Reklama

Reklama

Apollo 11

(festivalový název)
  • USA Apollo 11 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Apollo 11 nás zavedie do srdca najvýznamnejšej misie NASA – tej, ktorá dostala prvých ľudí na Mesiac a navždy preslávila Neila Armstronga a Buzza Aldrina. Dokument nás veľmi živo prenesie do dní a hodín roku 1969, kedy ľudstvo podniklo veľký skok do budúcnosti. (Gothar)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (73)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fantazie, přál jsem si, aby ten dokument nikdy neskončil nebo aby trval alespoň 200 hodin - tak úžasné ty záběry jsou, tak úžasně se je podařilo poskládat k sobě. Vidět to jen v televizi a ne v kině, byl bych asi nadšený podobně, nicméně to mrazení, které jsem cítil při startu Saturnu V, by možná nebylo až takové. Možná. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pro ty z nás kdo měli smůlu že se nenarodili v padesátých letech na té lepší straně Železné opony a nemohli proto vidět let Apolla 11 v přímém přenosu, je tenhle film asi nejlepší možností, jak si z toho odnést autentický zážitek. Nejde o tradiční dokument s komentářem a vysvětlujícími pasážemi, ale o raritní záběry ze zázemí NASA a soukromí astronautů. Přimlouval bych se, aby se na padesátileté výročí přistání na Měsíci objevil v kinech, protože tak skvělá režie a kamera si zaslouží velké plátno. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš keců okolo. A uvítal bych víc informací a hlavně mnohem víc obrazového i filmového materiálu z měsíčního povrchu, vždyť třeba nešťastně šťastná třináctka dostala paradoxně mnohem víc prostoru, než první a tedy zajímavější jedenáctka (budu se muset někdy znovu podívat na onen středoproudový kosmofilm s Hanksem, který jsem viděl už strašně dávno). Mimochodem zajímalo by mě, co vysílala v době prvního měsíčního přistání třeba naše už úspěšně znormalizovaná ČST, když prý na přímý přenos z Měsíce koukal tehdy "celý svět" (potenciálně ca půl miliardy duší). // No tak uživatelka Ratchetka tvrdí, že prý to první přistání komouši u nás pouštěli taky, to by mě tedy popravdě ani nenapadlo, dík za info! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Skvělý zrekonstruovaný formát jednoduchého odvyprávění, kde vypravěč je sama akce a aktéři činu. Není potřeba žádného doprovodného textu, hlasu, který nás uvede do děje. To vše v uchvacujících záběrech, které nemá v ruce přímo žádný profi štáb. To vše jde ruku v ruce s geniálním a perfektně atmosférickým soundtrackem neznámého Mortona. To vše v mapě velkolepého aktu 20. století. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Máme tu padesát let od památného "malého kroku pro člověka, ale velkého kroku pro lidstvo" a neuškodí si toto výročí připomenout tématickým dokumentem. V Apollo 11 nalezneme prakticky vše důležité co se oné legendární cesty na Měsíc týče, já však od dokumentů vyžaduji ještě něco víc. A troufnu si tvrdit, že to neříkám jako astronomický laik, nýbrž jako člověk, jenž je do vesmíru velmi zapálený. Jenže dokument Apollo 11 předvádí "pouze" chronologický výčet událostí bez jakýchkoliv emocí a i přesto, že některé záběry nemohou omrzet, nudě jsem se během filmu nevyvaroval. Zkrátka mi tam chybělo něco, co mi nechybělo v jiných vesmírných filmech (Apollo 13, Marťan, První človek...) nebo v některých skvělých dokumentech (Senna, Tupac...). Pravděpodobně Apollo 11 svým doporučením nepřepošlu dál, i přesto, že se jedná o poctivou a kvalitní práci, i skvělou poctu všem, kdo se na tomto jedinečném okamžiku podíleli. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Skladatel Matt Morton napsal a také nahrál veškerou hudbu pro film i upoutávky výhradně za pomoci hudebních nástrojů, které byly dostupné v roce 1969, kdy se mise Apolla 11 uskutečnila. Použil nástroje Moog Synthesizer IIIc, Binson Echorec 2 a Mellotron. (D.Moore)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama