Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

numi 

všechny recenze uživatele

Krupiér je typický evropský film, na který prostě musí mít divák chuť. Má neuvěřitelně podivnou atmosférou. Já se až tady v komentářích dozvěděl, že tam byla nějaká hudba... Děj je zajímavý a výborně zachycuje postupnou proměnu hlavní, respektive "obou" hlavních postav, a "jejich" vliv na ossoby "jim" blízké. Docela zajímavá je i "hra" s čísly a kurzy, která filmu dodává jistý šmrnc a potažmo také kapku originality. A v neposlední řadě je vynikající Clive Owen, který na mě působil překvapivě slizkým dojmem, což mě docela překvapilo. On totiž je většinou cukrovatější než cukrová vata. Je to mezi trojkou a čtyřkou a protože tam něco kliknout musím, tak dám trojku. Jinak by to ale bylo 70%. [leden 2006] ()

paranoid82 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek z prostředí hazardu. Celkem rychle vás film vtáhne do děje a až do konce nepustí. Plusem filmu je velice solidní scénář. Clive Owen zahrál velmi dobře a já jsem mu roli krupiéra ochotně a rád uvěřil. Nenápadný snímek na velmi slušné úrovni nabízí kultivovanou příjemnou zábavu v britském stylu. 3 a půl hvězdičky ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Drama z atraktivního prostředí kasina? Je jich jako šafránu, ale většinou jsou zdařilá a Krupiér není výjimka. Navíc zde nesleze z obrazovky tehdy ještě ne moc známý Clive Owen, kterému to skutečně víc slušelo blond, jak říká jeho partnerka. Odbočka s jeho milou je krapet zmatená a vyústění tohoto vztahu ještě víc, zákulisních věcí a triků s žetony a víření kuličky v ruletě by taky mohlo být víc, je to přece ten tak trochu mystické a svůdné, ale i tak jsem byla vtažena do celého dění víc než dostatečně. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

"A teď už se z něj stal nehybný střed kolovrátku neštěstí. Svět se točil kolem něj a jeho se to jaksi zázračně nedotýkalo. Krupiér dosáhl svého cíle. Už neslyšel zvuk kuličky. Osvojil si moc nechat vás všechny.. prohrát." ..Úžasný výkon Clive Owena. Strhující příběh z pozadí kasína. Malinkaté, přímo komorní drama s pár herci, za to však silným dějem, který mnohé překvapí svou rozmanitostí a nápadem. Podle mně nedoceněný filmový skvost, který si zasloužil více pozornosti. Rozhodně stojí za zhlédnutí. 85% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Bylo to jako druhe dvd k nejakemu platku, tak jsem si rikal, no co, Owen je v pohode, britum se obcas taky podari, tak tomu dam sanci... Prvni 3/4 byly super - porad se k necemu schylovalo, Owen byl standartne vyborny (skoda ze odrekl toho Bonda - CasinoR, pravda ale, jestli cetl jeho scenar, tak to uz chapu ;]), ostatni postavy taky pestrobarevne, prostredi atraktivni. Ale v te posledni casti jakoby tvurcum dosel dech, penize a napady, najednou se to utnulo a hotovo. Priznavam, ze u takto rozjeteho filmu me to mrzelo jeste vic nez obvykle... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)
  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama