Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Najlepší seriál z nemocničného prostredia. Pamätám si, že som tento seriál hltal pohľadom a nedočkavo čakal v televízií na pokračovanie, kedže som ešte nemal PC. Výborný seriál so zaujímavými postavami a príbehmi. V súčasnosti sa mi ani nechce veriť, akí známi herci hrali v seriáli vedľajšie postavy. V podstate hviezdy súčasných seriálov. Perfektný seriál a želám si reprízu v TV. 5* 95% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že "Pohotovost" sleduji až od konce šesté série, takže jsem toho hodně prošvihnul...Přesto si mě tenhle seriál neskutečně získal. Možná je to i tím, že ze mě jednou bude také lékař, ale určitě na tom má zásluhu spousta jiných věcí. Především jsou to skvěle napsané dramatické scénáře, vypilované dialogy a do jednoho (!) skvělí herci. Vůbec charakteristika jednotlivých lékařů, sester a pomocného personálu je špičková, každá z postav má něco, čím je nám blízká, každý z nich má své chyby, problémy, touhy, sny...Co ale tenhle seriál vyzdvihuje v mých očích k tomu nejlepšímu, co se kdy na televizních obrazovkách objevilo, je hluboká lidskost, která je z něj cítit na mnoha místech - za sebe zmíním jen Greenův odchod v epizodě "On The Beach"...Děkuju TV Prima za to, že v nedávných měsících zopakovala "ER" od prvního dílu. Měl jsem tak možnost zjistit, jaké byly začátky "Pohotovosti" a konečně jsem poznal doktora Douga Rosse (skvělý George Clooney) a sestru Carol Hathawayovou (Julianna Margulies) - dvě zásadní postavy prvních sériií. A zpětně vidím, že "Pohotovost" byla na špičce od samotného počátku...ve všech výše zmíněných ohledech. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znělka od Jamese Newtona Howarda kdysi odstartovala dlouhou řadu naprosto zaslouženě oceněných scénaristických, režijních i hereckých počinů. Jako prozatím bezkonkurenčně nejlepší epizodu (když nepočítám extrémně citově vypjaté epizody, o kterých mluví Tyler) označím Four Corners, vyprávěnou z pohledů Cartera, Greena, Bentona a Weaverové, navíc ve stylu Mementa, postupně po úsecích od konce k začátku...brilantní kus s dokonalou zápletkou. S přibývajícími léty je Pohotovost stále lepší a lepší - řekněme tak do desáté série. Odchodem Johna Cartera pro mě Pohotovost ztratila takové "to něco", a i když třeba Neela je fakt kus, a veteránů je stále na place spousta, už to prostě nefunguje tak jako kdysi. I tak trvám na tom, že třeba takoví Chirurgové jsou ve srovnání s E.R. k posmání. Jdu ze stovky na 90% pro seriál jako celek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vtedy sme sa delili na dve skupiny. Na fanúšikov Nemocnice Chicago Hope a Pohotovosti. Ja som bol v tíme za Pohotovosť a nikdy som to neľutoval. Adrenalínová, kultová zvučka, skvele nakrútené príbehy, ktoré boli silné, inteligentné a strhujúce, to všetko z masívnej produkcie Stevena Spielberga a Michaela Crichtona (ktorých spolupráca zakaždým dopadla výborne najmä preto, že Spielberg bol jeidný v Hollywoode, kto si trúfol maniaka Crichtona ignorovať - JURSKÝ PARK 1 - 2, TWISTER). Vynikajúco, na jednotku, však dopadol i ukážkový, dokonalý, neuveriteľný kasting (Clooney, Wyle, Innes, Edwards, La Salle, Benrubi, Margulies). Ešte i dnes si pametám tie doby temných 90. rokov, hlboké, sparné, letné noci a do nich sa ozvali prvé sekundy bombastického intra a už ma mali. ()

Tery16 

všechny recenze uživatele

Podle mě jednoznačně nejlepší seriál. Je tam vtip, smutné chvilky, napětí - prostě vše jako v životě. Nejvíce jsem si oblíbila asi Cartera, Carol a taky Romana (i když ostatní jen uráží, musím uznat, že se při každé jeho druhé replice zasměju). Kvůli tomuhle seriálu jsem dokonce na chvíli přemýšlela, jestli nebudu doktorkou. Navíc jsem se toho i dost přiučila (především některé odborné názvy), protože seriál je založený na opravdových lékařských postupech. Objeví se tu i dost známých tváří, ať už v roli lékařů, pacientů nebo příbuzných. Taky miluju každý "speciální" díl jako natáčení na pohotovosti, cesta Douga a Marka kvůli mrtvému otci, jeden den z pohledu čtyř doktorů, Benton v zapadákově, přepadení v obchodě atd. Čím více dílů jsem viděla, tím více jsem si ER zamilovala. ()

Galerie (870)

Zajímavosti (50)

  • V 24. epizóde 1. série „Motherhood“, ktorú režíroval Quentin Tarantino je úvodná sekvencia robená na jeden záber, ktorý trvá celé 2 minúty. (etienne)
  • Devatenáctá epizoda 8.řady je crossoverem se seriálem Třetí hlídka, který je produkován téměř stejnými producenty jako Pohotovost. (ČSFD)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama