Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (946)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výtečná promyšlená britská gangsterka, kterou Ritchie pojal o něco sofistikovaněji než má obvykle ve zvyku. Vyprávění slizkého homosexuálního novináře s tváří Hugha Granta přibarvené tak akorát, aby působilo filmověji zdůrazňuje obchodní cit protagonistů a důležitost kvalitních pomocníků. Herecké výkony jsou jedna báseň (McConaughey takovou roli potřeboval jako sůl) a Colin Farrell jim jednoznačně kraluje z role čestného trenéra, kterému nedělá radost podílet se na "gangster shit", ale své dluhy platí. Spousta citovatelných hlášek a dobré dvě hoďky poctivé britské zábavy. Mám náhodou v mrazáku trochu japonskýho hovězího. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Je to kurevsky coolovo natočené a napísané, je to návrat ku koreňom ale starý dobrý Guy Ritchie je preč. Je to šialene prekombinované, niektoré obrazové hrátky samoúčelné, až mám dojem že Guy chce s divákom až tak za každú cenu vyjebať, že finálna márovačka je tak trochu deus ex, na rozdiel od jeho predchádzajúcich filmov, kde bola skôr zhodou neuveriteľných náhod. Ale hlavne je to strašne uhladené a chýba tomu tá živelnosť a úžasný rozprávač z Lock, Stock a Snatch. Ešte jedna takáto ritchieovka a budem sa pri jeho filmoch nudiť a nezachráni to ani jeho samožerstvo v podobe odkazov na predchádzajúce filmy. Charlie Hunnam je v tomto filme excelentný psychopat snažiaci sa celú dobu držať svoj temperament na uzde. 102. najlepší film ani náhodou. 8/10 ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mňamka. Zo začiatku som nechápal, čo sa Ritchiemu stalo, kde sa berie to sústredené rozprávanie, dlhé zábery a pokojné tempo. Ani náznak divočín zo starých dobrých čias. Ale je to, samozrejme, zámer. Toto je o mužoch stredného veku, ktorí sa z ulice vypracovali až na titulných "gentlemanov". Postupne prituhuje, zábava graduje a ku koncu už je to klasická ritchieovská jazda, poriadne domotaná, ako je uňho zvykom. Všetci herci výborní, ale najviac si to dáva Hugh Grant v úlohe slizkého vydieračského reportéra. Každá veta tým prízvukom je klenot. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S námi si nemůžeš hrát na dravce, protože jsi kořist." Gangstery nemám rád, ale když se podají v luxusní úpravě s vymazlenou přílohou, tak se s nimi dají strávit příjemný dvě hodinky. Během nich jsem se leccos dozvěděl o hledání vlastních lordů, krytí si zad i o gangsterský etice. A taky jsem se skvěle bavil s vyděračem Fletcherem, řešičem problémů Rayem a hlavně s Koučem a jeho hochy. Totálně mě dostalo, když Kouč vysvětloval svýmu černýmu svěřenci, proč oslovení "černej šmejd" není rasistický. To bylo skvělý a v dnešní době i dost odvážný. Klobouček dolů. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pocitově pro mě momentálně asi nejlepší Ritchie vůbec. McConaughey, Hunnam (!), Farrell i Grant, který mě neskutečně překvapil.. Ti všichni (samozřejmě i díky úžasnýmu scénáři) poskládali a neuvěřitelně stylově odvyprávěli nejelegantnější odpočinkovou pecku posledních let. Takhle královsky jsem se v kině už dlouho nebavil.. 95%. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Bugzy Malone, představitel Ernieho, je autorem hudebního výstupu a vedle herecké kariéry se věnuje britskému rapu. (Suhysen)
  • Guy Ritchie má vztah k módě a důsledně dohlížel na oblečení ve filmu. Aby připravil Charlieho Hunnama na roli Raye, vzal ho nejdřív na nákupy do butiků. (TaNya_)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama