Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Unikátní, téměř real-life pohled do zákulisí jednoho z velkých anglických klubů. Sunderland bych mohl Čechům přirovat k Baníku. Je to tým, který sice nevyhrává ob rok titul, fanoušci také pocházejí z těžce pracující třídy, ale o to víc vášně vnášejí do fotbalu. Zároveň ten tým patří do nejvyšší soutěže. Jenže co se stane, když je s klubem všechno špatně? Emociální nálož, kdy i jakožto fanoušek úplně jiného klubu cítím tu beznaděj a smutek, stejně jako pravověrní fanoušci S. Moc se mi líbí pohled jak ze strany managementu a vnitřku klubu, tak i pohled fanoušků. Někteří jsou vážně sympaťáci, kteří svůj klub milují a žijí jím, ale občas tam jsou záběry na ty idiotský hovada, co jsou bohužel v každé "fanouškovské" základně. Nicméně s tím, jak se Sunderland plácá v blátě, přes všechno zlepšování situace, věřím, že materiálu na natáčení bude hromada a přál bych si, aby 4. série končila návratem do vysněné Premier League. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích se nám tady rýsuje silný příspěvek do žánru sport-doku. Nejlepší je samozřejmě nic o Sunderlandu posledních sezón nevědět, pak je to někdy thrillerový zážitek._Update 2024 - Znovusledování prvních dvou sérií už taková paráda nebyla (prostě když ten moment nevědění je pryč...), navíc S3 je fakt spíš do počtu (něco ve stylu, tak tady ji máte, když jste ji tak chtěli). Přes to všechno ale sympatický počin. 7.5/10 ()

Reklama

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

Doporučení na tenhle seriál mi dal Netflix, protože jsem dokoukal The Last Dance o Michaelovi Jordanovi a Bulls. Problém je, že s výpovědní hodnotou a se scenáristickou úrovní zmíněného seriálu nemá Sunderland nic společného, nesahá mu dle mého názoru ani po paty. Dalo by se mi vytknout: Proč tomu dáváš odpad, když tě to evidentně nezaujalo? Protože umění a sport jsou dvě vrchnější části Maslovho trojuhelníku, kdy člověka opravdu zajímá jenom kvalita kůli zážitku, a odpad z důvodu pobavení. Veškerý průměr v umění a ve sportu je nudný, všedný, a nemá potenciál být všeobecně zajímavým. Ovšem sport i umění průměr potřebuje, protože bez něj by nebylo možné určit, co je vrchol, a co je spodina oboru. To ale ještě neznamená, že by se o tom měl natočit dvousezónní seriál... Ps: Nikomu ale neberu, že se namísto Premiere League nebo La Liga bude koukat na roztáhlý seriál o Sunderland :) ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro fotbalové fanoušky, ale věřím, že může být zajímavé i pro lidi mimo fotbal. Druhá série mi přišla lepší než první, vedení klubu více zasahuje do děje a jejich kroky dávají smysl, což jsem v první sérii postrádal. Věřím ve třetí sérii, současná sezona by taky stála za analýzu. Čistě z fotbalově-nerdského pohledu bych vytknul, že se vůbec neřešil prodej Joela Asoro v létě 2018, který byl jednou z postav první série vedle Joshe Majy, kterému je věnováno hodně prostoru. Obecně mi trochu chyběla zmínka o konci kariéry kapitána O'Shey a o osudu dalších hráčů, kteří nepřežili letní čistku. Dále skoro ve druhé sérii nemluví odchovanec a kapitán Honeyman, což je škoda, ale zase chápu, že se třeba už nechtěl tolik podílet. Stejně tak se divím, že štáb více nesleduje už od první sezony americké křídlo Lyndona Gooche, také odchovance a dodnes hráče SAFC. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem Černejm kočkám sestup z Premier League přál. Pro mě hodně nesympatický tým (hráči a herní systém nikoli fanoušci či majitelé). Seriál ale začíná až jejich počínáním v Championship, kterou jsem sledoval jen okrajově (hlavně Fulham s Jokanovičem, Mitrovičem a Kalasem), ale i tak jsem potíže Sunderlandu zaregistroval. ___ Nechci spoilovat, ale musím zmínit ten výbornej kontrast, kdy se nepodaří udržet nadějného hráče a jsou rádi za 1,5 mio eur z Francie, aby následně vysázeli 3 mio za mnohem horšího útočníka. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama