Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další naprosto průměrná a ničím nevyčnívající inteligentní romantická komedie, která se může pochlubit plejádou hvězdných jmen (nejvíce překvapí Miloš Forman) a solidně vystavěným scénářem. Stiller potěší, neboť poprvé ze sebe nedělá debila, nýbrž solidního New Yorského rabína playboye a rozhodně ujde. Norton je pro změnu přesně tak jak ho nemám rád - "ťutínkovský" ňouma. Snaha o vymanění se ze škatulky průměrnosti tu je, bohužel však neúspěšná. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Každý z nás v něco věří. Já opravdu nesnáším organizované věření v určitou hodinu na předem určeném místě. V případě kněze a rabína, kteří hlásají svoje víry dohromady, moderně, s nadšením a za pomoci karaoke, bych asi učinil vyjímku a do sálu bych aspoň nakoukl. Ona je to totiž docela sranda. A blondýna, která v mládí silou bránila budoucí boží komando, je opravdu k sežrání. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Velmi inteligentní a příjemná podívaná... Ústřední trio je nesmírně sympatické a funguje mezi nimi opravdová "chemie" a tak není divu, že vznikla jedna z nejlepších romantických komedií, které jsem viděl... Navíc scénář je perfektně, dalo by se říci lehkou rukou, napsaný a (pro mě překvapivě) režie Edwarda Nortona naprosto vynikající - je vidět, že se od velkých jmen leccos naučil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ó Bože!“ – „No veď.“ Edward Norton v roku 2000 odmietol rolu Wolverinea v X-MEN kvôli svojmu režisérskemu debutu. A urobil dobre – je to inteligentný človek, ktorý má čo ponúknuť ako herec i režisér a ako to druhé sa učil od najlepších, vrátane svojho vzoru Miloša Formana, ktorý si v jeho debute strihol roličku otca Havla (ďalším roličkám dominujú Ron Rifkin či Eli Wallach). Nortonov film je svieži, svižný, originálny a pôvabný, Jenna Elfmanová je neuveriteľná (trojnásobne ak tancuje) a miestami odľahčená atmosféra pripomína až zdanlivo nedostihnuteľné PRI MNE STOJ! Roba Reinera. Dialógy sú neuveriteľné („Teraz musí byť na Strednom východe nádherne.“ – „Pre Kurdov ani nie.“), atmosféra New Yorku krásna a celá snímka pôsobí prekvapivo sebavedomým intelektuálskym dojmom, vrátane vtipných vtipov (rana do brucha) a neuzatvára sa do svojho sveta („Viete vymenovať sedem smrteľných hriechov? No tak ľudia, nakrútili o tom aj film s Bradom Pittom!“). Veľmi oddychové, trošku šteklivé a trošku smutné. Tomuto božiemu komandu v kožených bundách odoláte iba ťažko. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si pustil tento snímek a musím poupravit své hodnocení. Nejen, že jde o docela originální snímeček, ale dokonce mě i přes jeho délku nenudil. Nebýt toho typicky ujetého amerického konce, který tady figuruje vlastně jako zrdcadlo začátku (protože začátek je zde suprový), tak vlastně není co tomuto filmu vytknout. Takže ze 3 hezkých hvězdiček měním své hodnocení na 4 obyčejné hvězdičky. Těžko říct, co zní lépe :-)))), ale teď už to vidím spíš na 4 než na 3. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Casanovu (byznysmena z kanceláře z protější budovy) hraje Bodhi Elfman, manžel Jenny Elfman (Anna Riley). (ČSFD)
  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama