Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek, který odstartoval hvězdnou kariéru Cliva Owena a nutno říct, že zcela zaslouženě, neboť je to právě on, kdo odtáhl celý snímek! Clive tu vystupuje jako Jack Manfred začínající spisovatel, který ( dočasně, už zase ) bere práci krupiéra, aby se v klidu mohl věnovat práci na chystané knize, aby se posléze právě práce krupiéra stala hlavním a jediným tématem jeho knihy. Krupiér je napínavý snímek s ponurou atmosférou, volně plynoucí, který vás vtáhne hned od začátku do děje a nepustí až do úplného konce. Pro mě osobně hodně milé překvapení. ()

Modus 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení s velmi dobrým scénářem a příběhem, který má neuvěřitelně podivnou atmosférou...Děj je zajímavý a výborně zachycuje postupnou proměnu hlavní, respektive obou hlavních postav, a jejich vliv na osoby jim blízké...Pomalé, místy až hypnotické tempo udává vnitřní monolog hrdiny a kamera si často pohrává s detailem jeho tváře, to vše působí opravdu velmi podmanivě...Docela zajímavá je i hra s čísly a kurzy, která filmu dodává šmrnc a také kapku originality...A v neposlední řadě je vynikající Clive Owen, který na mě působil překvapivě odpudivím dojmem, což mě docela překvapilo...Bylo zajímavé sledovat Cliva v jedné z jeho prvních rolí, měl zajímavou mimiku v obličeji, snad ve všech filmech se tvaří jako boreček bez emocí a citů, i zde to chvilkama praktikoval ale byla tam vidět jeho filmová nevyzrálost...Myslím si že kdo tento film uvidí bude mile překvapen... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +inteligentní scénář, zajímavé zvraty, Clive Owen a jeho monology -snad jen, že film působí hodně televizním dojmem/// Docela překvapení. Neočekával jsem od filmu tolik. Je poutavý, zajímavý a má atmosféru i spád. Možná škoda, že nebyl úplně uzavřen ze všech stran. Hlavně narážím na samotnou loupež, její průběh jsem nějak nepochopil. Dopadla dobře, nevo špatně? A taky by mě zajímal následující děj. Reakce když zůčastnění zjistí kdo je ten anonymní spisovatel. A spoustu dalších věcí. Každopádně zajímavý film./// Celkem 64%/// ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Malá, humorne odľahčená britská krimi s atraktívnym námetom aj obsadením či menom režiséra... ale výsledok rozpačitý. Malo to nádych neo-noiru (voice-over, nejednoznačný hrdina, ktorý napriek viacerým zásadám nemá problém napr. zahýnať priateľke; záhadná žena zvádzajúca hrdinu a dávajúca návrh zúčastniť sa zločinu), ale od režiséra takej cool pecky akou je Get Carter (1971), som však rozhodne čakal lepší výsledok. Povrchne spracovaný príbeh, bez nápadu a napätia, s navyše nezaujímavými vedľajšími postavami. Nechalo ma to úplne chladným. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

"Hazard". Slovo, při kterym někdomu zajiskřej oči, někdo sklopí hlavu a někdo se jenom usměje. Kolik lidí mu už propadlo? Jednou do něj spadneš a těžko se leze ven. Koukáš se do očí těch, co prohrávaj a cejtíš se jako král. Málo známej film o londýnskym krupiérovi Jackovi a jeho knize co píše během působení v casinu. Parádní britský drama, neznámí herci, silnej příběh. Co víc si přát? Snad jen to, že se moje oblíbená Rhona Mitra objevila jenom na chvilku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)
  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)
  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama