Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Giggs 

všechny recenze uživatele

Kultovy serial, ktory odštartoval karieru mnohym sučasnym hereckym hviezdam (Cuba Gooding, Teri Hatcher, Jason Priestley...). Možno naivny, ale veľmi originalny serial s mojim bezkonkurenčne najobľubenejšim akčnym hrdinom, ktory veci rieši s rozvahou, nenasilne a hlavne rozumom. To je to, čo v dnešnej dobe chyba. Mnohe macgyverizmy, z ktorych sa všetci smeju funguju perfektne (viď Mythbusters), škoda, že ich je s rastucim počtom epizod pomenej. Serial mojej mladosti a môjho srdca, ktory si aj dnes pozriem rad znova a znova a nikdy ma neomrzi hoci ho už poznam cely naspamäť. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl rád tenhle seriál, ať už byl jakkoli neuvěřitelný. Moc se mi líbilo jak si dokáže člověk díky své inteligenci poradit s čímkoli a prakticky z ničeho udělat něco :) Navíc jsem koukal i na "Bořiče mýtů", kteří některé jeho kousky testovali a v podstatě potvrdili, že to zas tak neuvěřitelné nebylo a ve skutečnosti to i jde. Prostě nemohu jinak než mému oblíbenému a zábavnému seriálu dát 80% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dodneška si pamatuju, jak MacGyver lepil čokoládou prasklinu v nádrži s unikající kyselinou nebo použil mapu jako písečné sáně:-D. Při sledování tohohle seriálu jsem byla ve správně naivním věku, takže se mi docela líbil (a taky R.D. Anderson samozřejmě:-)). Pravda, občas jsem si místo hrdinova vymýšlení udělátek přála pořádnou rvačku a střílení, navíc spousta dílů byla nehorázně sračkovitých i na můj tehdejší pokleslý vkus. Dnes už bych MacGyvera nemohla brát jinak než jako trapnou komedii, ale sentiment je všemocný, nemůžu jít tedy pod 3*. 51% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Šprty, knihomoly a radikální ekologické aktivisty jsem nikdy neměl v lásce, přesto byl Mac velkým hrdinou mého dětství a obzvlášť některé díly s Murdockem patří k tomu nejlepšímu, co americký televizní průmysl kdy stvořil . Akční hrdina, který nesnáší zbraně a má znalosti ze všech vědeckých oborů, se nevidí každý den. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dobře, je to převelice prostoduchý seriál - a možná by se dalo říct, že jeho naivita hraničí až s hloupostí … pokud se dívám kritickým pohledem jednadvacátého století, zbaveným jakýchkoli emocí. Jenomže MacGyver je něco jako přírodní úkaz - takže alespoň standardní 3* mu prostě nemůžu odepřít ... a berte to jako mou osobní poklonu technicky nadanému sympaťákovi s dobrým srdcem, který se za pomoci svých všestranných znalostí (a občas i notné dávky štěstí) dostane se zdravou kůží z jakékoli nebezpečné situace. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (62)

  • Herec Dana Elcar onemocněl v průběhu natáčení zeleným zákalem. Nemoc se nedala vyléčit, a tak scénáristé zakomponovali tuto nemoc i k postavě, kterou hrál. (SG-1)
  • MacGyverovo křestní jméno padlo až v sedmé sérii. Nápis na zdi byl napsán ohněm a jméno na něm znělo ANGUS. Scénaristé původně chtěli dát postavě jméno Stace nebo James. (SG-1)
  • MacGyverův (Richard Dean Anderson) oblíbený filmový žánr je Western. Vždy, když se jen tak dívá na televizi, sleduje westernový film. (MekGajvr)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama