Reklama

Reklama

Dokud nás smrt nerozdělí

  • USA The In-Laws (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva nastávající tchánové Steve Tobias (Michael Douglas) a Jerry Peyser (Albert Brooks) se poprvé setkávají na předsvatební oslavě svých ratolestí. Dr. Jerry Peyser má každou činnost naplánovanou tak, aby ze svého života vyloučil stres. Naproti tomu odvážný Steve Tobias pracuje jako agent CIA a jeho denní náplní je vyhýbání se kulkám, kradení tryskáčů a vyjednávání s mezinárodními pašeráky drog. Jeho životní styl příliš neprospívá vztahům s rodinnými příslušníky, ex-manželkou Judy (Candice Bergen) a synem -ženichem Markem (Ryan Reynolds). A nyní narušuje i přípravy na svatbu. Jerrymu začíná být jasné, že pečlivě naplánovaná svatba jeho dcery Melissy (Lindsay Sloane) je ohrožena. Čím více se Jerry zaplétá se Stevem, tím více nabývá na doslovnosti fráze dokud nás smrt nerozdělí. A než Jerry stačí svatbu zrušit, ocitají se jejich děti v nebezpečí a Jerry spolu se Stevem na dobrodružné cestě. Steve stojí před nejtěžším úkolem svého života. Musí zachránit svět a zároveň oženit syna.

Pod režijním vedením Andrewa Fleminga (Švédská trojka, Čarodějky) vznikla svižná akční komedie, ve které nechybí vtip ani napětí. Snímku vévodí hvězdné herecké obsazení v čele s Michaelem Douglasem (Základní instinkt, Traffic: Nadvláda gangů) a Albertem Brooksem (Cena za něžnost, Zakázané ovoce). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo bude u letadla poslední, nese 170 milionů přes celnici." Agent Steve Tobias mě baví. Takovýho tátu bych chtěl mít. Sperma na početí pošle poštou, raketomety prodává na dluh, má pochopení pro stydlivej měchýř, světla na semaforu bere jako návrh a nic pro něj není problém. S úsměvem řeší nenápadnou FBI, obchodníka se zbraněmi, zradu i svatbu. A já se při tom bavil. Tohle je prostě pohodovka podle mýho gusta. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nejakčnější a nejvkusnější variace na téma fotr-je-lotr, jakou jsem zatím viděla. Hyperšílený agent Michael Douglas – „Musíš se zastavit a přivonět k růžím.“ – mě bavil, kdo mě ale zcela okouzlil, byl pašerák-přítula David Suchet – „Ano, jsem ženatý, ale nežijeme spolu. Zabil jsem ji.“. A k tomu s láskou a péčí zvolený soundtrack: úvodní spoileroidní Live and Let Die nebo třeba Raindrops Keep Falling On My Head jako něžný doprovod ke svatební tsunami. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, podobně laděné typy akčních komedií už mě unavují. Bylo by ale nespravedlivé odhodit The In-Laws do propadliště filmových dějin, protože Douglas & spol. nejsou zas tak špatní společníci na jeden nenáročný večer, při kterém se nikdo nebude zlobit, když vypnete mozek. Postarší supertajný agent Steve nejprve v naší stověžaté matičce Praze při jakési supertajné akci utíká před policejními volkswageny (!), aby se záhy mohl sejít na předsvatebním cvrdlikání s rodiči nevěsty (krásná neznámá Lindsay Sloane). Jenže synkův (Ryan Reynolds) budoucí tchán je neurotický, usedlý ortoped (Albert Brooks), který se nechtěně několikrát ocitne ve spárech smrti v další Stevově supertajné misi. Akční taškařice (akční scény „odpovídají“ snímkům pro desetileté kovboje) staví na osvědčených postupech, na nic jiného si nehraje, mezi oběma naprosto odlišnými tatíky to překvapivě funguje a to jí přidává plusové bodíky. A to ještě zbývá další eso v pomyslném rukávu – přítulný narcista David „malý belgický detektiv“ Suchet. Některé konverzační momenty jsou vskutku brilantní, jindy se ne všechno vhodně zužitkuje. Prostě na záchvaty smíchu to není, přesto režisér Andrew Fleming (toho času velmi zajímavá Švédská trojka) svůj remake ušmudlal do snesitelných mantinelů buddy movies!! ()

GilbertL 

všechny recenze uživatele

Výborný suchý Douglas, kterého skvěle doplňuje uťáplý a výšky nesnášející Brooks v maximálně pohodové komedii. Na hercích je vidět, že si svoje role užívají a tím jen přispívají k příjemnému dojmu, kterým na mne film působil. Nejde o žádný zázrak, ale na nedělní večer ideální podívaná, která mi fakt zvedla náladu. ()

werus 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsem při sledování byla v opravdu dobrém rozmaru nebo je to dost velká sranda. Miachel Douglas jako muž poznamenaný životem agenta CIA bojuje s tatínkem budoucí snachy proti zlu a bezpráví. Vtipnost tomu dodáva to, že tatínek snachy je takovej typickej ňouma, co se bojí létání, výšek a kdoví čeho všeho.. Zkrátka přesný opak agenta Douglese. Jejich slovní přestřelky jsou ale velmi dobře napsané a o hlášky v tomhle filmu není nouze. Hlavně neřešte přehaný děj, absurdní scény a berte to jako komedioparodioakčňák, který se snaží vás pobavit. A občas budete muset překousnout nějakou tu romantiku. Trojku Douglas - Brooks - Suchet by mě v životě nenapadlo obsadit do komedie (navíc Sucheta v takovéto roli!), ale světe div se, hezky se na to kouká, dobře se to poslouchá. Stejně jako Kratasedf bych řekla - 3hv. málo, 4 moc. Tím jak mě to zaujalo, tím jak mě to pobavilo, jsou to jednoznačné 4, ale na druhou stranu, jednou mi to vidět stačilo. Ale budiž, těch opravdu vtipných komedií neni moc, takže 4. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Pracovní název filmu byl Til Death Do Us Part. (ČSFD)
  • Začátek filmu byl natáčen v ČR. (I.T.I.S)

Reklama

Reklama