Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

Drirr 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí to žralo a hodně lidí to žere dodnes. Jedno ale Dallasu nelze upřít - je to obrovský popkulturní fenomén, který zasáhl do všech oblastí lidského života. A něco na něm prostě bude, když ho sledovala nejen tradiční telenovelová základna. Pro mě to samozřejmě není. Stupidní scénář, postavy a všechno okolo, ale oproti jiným telenovelám je to stále zářící klenot... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jenom jednou u mě byl Dallas populárnější než když za něj loni hrál Jarda Jágr. Byly to časy, kdy jsem si u tohohle nekonečného příběhu nechával podepisovat poznámky v žákajdě, psal u něj domácí úkoly na zítřek a opravoval ty včerejší, protože kdo by se při sledování Džéjárových kliček, které by mu i ten Džegr mohl závidět, dokázal soustředit ještě na něco dalšího? ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

J.R. byl sice záporák, ale člověk si ho zamiloval. Sue Ellen zase alkoholička, která svým jménem dala světu přezdívku spoustě ženským, které mají rády alkohol. Ale mělo to své kouzlo, občas těch rodinných komlikovaných zvtahů a intrik bylo až příliš, spravedlnosti a rovného chování taky, kladné postavy byly kladné až nezdravě, ale pořád lepší než většina současných seriálů podobného ražení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Džejáre, vy dokážete každý podraz přeměnit v něco ušlechtilého." To bývaly časy u nás na Southforku, kdy si američtí modelové hráli na farmáře, opilce a naftaře. Byla to nekonečně úspěšná hra, ve které mě bavil báječně podlý J, R., nudil správňák Bobby a okouzlily Pamela, Sue Ellen. Jenna, April a další. Za to prostě dvě hvězdy dát musím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bože, jak já se u tohohle seriálu nasmál .... Smůla, je, že tohle ale NENÍ komediální seriál. Jenomže ono prostě nešlo se nesmát, i když tohle tvůrci v úmyslu určitě neměli. Tou nejsměšnější figurkou byl samozřejmě J.R., jenž se stal nadlouho synonymem pro slovo "záporák". Klasický tvrdý byznysmen, který neváhá "ze hry" vyšachovat i vlastní rodinu, se stal takovým předobrazem a vzorem spousty dnešních českých podnikatelů, kteří převzali s naprostou samozřejmostí jeho manýry. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (82)

  • Larry Hagman, Patrick Duffy, Ken Kercheval, Linda Grey a Steve Kanaly jsou jediní herci, kteří se objevili v prvním i posledním dílu seriálu. (Kulmon)
  • V díle 85 (české verze) ve 23. minutě dochází k rozdělení 100% akcií Ewing Oil. Podíly v rodině jsou rozděleny následovně: Eleanor Southworth Ewing 30%, John Ross Ewing II 20%, Bobby James Ewing 20%, Garrison Arthur Ewing 20%, Ray Crabbs Ewing 10%, John Ross Ewing III 10%. Což je dohromady 110%. V následujícím díle ale Garrison v rozhovoru s J.R. říká, že má 10% hlasů. (Pavlátko)
  • První epizody měly klasický charakter oddělených, uzavřených dílů. Poté přešli tvůrci k systému navzájem bezprostředně na sebe navazujících epizod. (L_O_U_S)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama