Reklama

Reklama

Recenze (16)

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní bomba! Už na začátku mnou projížděl mráz, když jsem slyšel znělku TNG a titulky na konci mi nahnali snad větší husinu než Tomův spidersense v Infinity War a větší mráz než je venku mimo Snowpiercer. Zatím všechno topový, snad to vydrží. A já jdu nějak setřást tu husinu, protože jí mám i při psaní týhle recenze (asi minutu po dokoukání). Skvělej otvírák nový série. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohavnost typu Star Trek: Discovery u mě skončila druhou řadou, takže jsem za Picarda i Star Trek: Podivné nové světy vděčný. Sice je to smutné, že aby se zase dalo na ST dívat musí se začít tam, kde skončilo to staré dobré, ale co už. Pokud na to páprdové a páprdice pořád mají a jsou vhodně doplněni novou krví, stačí už jen slušný scénář a může to fungovat. Tato epizoda je z kategorie...tohle tady pro vás máme...tímto směrem a s těmito postavami se budeme ubírat dál. Trekovský smrádek to má...ostatně aby ne, stačí holá lebka Picarda a plechové obočí Sedmé a divák ví... . Takže zatím spokojenost. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi takto. Slušně navnazující. ALE....to už tu v př. prvních 2 dílů bylo. A 2x. Slovy dvakrát. A já už se po3. fakt napáliti nenechám. Souhlasil bych i s tím možná až přehnaným množstvím odkazů a narážek na ST TNG. Byť nic proti nim. Nějaká ta dneš již classická mjůzik od Goldsmithe, krásně udělané koncové credity, Titan-A s totál retro talířem a s kpt. jehož dokonale vystihl ve svém komentu Praxis, Annika ehm Sedmá (no konečně s pořádnou hodností a v uniformě, toto sakra trvalo!) , sympatická dcera jistého séfinženýra, etc. Příjde mi to jako zajímavá směska TNG, ST VIII a Abramse. Hl. ten konec s velmi hrozivou lodí a hudbou. Ještě jim dám 2.díl a pak čekám klasicky Pikrdovský copyright, prudce dolů=dokonale o ničem výplňový zbytek a pak až 10.díl bude zase na skoroúrovni prvního. Palce již dávno této sérii nedržím, ale sledovati poctivě budu. Když jsem zvládl 2.s......zvládnu vše. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož nejsem úplný fanda původních Star Trek seriálů, ne všechny jsem viděl a pokud jo, ne všechny si dobře pamatuji, budu hodnotit pouze díl jako takový. Asi rozumím, že pro většinu diváků je to velká vlna nostalgie, která se musí ocenit. Z pohledu děje to nezačalo vůbec špatně. Stewart jako vždy předvádí profesorský výkon a doufejme, že si seriál dokáže udržet alespoń takovouto kvalitu a nesklouzne k blbostem jako v řadě druhé. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna showrunnera se projevila razantní změnou kvality scénáře i režie. Většina postav se začala chovat relativně rozumně, a ty původní dokonce občas projeví i svoje původní charakterový vlastnosti. Po předchozích dvou naprosto otřesných sezónách (a několika nekompetentních inkarnacích Abrams-Treku), je tohle pocitově zatim asi nejblíž původnímu ST. Inspirace TOS i TNG je zjevná, jak po stránce vizuální, tak příběhem. Bohužel, nehledě na počet referencí, kterých tady je fakt hodně (skoro jakoby nás tvůrci chtěli za každou cenu přesvědčit, že se opravdu jedná o Star Trek) je to od originálů furt hodně daleko. Ikdyž je vidět posun k lepšímu, vizuálně jsme pořád v ponurých, slabě nasvícených interiérech, kde se všechno leskne a problikává. V podstatě je tam skoro celou dobu tma, a neonová barevná paleta navozuje spíš dystopickou atmosféru Blade Runnera, než optimistickej svět Hvězdný flotily. Ok, nemusíme nutně lítat vesmírem v luxusním obýváku s vystajlovaným interiérem, pohodlným nábytkem, a obrovskou plochou telkou, ale přecijen - Star Trek má být utopie. Má to být něco, k čemu máme chtít do budoucna směřovat. Ne něco, z čeho člověk dostane po 5 minutách depku. Od toho tu máme spoustu jiných věcí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Annie Wersching (kráľovná Borgov) prehrala boj s rakovinou len pár týždňov pred premiérou 3. série. Táto epizóda je jej preto venovaná s odkazom: „Pre Annie“. (koba)

Reklama

Reklama