Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (607)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Co začne jako Hon na ponorku se v italských ulicích přepne do Malérů pana účetního a poté přijde Oko dravce, rámované prázdnými dialogy jak z druhého a třetího Matrixu, a podtržené vykradeným Zimmerovým batmanovským soundtrackem. A k tomu řada wtf momentů, ať už obecně zbytečných (infiltrace do velína, ze které Hunt nic nezíská a tudíž ji nemusel podnikat), nebo jen dramaturgicky mizerně vystavěných a tedy bez funkčního napětí (letiště, kde se nebojíme, protože logicky víme, že s Huntem uvnitř neexploduje, honička s Fiatem, kde nefunguje návaznost ani pocit rychlosti a v trailerech propagovaný seskok z motorky aneb největší oslí můstek filmové historie). Scéna ve vlaku už pak byla ryzí parodie. Atwell, ta jediná obhajuje existenci sedmičky. A minimálně zajímavé mi přijde, že už jde po Mumii o Cruiseův druhý film, který okatě vykrádá herní Uncharted. Každopádně dobře pro ty, co si Odplatu užili. Pro mě podivnou atmosférou, matným záporákem a nedotažeností scénáře na úrovni dvojky. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[92%] Viděno v kině. Paráda, doba hloupého covidu byla zlá, a to v mých očích především i kvůli filmům. Spoustu filmů se odkládalo a tento nejnovější MI je ukázkovým příkladem. V tu dobu jsem Cruise a celý jeho tým litoval, že museli točit v blbých podmínkách s roušky, a i sem tam pár herců ve vedlejších rolích museli vyměnit. Nyní k věci. Poslední dobou se mi velmi těžko hodnotí filmy a už vůbec nemám rád nějaké přiřazování, který díl dané filmové série je lepší, porovnávání s jinými atd. K téhle Mission Impossible série mám docela zvláštní vztah. Od třetího dílu mě to bavilo asi nejvíc. Jenže pětku jsem si pořádně oblíbil až po čase a především šestý díl nesoucí podnázev FALLOUT mi přirostl k srdci až po letech. No a tento nový díl Dead reckoning part one? Z kina jsem odcházel úplně nadšený. Během pár dnů jsem si srovnával myšlenky. Názor k horšímu jsem naštěstí nezměnil. Zápetkou a dějově je o ždibec lepší FALLOUT, ale ani u tohoto nejnovějšího počinu nemůžu být víc kritický. Celé to téma okolo umělé inteligence (ve filmu stále oplývané jako ENTITA) bylo víc než zajímavé, a především si to okolo toho udrželo myšlenku a nadále se odvíjelo svižné dění filmu. Prvních cca 30 min bylo dobrých, zaujalo to, i když to bylo trochu v některých scénách usekané, třeba akci v poušti bych trochu prodloužil, ale to je asi tak vše, co bych trochu upravil. Po těch zmíněných cca 30 min se teprve objevilo úvodní theme se skvělým a známým soundtrackem. No a pak film ubíhal neskutečně rychle. Tempo filmu, akce, vtip, napínavé momenty, skvělé herci včetně s nesmrtelným Cruisem – prostě lahoda. Někteří píší, že akce už není až tak originální a nová, ale vždyť už toho bylo natočeno dost, tak tyhle argumenty moc nechápu, prostě tu máme plno kverulantů. Třeba celá ta automobilová naháněčka je pěkně dlouhá, nápaditá, chvílemi vtipná, dynamická. Naopak temná a nervy drásající sekvence na tom mostě, kdy dojde k vypjaté a emotivní situaci je opravdu zapamatovatelná (nějak se mi podařilo zadržet slzy). No a velké finále s vlakem orient expres je rovněž působivé a i napínavé. Stejně tak Cruisův reálný skok na motorce je supr! Hudba od Balfeho není ničím originálnější, ale poslouchá se stále dobře. Herecké obsazení je na tom výborně, krom skvělého Cruise mě zde nejvíc bavila herečka hrající Grace. Společně s Tomem měli mezi sebou tu pravou chemii. Nechybí ani staré postavy jako je Luther, Benji nebo Ilsa. Nový záporák má své charisma a určitý respekt dokáže vzbudit. Potěší i navracející se postava Cartridge z prvního dílu. Co k tomu víc dodávat? Bylo natočeno už dost originálnějších akčních kousků z téhle série, ale i tak jsem nesmírně spokojen; těch 163 min mi uteklo opravdu rychle. I to skončilo relativně uzavřeně. Jako jasně, příběhově ne, ale hezky to vypadalo ke konci téhle první části. Nemůžu se dočkat už druhé části, které se snad dočkáme příští rok. Skvělá práce! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Série Mission Impossible od 4. dílu patří mezi skvělé špionážní akční série, kde každý nový díl je velký akční svátek a od Reckoningu jsem očekával jeden z filmů roku, ale ikdyž jde o bez debat skvělou podívanou, přišlo mi,že se trochu ubralo z plynu oproti Falloutu a Národu Grázlů, které mi přišly o level zkrátka výše. Tom Cruise je pořád ve skvělé formě a i tady dojde na jeden úchvatný kaskadérský kousek, řemeslně jde opět o vysoký standard a rozhodně film hodně baví, ale je tu pár drobností, které mi lehce vadily k absolutnímu zážitku. Samotný námět s AI mi nepříjde až tak oslnivý a zajímavý a trochu mi vadí, že bude pokračovat i ve finále, ale nejspíš se s tím budu muset smířit. Záporák Gabriel je slabší záporák než měly předešlé série a nemá ani příliš prostoru, přišlo mi, že je tu méně high tech vychytávek a rozhodně ubyly kontaktní souboje ( pořád mi v hlavě rezonuje fight na toaletách s Cavillem, tady taková žádná satisfakce nepřišla). Naháněčka v Římě je sice cool a díky Fiatu je velmi neotřelá a originálně pojatá ( na naháněčku s motorkami však nemá), výborné je však finále ve vlaku ( scéna, kde Cruise musí přestupovat z vagónu do vagónu patří mezi nejlepší sekvenci dost možná i celé série, to byl vskutku parádní eye candy moment), takže ikdyž mám pár menších výhrad, pořád jde o skvělý blockbuster, který se vyplatí vidět v kině, ovšem když si vezmu srovnání s letošními akčňáky, tak John Wick 4 i Extraction 2 mi sedlo překvapivě více. 8/10. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že letošní filmové léto má vzestupnou tendenci. O sedmé MI jsem četl ledacos, ale po tom, jak nadšený jsem byl z dílu předchozího, jsem čekal bombu. A nezklamal jsem se. Upřímně, Tomíka moc nežeru, mimo tuto sérii občas jen nějaký ten sólový projekt (z poslední doby ale jen Na hraně zítřka, max. Nevědomí), ale pro ty nemožný mise začínám mít fakt těžkou slabost. Chvílemi malinko patetické, ze začátku jsem lehce nestíhal technické věci a párkrát musel trošku přimhouřit oko nad přemrštěnou akcí, ale to jsou jen promile záporů. Skutečně jsem si v kině hodně lebedil. Pevně doufám, že Oppenheimer bude ještě lepší a to už by měl být opravdu orgáč. 90%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Obvykle píšem dlhšie recenzie, no tu ani nebude treba, pretože je to proste skvelé, brilantné. Príbeh nie je úplne strhujúci, ale to čo predvedú v akčných scénach Cruise, režisér McQuarrie alebo kameraman je oku lahodiaca záležitosť. Hayley Atwell ako nováčik skvelo zapadla, no na každom rohu je cítiť, že si to všetci zúčastnení a veľmi užívali (obzvlášť Cruise, ktorý si zabehol ďalší maratón). Teším sa na pokračovanie. Záverečné mega finále je proste bombastické, jeden s najlepších dielov. 95% - 5* ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Nebezpečnou scénu, kdy se Ethan (Tom Cruise) jedoucí na motorce odrazí z rampy na hraně hluboké propasti, absolvoval herec sám bez dubléra. V rámci tréninku absolvoval Tom Cruise přes 500 seskoků padákem a 13 000 motokrosových skoků. Během natáčecího dne zopakoval Tom Cruise skutečný skok z útesu dokonce šestkrát, aby dostal ze scény maximum. Samotná rampa ve filmu se na norském útesu stavěla několik měsíců pomocí helikoptér. (venus)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama