Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Hans07 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 na obrazovkách přistál tento graficky velmi vydařený dokument. Pokud jste se chtěli něco v té době dozvědět o příšerkách co tady pobíhaly, plavaly a létaly před tím než vyhynuly před mnoha miliony let nějakou působivější formou než si otevřít učebnici či encyklopedii, tohle byla jasná volba. ()

adam18 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sledujem od detstva a vždy si ho plnými dúškami uživam. Na deväťdesiate roky má seriál veľmi slušné efekty a výborne spracovaný príbeh. Páči sa mi, ako každý diel seriálu sleduje iné obdobie a život jedného dinosaura, ktoré skvelo utvárajú dejovú líniu. Práve toto dokáže každého milovníka týchto prehistorických tvorov nadchnúť a presedieť pri ňom celý deň. ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší, minimálně po animační stránce dodnes nepřekonaný dokument o pravěku, který ve mně znovuprobudil lásku k dinosaurům. Nádherná zvířata, jednoduché, ale poutavé příběhy v původním dabingu podbarvené podmanivým hlasem Alfréda Strejčka a ve čtvrtém dílu největší klad- má životní láska v celé své nebezpečné žluto-černé kráse. ()

Řízek 

všechny recenze uživatele

Jo, vypadá to vážně hodne realisticky, ale jakmile tam ty dinící začnou něco žrát, koukejte se radši z okna, páč jak tam ten několikadesítektunový brontosaurus žvýká půl hodiny tři listy... hrůza. A pak taky ten scénář... no fuj. Je to přece dokument, měl by zobrazovat krutou matku přírodu, a ne romantické sekvence typu "dynosauřík zesnul, ostatní ho teď budou tejden oplakávat". ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že pre dnešnú efektami nadupanú filmovú tvorbu už nič prevratné, avšak vo svojích rokoch sa jednalo o prelom v televízných dokumentoch. BBC ako vždy zabodovala a svojím originálnym prístupom k tradičnej téme strhla na seba zaslúženú pozornosť. Určite treba vidieť, a to rozhodne nie len kvôli strhujúcemu vizuálu, ale aj vďaka výživným a objektívnym vedeckým informáciám.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Putování s dinosaury se stalo nejsledovanějším seriálem v historii BBC a ve Spojených státech současně nejsledovanějším dokumentem v historii kabelové televize. (Dr.Okamura)
  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)
  • Natáčelo se v Brazílii, Kanadě, Indonésii, Jižní Africe a USA. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama