Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (947)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Takjo, i'm all in a po druhý návštěvě kina zvedám na plný hodnocení. A jak si tak uvědomuju, tak se z toho pomalu stává tradice, že jakmile dojedou závěrečný titulky Ritchieho filmů, už otvírám kalendář a plánuju další projekci. Tenhle film mi dal kromě velkýho úsměvu na tváři vlastně úplně všecko: dokonalý herecký ensemble, Charlieho Hunnama, fantastický akcenty všech zúčastněných, hodně trávy, hodně gangsterů, Charlieho Hunnama, hodně dobrý muziky, hodně c**tování, pár bezva meta momentů a hodně ritchieovskýho střihu, kterej ale není už tak moc na speedu a je o trošku sofistikovanější a vyspělejší, než bejval. No a hlavně to má gangsta gentlemana Charlieho Hunnama v modrým burberry kabátu, ve kterým schovává samopal a do toho hraje Shimmy Shimmy Ya?! Jsem ve filmovym nebi snad? Díky a chci to ještě jednou. Update: Dala jsem potřetí v kině a už se těším, až to bude v mý domací bluray kolekci! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mal som pocit, že sa Uwe Boll snaží natočiť Pulp Fiction 2. Plné kecov, ktoré však nefungujú ako u Tarantina. Viac časových pásiem pri ktorých ak raz žmurknete, tak sa stratíte. Niektoré scény stoja za to, sem tam sa pousmejete, ale ako celok je to strašné. A hlavne stopáž. Ja hodnotím filmy aj podľa toho, či mám chuť si ich pozrieť niekedy znova. Kľudne len kvôli jednej scénke. Toto si však rozhodne nepozriem už nikdy viac. Jeden zo snímkov, u ktorých platí, že hviezdni herci nie sú všetko. Na záver sa pýtam, či tam vôbec bola jediná pesnička. Neutkvela mi v pamäti ani jedna. A vlastne áno. Tá "hija hija hou". Celé zle. Hviezda za McConaugheyho a Farrella. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ritchie se tentokrát neutrhl ze řetězu a natočil vtipnou akčně-komediální jednohubku s instantním, typicky britským humorem, který ale není pro každého, sofistikovaným scénářem a alfa samcem McConaugheym, kterému těžko nebudete fandit. Film o drogách podaný tak, že je vlastně super a cool v tom podnikat. Pokud se to ovšem nezkomplikuje, jako v tomto případě. Přes několik suprově zahraných vedlejších rolí bych vyzdvihnul Hugh Granta jako TOP. Po šíleném zprasení klasiky Králi Artušovi je to konečně návrat do vod, kterým Ritchie rozumí a obdivuje. Podle toho vypadá i výsledek. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne rozvravený a v histórii umenia mnohokrát variovaný príbeh ako jeden obalamutil druhého za pomoci nevyspytateľného tretieho. Alebo jadrnejšie vyjadrené posolstvo, vo filme vypovedané v úvode i závere vzletnými slovami hlavného hrdinu o hrdinskom levovi: "Silnejší pes jebe.". S dobrými hercami a pár zábavnými momentami, no to je zhruba všetko. 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo urobil?“ – „Nepodal mu ruku.“ Guy Ritchie je pre mňa v podstate anglický Tarantino. Paradoxne sa mi jeho prvé filmy až tak nepáčili, ale Kráľ Artuš a Rozhnevaný muž (a áno, azda i Aladin!) sú obrovské pecky. Gentlemani sa plnohodnotne do tejto silnej série môžu zaradiť. Hoci majú skoro dve hodiny a sú plní postáv, zvratov a skokov v čase a priestore, sú zároveň krásne prehľadní a svižní. Myslel som, že také zbesilé tempo snímke nemá šancu vydržať až do záverečných titulkov, ale som sa našťastie mýlil. Mýlil som sa i v tom, aké brutálne to bude. Predsa len, je to Guy Ritchie... Ale nie je to nijako výrazne explicitné (ak uvážime, že mohlo: prasa, rezanie pol kila mäsa atď.). Čo sa hercov týka, fakt neviem, či si to viac vychutnal Hugh Grant, Charlie Hunnam alebo Colin Farrell. Scenár neprestáva prekvapovať po celú dobu trvania; len čo som predpokladal, že viem, ako to dopadne... dopadlo to presne naopak. A hlášky a dialógy je fakt radosť počúvať („Mladší už nebudem. Skôr naopak.“). Mimoriadne originálny spôsob vydierania! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Ide o druhý film, v ktorom hrá Hugh Grant postavu s menom Fletcher. Tým prvým je Hudba a text (2007), kde hrá postavu menom Alexis Fletcher. (LUIGISde)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama