Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 2

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

The Way Back si určitě mnohé bere z dnes již legendárního Coache Cartera, který beru jako nejlepší sportovní film vůbec, tenhle snímek je ale také pro mě výjimečný a to hned z několika důvodů. Hlavně proto, že Ben Affleck zde hraje takřka sám sebe (alkoholika) a paradoxně mu to tu pomáhá, navíc je to po emocionální stránce velice silné a minimálně na stejné úrovni jako již zmíněný Coach Carter. Celkově z toho mám pozitivní pocity a Gavin O'Connor natočil další dobrý film. Jen mě zajímá, jak asi dopadlo play-off. Slabší 4* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod, proč to není jen další šablonovitá self-improvement story ze sportovního prostředí, která rovnou vyšumí, nýbrž film, co chytne za srdce a stojí za pozornost, je Ben Affleck. Otázka, do jaký míry musel hrát namísto pouze vžít se do svých vlastních trablí alkoholika, i tak ale, nemyslím, že na mě kdy herecky zapůsobil víc. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ťažká životná trauma a dráma okorenená trochou basketbalu. Takto by sa dal ten film popísať jednou vetou. Nezávidel som Benovi jeho situáciu. Cca tretinu filmu človek len vidí trosku, násosku, ktorá valí do seba jeden pohár a plechovku za druhým/druhou a hovorí si, skrachovalec. Možno by to bola aj pravda, ale v reálnom svete sú veci nie čiernobiele. Keď sa odhalí príčina toho stavu, tak človeku, ktorý má malé deti, musí zovrieť srdce aj hrdlo, pretože zažiť niečo podobné, tak asi lepšie na tom nebudem. Ben bol perfektný, je mi u prdele, že niektorí píšu, že sa mu hralo dobre alkoholika, keď s tým má sám bohaté skúsenosti. Zahral to fajn a mne je len ľúto, že film nebol dlhší. Ak niekto čakal ďalšieho Coacha Cartera, tak ho sklamem, to treba hľadať inde. Toto je v prvom rade o pohnutom osude jedného milujúceho otca, ktorý dostal tú najťažšiu ranu, ktorú mohol dostať, nedokázal sa s ňou vyrovnať a tak začal dostávať ďalšie rany a tak to dopadlo, ako to dopadlo. A ten farár bol teda fakt že farizej. Rozumiem pojmu nulová tolerancia, ale zároveň sa to bije s ideou náboženstva, odpúšťaním atď. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck sa v súčasnosti predbieha s Bradom Pittom v tom, kto je väčší alkoholik. Zrejme aj to je dôvod, prečo bol obsadený do tohto filmu a to celkom seriózne - Affleck tu naozaj vyzerá presne tak ako má, ako chlap, čo sa reálne vrátil z odvykačky. O'Connor sa orientuje na filmy zo športového prostredia, tentokrát zamiesil do basketbalu a opäť nezabúdol primiešať závislosť, nešťastie, frustráciu , zármutok, snahu o seba-vykúpenie. Affleckov osobný život a skutočnosť, že vlastne tu nemusel až toľko hrať, ho priviedla k jednému z jeho najlepších hereckých výkonov. Miestami silná hudba celkom dobre dotvára tie emotívnejšie pasáže. Ľudsko-vzťahová rovina podaná veľmi dobre. Źiaľ tá športová ma vôbec nebavila a úplne by som ju obmedzil. Pre mňa silnejšie tri hviezdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlastal Matt Dillon, toho času literární alter ego undergroundového spisovatele Charlese Bukowského, a pak každé ráno takřka rituálně zvracel, hned v několika verzích si rád přihnul rovněž muzikant, který narazil na hudebně nadanou dívku a Zrodila se hvězda (naposledy to byla Lady Gaga), z vlivu alkoholu se pokoušel dostat v Roce ďábla i Jaromír Nohavica a naopak k smrti se vědomě upíjel v Las Vegas Nicolas Cage a právem za to dostal Oscara. Nově si rád přihne i někdejší basketbalová naděje, která dostala šanci pozvednout nejen beznadějné basketbalové družstvo jedné církevní školy, ale hlavně svůj zoufalý život. Koženého Bena Afflecka budu mít vždycky rád, tady je navíc velmi dobrý. Navíc v látce, u které se v reálném životě nebojí přiznat, že boj s alkoholismem je celoživotní a obtížný. Prošel si pobyty v léčebně, má za sebou ambulantní léčbu. A teď si také na plátně prochází závislostí. Skutečně silné paralely. Jeho postava je jinak stavebním dělníkem, samotářem, který rád zajde na pivo. Brzy pochopíme, že jeho docházení na bar není úplně v pohodě. Pak se rozjede druhá linie o sportovních outsiderech, kteří se musejí semknout a dokázat, že koše střílet umí. A ještě vyřešit vlastní sociální trable. Asi tušíme, kam to bude směřovat. Záhy také zjistíme, proč Ben chlastá, já mu to celé věřil. Ve výsledku jde o velmi obyčejně uchopený příběh, ovšem možná právě v té jednoduchosti je ta největší síla. Velmi civilní a docela dospělé. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)
  • Ben Affleck pred týmto filmom tiež bojoval s alkoholizmom. Affleck sa pred natáčaním vrátil do rehabilitácie a svoj program dokončil práve včas. Režisér Gavin O'Connor spomenul: "Ben sa doslova dostal z rehabilitácie v deň, keď sme začali nakrúcať film." Ben Affleck uviedol, že prešiel podobnou cestou ako postava, ktorú stvárňoval, a že si myslel, že mu táto rola pomohla zlepšiť jeho vlastný život. (Pat.Ko)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama