Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

zbysik 

všechny recenze uživatele

Nevim proc, ale kdyz zacnu vzpominat na sve detstvi, vzpomenu si prave na tenhle serial. Ja sem tenhle serial fakt zral, kdyz ho davali poprve na nove(nebo mozna na ct, ted nevim), tak sem vzdycky sedel prikovanej k televizi a s moji mamkou sme tohle fakt sledovali. Asi vas ale prekvapi, ze me bylo takovejch 8-9 let(sem rocnik 87). Jeste si vzpominam, jak se zabil otec bobbyho a JR ("džok") a jak se tam pak objevil nejakej chlapek (pracant na ranci), kterej se za nej vydaval, ze tu havarku prezil nebo co... ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Jen málokdo tenhle seriál nesledoval, nebo alespoň neviděl jeden celý díl. V devadesátých letech byl u nás jedním z vůdčích seriálů. Rodina Evingů a jejich sídlo South Fork. To byly časy sledovat, jaké mají pracháči starosti. Intrikánský J.R. a jeho méně důvtipní bratři Bobby (jeho vztah s Pam byl legendární) a honák Ray; J.R.ova manželka, pijanka Sue Ellen a další. Pořád někdo někoho hledal, podváděl, vyváděl, miloval nebo nenáviděl... Tito Texasané se vryli do našich pamětí, ale sledovat je někdy znovu, nepřipadá v úvahu. Verdikt: 2* a 40 %. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Téměř po dvaceti letech se na to dívám znovu a zase mne to dostalo. Ten seriál se nesmí brát tak vážně, jinak si jej člověk neužije a bude mu dávat nízké hodnocení. Je třeba hodnotit v kontextu jemu podobných seriálů a tam je Dallas bezkonkurenční, protože 5*. Úsměv J.R. je nezapomenutelný a k tomu ten dabing, je to nářez. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 39. ročník (za rok) 1981 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Barbara Bel Geddes + nominace (14) - 37. ročník 1979 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Barbara Bel Geddes, 38. ročník 1980 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Barbara Bel Geddes, Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Gray, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Larry Hagman, 39. ročník 1981 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Gray, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Larry Hagman, 40. ročník 1982 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Victoria Principal, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Larry Hagman, 41. ročník 1983 - Nejlepší seriál (drama), 42. ročník 1984 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Larry Hagman ()

anli 

všechny recenze uživatele

Dnes vlastně klasika a předchůdce nekonečných seriálů.Velká sága jedné naftařské a rančerské rodiny,kteriu zná snad každý a byl to jeden z prvních seriálů USA,který vstoupil na porevoluční obrazovku ČT.Vcelku slušně napsané postavy i zápletky a poměrně dobří herci.seriál dělali koukatelným a místy i zajímavým.Občas trochu příběh zaskřípal(návrat Patricka Duffyho do seriálu na nátlak fanoušků,když ho předtím scénaristé nechali zemřít je přesnou ukázkou scénaristické hlouposti a jednoduchosti-u nás by tohle neprošlo)a občas byl opravdu k popukání,ale když vidím,co se dnes točí,zejména v žánru telenovel,tohle je pořád"o něčem"a slušný průměr.A úvodní melodii zná snad každý.U mě Texaských 50%. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (82)

  • Za svou násilnou smrt (byla zastřelena) obdržela S.J. Wilson cenu za nejlepší seriálovou smrt. (Duoscop)
  • Časť, v ktorej sa malo ukázať, kto strieľal na J.R. (Larry Hagman), sledovalo v USA rekordných 90 miliónov divákov, rekord prekonala o pár rokov neskôr posledná epizóda seriálu M.A.S.H. (od r. 1972). (Raccoon.city)
  • Kvůli těhotenství požádala S. J. Wilson tvůrce o odchod ze seriálu. (Duoscop)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama