Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

cariada 

všechny recenze uživatele

Překvapujemě jak moc to má velké hodnocení, ale je vidět , že většina lidí to vidí jako vzpomínku na začátek komerčního vysílání u nás a podobné seriály. Já to sledoval spíše sporadicky, ale sledoval. Nejvíc mě bavil hlavní protagonista co si věděl za každý situace poradit kam se na něj hrabe James Bond. Pomatujju si jak ze zapalovače a já nevím z čeho ještě udělal balon a on divte se lítal. Tak asi o tom byl tenhle seriál. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé i silné díly tu samozřejmě jsou, ale za to, že tenhle seriál byl jeden z nejlepších, které v danou dobu na Nově běžely... a vlastně i jeden z nejlepších, jaké se v české televizní historii vůbec vysílaly. Kupodivu dabing mi pasuje více, asi díky vzpomínkám. [shlédnuto jako špunt v TV, nyní jako dvaadvacetiletý špunt jako .avi] ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

MacGyver je naivní a přesto chytrý. Je přehnaný a přesto k sežrání. Hlavně má nezvyklatelné morální hodnoty, které dnešní svět potřebuje. Plus jsou rozhodně Richardovo charisma, kvalitní pyrotechnické kousky a dobrá hudba. Navíc, MacGyver je větší holkař, než kapitán Kirk. Také potěší první roličky některých hvězd (za mě Cuba Gooding Jr., Christopher Judge, Maiym Bialik). ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Kultovy serial, ktory odštartoval karieru mnohym sučasnym hereckym hviezdam (Cuba Gooding, Teri Hatcher, Jason Priestley...). Možno naivny, ale veľmi originalny serial s mojim bezkonkurenčne najobľubenejšim akčnym hrdinom, ktory veci rieši s rozvahou, nenasilne a hlavne rozumom. To je to, čo v dnešnej dobe chyba. Mnohe macgyverizmy, z ktorych sa všetci smeju funguju perfektne (viď Mythbusters), škoda, že ich je s rastucim počtom epizod pomenej. Serial mojej mladosti a môjho srdca, ktory si aj dnes pozriem rad znova a znova a nikdy ma neomrzi hoci ho už poznam cely naspamäť. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze seríálů mého dětství. V hlavní roli nezapomenutelný Richard Dean Anderson, jenž se z každé šlamastiky dokáže vysekat způsobem jemu vlastním. Vyrobit atomovku z kousku niti, obalu od žvýkaček a nějakého dřívka, to chce protě trochu odvahy a umění :-D No abych to shrnul, v dnešní době je tento seriál nekoukatelný, ale s radostí se čas od času na nějaký ten díl podívám, abych si připomenul dětská léta, kdy jsme s kámoši tuhle parádní podívanou žrali, smáli jsme se tomu, ale přitom nám to připadalo úplně normální. Za nostalgii a dobré vzpomínky si MacGyver určitě zaslouží své místo v mé top desítce. Některé může potěšit, že hlavní hrdina neoplývá svaly, ale důvtipem a chytrostí. A točí se kolem něj spousty žen. 95% ()

Galerie (144)

Zajímavosti (62)

  • MacGyverův (Richard Dean Anderson) oblíbený filmový žánr je Western. Vždy, když se jen tak dívá na televizi, sleduje westernový film. (MekGajvr)
  • Některé MacGyverovy vynálezy zkoušeli vyrobit v pořadu Bořiči mýtů a pár jich opravdu fungovalo. (Riker)
  • MacGyver se narodil 23. ledna 1951. Narození Richarda Deana Andersona je 23. ledna 1950. (SG-1)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama