Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi jinej a divnej :). Když to všichni, jak to k nám po revoluci přišlo, žrali a vychvalovali, já jsem si ťukal na čelo a myslem jsem si něco o jistých zvířatkách. Nedávno to znovu běželo na TV NOVA a kupodivu jsem nemohl od toho odtrhnout oči (a to se dívám jen na ČT2:). Precizní scénář a herecké výkony zameřené sice na efekt a emoce, přesto velmi realistické. Zaujalo mne to. Já Dalas 3-4 hvězdičky. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních seriálů z americké produkce, který nám naservírovala TV Nova blahé paměti. Čuměl na to celý národ, všichni prožívali problémy texaských milionářů a Bobbyho "zmrtvýchvstání" rozbouřilo emoce v mnohých rodinách. A takovej padouch jako J.R.Ewing už se taky hned tak neobjeví, takže dávám s čistým svědomím 4 hvězdy. ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

nezapomenutelná doba, kdy k nám tento dinosaurus dorazil :-)) v dnešní době béčkových telenovel (existuje snad nějaká áčková? :-D) Dallas předkládal aspoň nějakou kvalitu, zajímavé prostředí, pořádného záporáka, vnadné blondýnky...prostě a jednoduše nejlepší soap opera všech dob :-)) a jak jsme se u toho zasmáli (oproti křečím, které nám navozují telenovely jihoamerické provenience) ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Jen málokdo tenhle seriál nesledoval, nebo alespoň neviděl jeden celý díl. V devadesátých letech byl u nás jedním z vůdčích seriálů. Rodina Evingů a jejich sídlo South Fork. To byly časy sledovat, jaké mají pracháči starosti. Intrikánský J.R. a jeho méně důvtipní bratři Bobby (jeho vztah s Pam byl legendární) a honák Ray; J.R.ova manželka, pijanka Sue Ellen a další. Pořád někdo někoho hledal, podváděl, vyváděl, miloval nebo nenáviděl... Tito Texasané se vryli do našich pamětí, ale sledovat je někdy znovu, nepřipadá v úvahu. Verdikt: 2* a 40 %. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

K seriálu Dallas se vážou dvě rodinné historky. První když mojí sestře bylo asi sedm, tak volala babičce a dědovi do lázní. Tam byl jediný telefon, takže když se na celou chodbu zavolalo jejich jméno, tak se vylekali co se děje, že voláme mimo normální čas. Babička vzala telefon a tam se ozvala moje sestra : "Babi dneska musíšč vidět Dallas. Bobby vyjde ze sprchy." Ten druhý se týká prababičky. Prababička se dala vařit vajíčka k večeři a než se uvaří, šla si chvilku sednout k Dallasu. Tehdy vysílali dva díly po sobě, takže prababička seděla dvě hodiny u televize a hádejte co se tak mohlo stát s vajíčkama. Tímhle se dá vyjádřit co Dallas byl. Byl to fenomén, který sledoval každý. Ale taky to byla nudná, hloupá a natahovaná mýdlovka ()

Galerie (102)

Zajímavosti (82)

  • Linda Gray (Sue Ellen Ewing) a Larry Hagman (J. R. Ewing) byli i v osobním životě třicet pět let nejlepšími přáteli. (JoranProvenzano)
  • Časť, v ktorej sa malo ukázať, kto strieľal na J.R. (Larry Hagman), sledovalo v USA rekordných 90 miliónov divákov, rekord prekonala o pár rokov neskôr posledná epizóda seriálu M.A.S.H. (od r. 1972). (Raccoon.city)
  • V průběhu natáčení natočila Victoria Principal (Pamela) 8 filmů. (M.B)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama