Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus jsou osmnáctiletá dvojčata vychovaná pastýřem, která vedou poklidný život u řeky Tibery. Remus je přesvědčen, že se dokáže vzepřít vůli bohů, a že je předurčen stát se králem města, které s bratrovou pomocí najde. Ale jejich tragický osud je již zpečetěn… Na konci této neuvěřitelné cesty oba bratři založí jednu z největších říší všech dob – Řím. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (50)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní historická řežba, která nás přivádí do roku 753 BC a pojednává příběh o bratrech Romulus & Remus, prvními zakladateli Římského Impéria a zrození prvního krále! Kus mystična a historie zabalená ve velmi autentickém hávu v překrásné přírodě a brutálními close-combat souboji, kde se s Gore nešetří ( vykuchání jelena mazec). Byl jsem překvapen s jakým přehledem Italové servírují drsnou, syrovou a nekompromisní akci a atmosféra tehdejší doby je ztvárněna báječně. Solidní záležitost, kterou by měl vidět každý fanoušek historie. 80% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Parádní historická řežba, podpořená neskutečnou vizuální působivostí, toť italský film Romulus a Remus. Ano, opakuji italský. Že zrovna z těchto končin přijde taková paráda, jsem totiž opravdu nečekal, o to víc jsem z daného výsledku ale překvapen a potěšen. Jediné, co se tedy dá této podívané vytknout, je naprosto miniaturní zápletka, díky čemuž jsem si vůbec nedokázal najít cestu k postavám a následně se tak od toho odvíjela i nefunkčnost jakýchkoliv emocí, či dramatičtějších okamžiků, nicméně v kontextu se vším ostatním, co Romulus a Remus nabízí, se dá tento fakt s jistou dávkou tolerantnosti lehce překousnout. Ať už totiž již zmiňované strhující vizuální pojetí, nabízející naprosto kulervoucí, nekompromisní a megasyrovou atmosféru, tak opravdu neuvěřitelně famózně zpracované souboje, které jsou vážně tak přehledné, brutální a efektní, že jen smekám, dále parádní herecké výkony, plné fakt výrazných ksichtů a především i v první polovině filmu vážně zběsilé tempo, to vše tu představuje takový filmový zážitek, že ono zmiňované negativum sice zamrzí, ovšem nic nezmění na tom, že každý příznivec napumpovaných, adrenalinových a vážně krvavých jízd by si neměl tuto chuťovku i tak nechat utéct. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V zúfalej situácii človek podniká zúfalé kroky a potom to dopadne asi tak, ako keď prídete hladný do Kauflandu. Ono nie, že by šlo o vyslovenú tragédiu, no človeka by počas sledovania tohto snímku ani len nenapadlo, že je to o dvoch bratoch, ktorí založili Rím, ale keď už som hrubo nevzdelaný, alebo extrémne lenivý, tak idem aspoň na tú podradnú Wikipédiu plnú sračiek a prečítam si skrátenú verziu o tejto legende, lebo čuduj sa svete, aj tam sa sem tam dočítate praUdu. Toto je za mňa podobne “znásilnený” príbeh, ako ten o Noemovej Arche s “Gladiátorom” a poviem to narovinu, nemám rád tieto vyfabulované, poupravované príbehy, ktorými chce jeden neviem čo dokázať. No a fakt by ma zaujímalo, v ktorom útulku skončila tá vlčica, alebo teda, kto ju dal utratiť, lebo tá dostala v tomto spracovaní asi taký priestor, ako zdravá strava v mojom jedálničku. Základom prezentácie legiend, je striktnosť v dodržiavaní PRÍBEHU, pričom keď sa od neho odbočí a ešte má aj takúto kvalitu prevedenia v kombinácii s hereckým osadenstvom na úrovni amatérskeho divadla v Seredi, tak to potom presne takto dopadá. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, ale na můj vkus to bylo až moc pobožné, hlavně ten konec. Každopádně se jedná o pěkné historické zpracování vzniku města všech měst, jež je opředeno pověstí Romula a Rema - jeden ateista jako řemen a druhý fanatický pyroman, prostě bratři jak se patří. Velké plus za ztvárnění autentické a syrové atmosvéry v bažinách okolo řeky Tibery. Stačilo vidět jednou, 55 %. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Zdali je ta historka o vzniku Říma opravdu jako ve filmu.. tak to je hustý.. :) takový komorní, historický nářez.. a to dosti výživný.. S ničím se to nepáře.. Bojové scény, souboje.. Jsou maximálně reálné a surové.. Žádné uhejbani s kamerou nečekejte.. Je to jízda.. Pěknej curacek se z toho jednoho stal.. Moc mu stoupla do hlavy.. Kněžka je zajímavá tajemná postava.. Celou dobu jsem nevěděl co od ní čekat.. Závěr dobrý :) 80% velké překvapení a brutální podívaná ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl v produkci italské televize Rai, od které získal většinu finančních prostředků. (ČSFD)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, predovšetkým však v regióne Lazio. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama