Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem Černejm kočkám sestup z Premier League přál. Pro mě hodně nesympatický tým (hráči a herní systém nikoli fanoušci či majitelé). Seriál ale začíná až jejich počínáním v Championship, kterou jsem sledoval jen okrajově (hlavně Fulham s Jokanovičem, Mitrovičem a Kalasem), ale i tak jsem potíže Sunderlandu zaregistroval. ___ Nechci spoilovat, ale musím zmínit ten výbornej kontrast, kdy se nepodaří udržet nadějného hráče a jsou rádi za 1,5 mio eur z Francie, aby následně vysázeli 3 mio za mnohem horšího útočníka. ()

f7r 

všechny recenze uživatele

První série mne moc nenadchla, i když se mi začátek zdál fajn, ale bohužel se pak vše řešilo jen docela povrchně (posily, hledání trenéra... atmosféra kolem klubu pak byla podána taky dost černobíle), nicméně druhá série mne vtáhla do "děje" hned v úvodní epizodě, celé je to charismatičtější a malinko víc do hloubky (ale tak akorát) a ke slovu už se naštěstí tolik nedostávají "hospodské kecy" (i když se jim bohužel taky nevyhneme). (Ale teda... který *** vymýšlel překlad názvu a následně to vnutil i do seriálu jako "překlad" chorálu?!) ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povinnosť pre každého fanúšika futbalu. A pre fanúšika anglického futbalu dvojitá. Fascinujúci náhľad do fungovania futbalového klubu na vrcholovej úrovni očami manažérov,trénerov,hráčov,funkcionárov, fanúšikov a mnohých ďalších. Perfektne zostrihaný, atraktívne spracovaný, s množstvom emócií, napätia aj futbalových momentov priamo zo zápasov. Osobitnú pozornosť si Dycky Sunderland zaslúži najmä kvôli tomu, že Netflix nešiel cestou spracovať podobný dokument o veľkoklube(Chelsea,United,Liverpool) ale zameral sa na priemerný či skôr až podpriemerný klub. Na prvý pohľad by každý povedal, že to bude nuda ale opak je pravdou a myslím si, že dokument má svoje nezameniteľné čaro najmä vďaka tomu, že nesledujeme sezónu plnú výhier ale boja o záchranu(1.séria), kde sa všetko pomaly rúca, každý jeden bod je vzácny a aj miestami obrovská snaha jednoducho nestačí. Kto hral niekedy futbal, ľahko pochopí. Ešte väčším prekvapením ako 1. séria je, že 100%ne fungovala aj séria druhá a ja osobne by som sa nebránil ani 3.,4, a ďalším. Season Reviewy takejto kvality by som mohol pozerať každý jeden rok. PS pre fans anglického futbalu: Karma Sunderlandu vrátila ich 10 ročné počíňanie v PL kde sa viacmenej každú sezónu iba zachraňovali a viackrát vyviazli takmer zázrakom aj s úrokmi. No aj tak mi ich bolo v konečnom dôsledku ľúto :( 100% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sunderland 'Til I Die je dokumentární lahůdkou, jež rozhodně není určena jen příznivcům kulatého nesmyslu. Osud tradičního fotbalového týmu totiž dokáže kvůli nečekaným zvratům a stále vyhrocenějším událostem strhnout více jak většina sportovních dramat a užije si ho zkrátka i „běžný“ divák. V řemeslně precizní režii pak budete klubu vlastně i sami tak trochu fandit a budete prožívat každý jejich úspěch, prohru či další frustraci ve tváři zklamaných fanoušků. A nejlepší na tom je, že tahle story může nabízet hutná životní dramata ještě několik sezón. A já budu zase velice rád u toho. ()

Harfenik 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo má rád fotbal, by se na tento dokumentární seriál měl okamžitě podívat. Na Ostrovech prostě fotbal prožívají fotbal trochu více než u nás a seriál krásně ukazuje pohled dovnitř na zázemí, fanoušky, trenéry, vedení i fotbalisty Sunderlandu AFC. Nádech Anglie tomu dodává tu správnou atmosféru a divák po chvíli Sunderlandu fandí, jako kdyby se hrálo živě. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama