Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Decker 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal novodobeho brouka Pytlika MacGyvera o kterem se traduje vtip jak je mozne ze chlapovi na strese vypadl z kapsy mobil a dole na chodnik dopadl coby traktor? Reseni je proste: nebot ve tretim patre byl MacGyver. Je to sice detinske a trapne, ale asi tak jako nektere dily tohoto kutila, avsak nektere se znaci bezvadnou myslenku a pribehem a naprosto protikontrastuji k tem ubohym. Tak to, ale v serialech chodi; nekdy je zkratka hur a nekdy je zase lepe. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí s výbornou hudbou a skvělým Richardem Dean Andersonem. S kým byste chtěli ztroskotat na opuštěném ostrově? Má odpověď je jasná: MacGyver. Díky jeho dovednostem a vynalézavosti, které předvádí v seriálu by náš pobyt na ostrově určitě nepřesáhl jedno odpoledne a večer už bych ležel doma ve vaně :-) Lehkovážnost, vtip, inteligence a improvizace to je MacGyver, pro nejednoho kluka zůstane navždycky vzorem. Sice člověk nemohl brát moc vážně některé zápletky ( viz. ta z únosu Antona Dubčeka :-) jak ho v díle nazývají, dřevěná závora na hranici oddělující železnou oponu atd.) přesto to ale na atraktivnosti seriálu moc neubralo. U mne je to na silnější 4 hvězdy. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Nejdříve zavřete oči a pusťte si v hlavě úvodní melodii. 1. hvězda. V tý době naprosto boží hlavní hrdina. Druhá hvězda. vynikající nepřátelé, kteří měli šanci, pokud by výbušninu na krk přidělali komukoliv jinému. Třetí hvězda. No a pak je tu slečna nostalgie + to, že se Mac ze všeho vždy dostal. 78 procent za jeden z nejlepších seriálů mého dětství. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moc se nenatřásej, Angusi MacGyvere s účesem Stinga! Kdybych dával na základní škole v chemii a fyzice větší pozor, taky bych uměl se švýcarským nožíkem víc věcí, než si jen otevřít jedno lahvový.. Kdo není bičován nostalgií, musí chtě nechtě uznat, že něco do sebe má jen ústřední melodie Randyho Edelmana. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto nieje za herecké výkony, za skvelé scenáre v jednotlivých seriáloch, proste tu išlo o nápady, zručnosť, pointu a hlavne zábavu, pretože celý seriál som vládal dokukať len kvôli tomu, čo nám dnes MacGyver predvedie. Potrebujete sa dostať na mesiac ale máte len kolobežku? Nevadí, pretože tento típek z nej spraví raketu na tryskový pohon. ;-)) Hrdých 80%. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (62)

  • Herec Henry Gibson zde hraje v poslední řadě (1992) v epizodě Nebezpečné grotesky starého herce, který hrál ještě v němých filmech. Doopravdy je zde Gibsonovi pouhých 57 let. Zemřel 14. 9. 2009 v 74 letech. (A.MacGyver)
  • MacGyver se narodil 23. ledna 1951. Narození Richarda Deana Andersona je 23. ledna 1950. (SG-1)
  • Obľúbeným NHL tímom MacGyvera (Richard Dean Anderson) je Calgary Flames. (Lukoh)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama