Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý kontrolor Evžen se nedá jen tak opít rohlíkem, a coby detektiv amatér zavile sleduje stopu a úspěšně vyřeší případ krádeže v místním zemědělském družstvu. A Bohouš? Ten si pro tento díl přibírá ke své kvalifikaci všeuměla ještě roli diplomata a mistrně zvládne situaci, která užuž hrozí skončit výbuchem. (Česká televize)

Zajímavosti (6)

  • Když Cikán (Otto Lackovič) kleje, používá opakovaně repliku „anciáša tvojho“. Anciáš je slovensky čert, ďábel, antikrist. (sator)
  • V díle zazní opakovaně od romských usedlíků slovo „gádžo“. Jeho původ je v Ga – osada, vesnice a Džo – sedlák, tedy „sedlák z vesnice“. Později jej začalo etnikum užívat pro označení všech neromů. (sator)
  • Když vyšetřují policisté krádež prasete, tak Dáša (Jiřina Bohdalová) zmíní příhodu se zlodějem, která odkazuje na epizodu Sokové (1975). (Duoscop)
  • Scéna, kdy rozzlobený Fero (Otto Lackovič) s jeho synkem oznamujou Arance (Luba Skořepová), kdo ukradl Pištovu koloběžku, se natáčela v Jelencích. Družstvo se tam již dnes nenachází. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama