Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 3

(série)
USA, (1974–1975), 10 h (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Benny Golson

Hrají:

Alan Alda, Wayne Rogers, McLean Stevenson, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Harry Morgan, Jamie Farr, William Christopher, Lynnette Mettey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Recenze (5)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy dřív mě nenapadlo, že třetí série byla tak důležitá z hlediska dalšího vývoje v seriálu. Nemyslím tím změny postav, ale nastolením témat, které se později začali opakovat. Jako jsou třeba Radarovy zvířátka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (91)

  • Opakovaně se mění hodnost generála Kellyho (James Gregory). Někdy je oslovován jako generálmajor, jindy jako generálporučík. (sator)
  • Přestože k hromadné výměně zraněných válečných zajatců došlo až těsně před koncem korejského konfliktu v roce 1953, existovaly četné zprávy o tom, jak čínské jednotky na úrovni místních jednotek propouštěly zraněné vězně a nechávaly je sbírat nebo dokonce vyzývaly síly OSN, aby vyslaly personál sbírat své raněné. (sator)
  • Seržant Tarolo (Joseph Stern) udělá chybu, když vysloví Joliet jako Jolly-et, což by člověk z Joliet neudělal. (Zastaralý zákon, který stále platí, takovou výslovnost zakazuje a jako správnou výslovnost stanovuje Joe-lee-ET). (sator)

Reklama

Reklama