Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Dielko, ktoré spočiatku sľubovalo veľa, aby napokon skončilo iba ako mierne nadštandardná jednohubka v pažeráku zabudnuteľných filmov. Rozohraté motívy a očakávania v druhej polovici zväčša končia v slepých uličkách a záver akoby pricupital z nejakého iného filmu. Ale Clive Owen je fakt "pohodář" a keď už nie celý film, aspoň zopár "životných múdier" sa človeku votrie pod kožu. Ideálne by bolo hodnotenie 3 a 1/2. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Jack Manfred (jedinecny vykon Clive Owen, ktery se dostava do me top10) je bezradny spisovatel, jenz se dostane prostrednictvim sveho otce k praci v kasine, ktera pro nej neni uplne neznamou a stava se nejen inspiraci pro jeho prvni knihu, ale i planovanym stestim pro jeden utajovany parecek. Komorni anglicky filmecek s dobrou pointou a jiz zminenym hereckym koncertem nejen hlavniho predstavitele. 85% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Jsem tak trochu na rozpacích...drama o mladém, velmi profesionálním krupierovi v casinu Zlatý lev, jehož otec je ovšem hazardní hráč, co jezdí po světě...co když napíše knihu? Jack je velmi schopný a přesně ovládá matematiku, miluje čísla. Má svoji přítelkyni, černovlasou Marion a moc o ni stoji. Ona ho podporuje ve psaní a on proti jeji vůli dál chodí za hraci stoly, kde si jednou všimne sympaticke ženy, která má snahu se s ním sblížit a časem přijde s plánem....výborný Owen, celkové zpracování filmu tolik nenadchlo...a pořád divná Anglie. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky a chytře vypravovaný příběh krupiéra, který ale svou lidskou podstatou tíhne k literatuře, a tak vše co prožívá nakonec zaznamenává a když vyjde kniha neznámého autora, stává se z ní bestseller. Rád se nechám unášet jeho viděním života druhých, jeho viděním pravidel, tak i sebekritickým pohledem na vlastní život. Až na ten závěr, když se to přece jen zvrtne do nepravděpodobných, nepatřičných vod. Tak mají náhle všichni dost peněz, dostane se nám vysvětlení zápletek, ale pomůže jim majetek k zlepšení a naplnění života, když dosud žili nějakým způsobem? To sotva. To je jen iluze. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Sice nechápu jak film mohl vzniknout v koprodukci čtyř států, když v něm hraje asi pět herců (všichni jsou Britové) a skoro celé se to odehrává v kasinu, resp. v bytě hlavního hrdiny - nicméně je to opravdu dobré! A to především struktura filmu, která nutí přemýšlet, protože po chvíli přestává být jasné kdo je vlastně Jack a kdo Jake - hrdina knihy, kterou Jack píše a pro kterou shání inspiraci právě v kasinu (kdysi se v Jižní Africe živil jako krupiér). Pointa mě vážně dostala a Clive Owen tu předvádí jednu ze svých nejosobitějších rolí! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)
  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama