Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pútavé, poučné a nápadité dokumentárne dielo o dinosauroch, ktorého vznik bol inšpirovaný Spielbergovým Jurským parkom (1993). Kombinuje krásne zábery skutočnej prírody s výbornou počítačovou animáciou dobových živočíchov a rastlín a robí to vizuálne podmanivým spôsobom. O spôsobe života rôznych druhov dinosaurov sa dozvedáme formou takých malých životných príbehov, často veľmi napínavých. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To najlepšie o dinosauroch. Krásny seriál. Tento dokument môžem vrelo odporučiť širokej verejnosti. Pomocou výbornej počítačovej grafiky a úsilia mnohých paleontológov vzniklo mimoriadne pútavé a oslňujúci dielo o živote prehistorických plazov. Celkový dojem navyše umocňuje príbehová línia jednotlivých dielov. BBC skrátka znovu ukázala svoju vysokú kvalitu tvorby. Každý diel je zameraný na nejaký druh, v ktorom ho potom opisujú. Osobne ma tento dokument veľmi zaujal, vizuálna stránka je na koniec tisícročia skvelá a veľmi zaujme predovšetkým priaznivcov druhohorných zvierat. ()

Reklama

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Majestátní a v době svého vzniku jedinečný dokument. To čím vynikl nad ostatní dokumenty se stejnou tématikou, bylo, pokud se nepletu, že jsme poprvé měli možnost sledovat "skutečný" příropisný film doplněný komentářem, namísto pozozrování mluvích paleontologů, zkamenělých koster v muzeích a občasné, nepříš kvalitní, animované záběry. Se stejným úspěchem navázali Balada o Allosaurovi, Putování s pravěkými monstry, Putování s pravěkými zvířaty a Monstra pravěkých oceánů. ()

Kapikova 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost mého dětství. Mne i spoustu mých kamarádů tento seriál pevně přesvědčil, že být paleontology musí být to nejlepší povolání na světě. Nejen vás tento seriál seznamoval s mnoha informacemi, ale díky charakterům a příběhům byl tento dokument mnohem osobnější (bylo mi líto každého pitomého Diplodocuse!) a všechny znalosti se lépe vstřebávaly Když se na něj dívám dnes, trochu mne do očí praští ona počítačová grafika, na kterou máme rok co rok vyšší nároky, ale tehdy to byla špička a jeden z nejzajímavějších dokumentů, jaké jsem kdy viděla. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nejlepší dokument o životě nejzajímavějších tvorů, kteří kdy chodily na planetě Zemi. Prvotřídní filmařská práce s cílem co nejvěrohodněji informovat širokou veřejnost o životě legendárních dinosaurů. Z celé série mě nejvíce zaujal díl Duchové polárního lesa odehrávající se na dřívě ještě nezamrzlé Antarktidě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • První díl "New Blood" se mihne na pozadí v televizi v jedné ze scén dalšího seriálu BBC Torchwood (od r. 2006), konkrétně v 9. epizodě 1. série. (MsUtahraptor)
  • Natáčelo se v Brazílii, Kanadě, Indonésii, Jižní Africe a USA. (Dr.Okamura)
  • V díle Kruté moře (Cruel sea) se uvádí, že Liopleurodon měřil až 25 metrů a vážil 150 tun. S tím však většina vědců nesouhlasí, jeho skutečná velikost se dosud s jistotou neví, ale odhaduje se mezi 7–15 metry. (Segoves Kelt)

Reklama

Reklama