Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

numi 

všechny recenze uživatele

Krupiér je typický evropský film, na který prostě musí mít divák chuť. Má neuvěřitelně podivnou atmosférou. Já se až tady v komentářích dozvěděl, že tam byla nějaká hudba... Děj je zajímavý a výborně zachycuje postupnou proměnu hlavní, respektive "obou" hlavních postav, a "jejich" vliv na ossoby "jim" blízké. Docela zajímavá je i "hra" s čísly a kurzy, která filmu dodává jistý šmrnc a potažmo také kapku originality. A v neposlední řadě je vynikající Clive Owen, který na mě působil překvapivě slizkým dojmem, což mě docela překvapilo. On totiž je většinou cukrovatější než cukrová vata. Je to mezi trojkou a čtyřkou a protože tam něco kliknout musím, tak dám trojku. Jinak by to ale bylo 70%. [leden 2006] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie s milou pologangsterskou zápletkou. Ako bonus sa tu divák dozvie, ako to chodí v takom kasíne a čo vlastne obnáša práca krupiéra, a to pútavou a miestami aj zábavnou formou. Clive Owen sa tentoraz vytiahol, pozícia krupiéra mu sekla náramne, film hlavne vďaka nemu išiel kvalitatívne nahor. 70/100 ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Mayersberg .. Zajímavý film. Jack Manfred nemá práci, jen snahu napsat knihu. Najde si zaměstnání v Casinu, se kterým má z mládí zkušenosti, a postupem času zjišťuje, že to bude nejlepší námět na jeho knihu. Zvláštní atmosféra, osobitý styl vyprávění a skvělý Clive Owen, to jsou esa tohoto nenápadného, ale kvalitního snímku. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování mě to naprosto strhlo a nepochyboval jsem, že tomu dám plný počet hvězdiček. Pak ale přišel ten konec...a bylo to v zadeli. Tohle perfektní kino fakt zabily 2 nesmyslný minuty. Tedy v mých očích. Jakeovi- hlavnímu hrdinovi volá z jižní Afriky jeho kámoška hazardní hráčka. Působí dojmem, že je v naprosté pohodičce, přitom ji měla vytrhnout trn z prdele akce, která nedopadla. Jak se to teda stalo, že je najednou v takovým klídku, když to jí naplánované přepadení herny skončilo fiaskem? Krupiér Jake taky v rámci tohoto telefonátu pochopí, že hráčku na něj nasměroval jeho vlastní táta. Čímž mu táta dokáže, že nad ním má ještě pořád i na neskutečnou vzdálenost (jiný kontinent) vrch. Jakeovi se z tátových schopností podlomí kolena a hodí do placu výraz "ten můj táta je stejně velkej frajer". Nepozorný divák by na to určitě rád přistoupil, působí to vtipně. Pozorný divák ale nějak nechápe, jak může Jake o tátovi smýšlet dobře, když se patrně postaral o zabití jeho přítelkyně..? To je trochu silná káva, tohle se přece neodpouští ani tatínkům..? Takže tenhle konec neberu! Tohle je podle mě MOC zjevný lapsus. A zpochybnil bych i jinou věc: hráčka má mega dluhy. Věřitelé přistoupili na to, že jí je odmáznou, když jim připraví půdu pro vykradení kasína. Chtěl bych vidět věřitele, kterej by kvůli dlužníkovi podstupoval takovýhle riziko..? Jasně, lidi se nemusí vždycky nutně chovat stejně, ale model "zaplať, nebo tě odkráglujeme a tip na vykradení kasína si strč do prdele" mi přijde daleko víc ze života. Komentář nadstandardní délky svědčí o tom, že mě ten film mimořádně zaujal. Byl totiž perfektní. Fakt škoda toho konce. ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Skvěle neambiciozní film o kynuté kráse spisovatele, který zanevře nad vlastní fantazií a napíše si vlastní autobigrafii o tom, jak je lehké v životě býti bastardem, když se člověk rozhodne mít všechno pod kontrolou. Tutovní bestceller vydané knihy ke konci filmu byl nevyhnutelný. Úžasně charizmaticka postava Belly, která mi neskutečně ukradla srdce ''tvůj chlápek mě ojel,napráskal a vykouřil hašiš'' a která mi dala spát až za svítání, mě přesvědčuje o tom, že tak strohý scénář a nekompromisně nezávislý film by měl hrát v podvečer o vánocích a vychutnat si tu atmosféru nad sklenicí či láhví whiskie (množství dle libosti, jde přece o vánoce). Nejlepší role Owena. Tenhle film je moje libido. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)
  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama