Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch posledních dvaceti minut, kdy příběh začíná lehce polevovat, aby pak mohl vykrystalizovat v naprosto sladkovodní pamok, dal bych třeba i pět. Spíš ale asi ne :) Každopádně Edward se opět snažil a bylo to fajn, stejně jako Jenna Elfman. Náboženství je zakomponované tak, aby nevadilo, což neberu ani jako plus ani jako mínus. Celkově určitě příjemná podívaná. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dřív se mi tenhle film líbil více, ale nějak jsem z něj vyrostl nebo co. Scénář sice nepostrádá dávku inteligence a kvality Eda Nortona jako režiséra i herce netřeba zpochybňovat, ale už to ve mě nic nevyvolává. Navíc konec je tak hrozně pozitivní s některejma za uši tahajícíma větama (když Anna chce po Brianovi, aby kvuli ní neopouštěl víru), že už to prostě nemusim nikdy vidět. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Každý z nás v něco věří. Já opravdu nesnáším organizované věření v určitou hodinu na předem určeném místě. V případě kněze a rabína, kteří hlásají svoje víry dohromady, moderně, s nadšením a za pomoci karaoke, bych asi učinil vyjímku a do sálu bych aspoň nakoukl. Ona je to totiž docela sranda. A blondýna, která v mládí silou bránila budoucí boží komando, je opravdu k sežrání. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

na oboch poliach - romantických komédií a režijných debutov hereckých hviezd - film pôsobí ako svieži nadpriemer, má šarm, vtip, pohybuje sa na "romantické filmy" v mierne netradičných vodách náboženstva a tak môže priniesť pomerne zaujímavé otázky do oblasti vzťahov a pod. a má peknú elfmanovú, sympatického nortona a vtipného stillera . . . kto by povedal, že drsňák norton, ktorý do pamäti vojde hlavne z Kultu hákového kríža, Prvotného strachu, Fight clubu alebo 25. hour natočí takúto zábavnú romantiku? Možno len ten, kto si spomenie na jeho úplne prvú filmovú rolu v svojsky allenovsky podanej variácii na romantické muzikály Everybody says i love you, kde si zahral snúbenca Drew Barrymore :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V New Yorku žije 8 milionu lidí, ale když jsme byli spolu, přišli jsme si jak na vlastním ostrově.“ - „Ale New York je ostrov.“ - „Já se tady snažím rozprašovat kouzelný prášek!“ - „Moc se omlouvám. Povídejte a rozprašujte.“ A že to bylo nějakého rozprašování…Film nenudí, ale na to, jak je dlouhý, toho zase tolik nenabízí. Ne že by bylo až tak moc cítit, že jde o Nortonovu režijní prvotinu, ale převážně pohodová atmosféra a místy podařené scény trochu táhne dolů až nechtěně úsměvná předvídatelnost spolu s malou účastí humoru. Nebo u mě byla až moc vysoká očekávání. Pořád to sice docela funguje jako snímek o mužském přátelství, do kterého vstoupí žena, avšak na můj vkus tam bylo toho sentimentu až moc. A tak hlavní důvod, proč se na film podívat, je malá, ale podařená role pro Miloše Formana (kterého budí zrovna, když se mu zdálo o matčiných klobásách!). Celkově pouze lepší 3*. „Povězte mi upřímně. Kdybych vám řekl, že vás miluju, a že kvůli vám všechno hodím za hlavu, co byste odpověděla?“ - „Dobrou noc, Paulie.“ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Na letišti vidíme spoustu cedulí se jmény. Na jedné je napsáno: "S Blumberg". Stuart Blumberg je scenárista a producent filmu. Vedle toho si také zahrál postavu Lena, spolupracovníka Anny (Jenna Elfman). (don corleone)
  • Edward Norton (Brian Finn) si kvůli své roli obarvil vlasy na blond, přestože pro jeho postavu nebyla barva vlasů důležitá. (Nancy...)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 29 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama