a samozřejmě snad ani nemusím dodávat, že kdo tomu dá méně než čtyři, je nevkusný, sebestředný a suchopárný pičus, co nenávidí filmy! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výtečná promyšlená britská gangsterka, kterou Ritchie pojal o něco sofistikovaněji než má obvykle ve zvyku. Vyprávění slizkého homosexuálního novináře s tváří Hugha Granta přibarvené tak akorát, aby působilo filmověji zdůrazňuje obchodní cit protagonistů a důležitost kvalitních pomocníků. Herecké výkony jsou jedna báseň (McConaughey takovou roli potřeboval jako sůl) a Colin Farrell jim jednoznačně kraluje z role čestného trenéra, kterému nedělá radost podílet se na "gangster shit", ale své dluhy platí. Spousta citovatelných hlášek a dobré dvě hoďky poctivé britské zábavy. Mám náhodou v mrazáku trochu japonskýho hovězího. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„V DŽUNGLI PŘEŽIJE LEV TAK, ŽE SI NA KRÁLE NEHRAJE, ALE ŽE SE JÍM STANE...“ /// Hodně lidí už zapomnělo a hodně ani neví, jak vypadá gangsterka podle Guye Ritchieho. Pravda. On sám to nikomu neulehčuje. Jeho posledním filmem je Disneyovka ALADIN (2019), takže vysvětlujte dnešní generaci, že první, téměř dokonalou gangsterku natočil už před 20 lety. „Gentlemani“ jsou návratem k jeho typickým postavám, dialogům, ději… prostě filmovým věcem, který mu jdou nejlíp. Vymazlenej, do posledního detailu promyšlenej, mnohavrstvej šmrncovní příběh s dokonale ostrými dialogy, kterým se režisér a scénárista Guy Ritchie vrací ke svým filmovým kořenům. Mixuje černej humor, násilí i vtip, navrch přihazuje parádní postavy a obsazení, na který budete dlouho vzpomínat. Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu džunglí jsem nečetl, přesto se chcu se stát králem zvířat. 2.) Miluju tu vo těch prachách a podfu(c)ku. 3.) Mám něco na Babiše. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu můžeme registrovat takzvaný „Trunk shot“, neboli záběr z otevírajícího se kufru auta. Tato metoda je považována za ochranou známku Quentina Tarantina; režisér ji proslavil a použil ve většině svých filmů. (LucasAbelle)
  • Všechny boty, které nosí Ray (Charlie Hunnam) byly navrženy speciálně pro tento film. (TaNya_)
  • Ve filmu měla původně hrát Kate Beckinsale, ale její účinkování skončilo dva dny po začátku natáčení. (Punisher)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama