Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady...Dneska ráno jsem zhlédl posledné 115 díl tohoto neskutečně úžasného seriálu. Hodně dlouho jsem neviděl něco tak luxusního, co by mě tak chytlo. Byl jsem schopný se na to dívat 20 hodin denně a jen 4 hodiny spát a to jenom za předpokladu, že se vzbudím a stáhnu si další díl :-D Opravdu nemám slov na tak úžasný seriál, jako je tento...A ten, kdo se v něm ani jednou nepoznal, snad ani nebyl puberťák :-) ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nelze hodnotit jinak. Ačkoli se jedná o americký seriál, životy a vzpomínky na dětství jsou podobné. Je zde popsáno snad všechno, každičký kousek klukovských vzpomínek, od dětství po útrapy dospívání. Smích střídá slzy, slzy střídají smích. Podmanivá kombinace vybroušená do nejmenšího detailu. K tomu výborná hudba, která sice moje dětství nedoprovázela, ale moje dospívání už ano při cestách do minulosti za poznáním. A teď, když jsem dokoukal poslední díl, brečím tu jak slon. Takový je život. ()

Reklama

kujon 

všechny recenze uživatele

Dát něco jiného než 5 hvězdiček tomuhle seriálu by bylo asi jako dát spropitné WC-bábě na Brněnském hlavním nádraží - beze smyslu :O) Tenhle seriál mě naprosto uchvátil, má všechno to, co by člověk v dospívání, ale i po tom, měl vidět a to s notnou dávkou vtipu a kouzelné zábavy. Amerika v letech 60. viděna očima Kevina Arnolda, malého chlapce který dospívá ve své rodině, prožívá celý svůj život před očima diváků - první kroky, lásky, kamarádi, rodinné trable. Vše do sebe nádherně zapadá a tvoří jeden z mých nejoblébenějších seriálů na který se kdykoliv podívám znovu. ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Seriál jako natočený na míru. Prožíval jsem veškeré strasti i úspěchy společně s Kevinem. Tak jsem mu přál, aby s Winnie Cooperovou prožil celý svůj život. Vlastně i díky němu jsem několik let nosil "hočiminovky trepky" (levnější varianta Converse tenisek):-). Výborný Joe Cocker v úvodní znělce a jeho With a Little Help from My Friends, se kterou se proslavil už ve Woodstocku, kterého jsem tím pádem začal hned poslouchat. Strašně mě ovlivnila jeho Báječná léta. Jen by to chtělo vydat na DVD s původním českým dabingem a obohatit moji sbírku! ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Na Kevina jsem narazil asi tak ve stejném věku, jako on vystupoval v seriálu, asi tak ve dvanácti (asi i dříve). Dávám samozřejmě za pět, tento seriál splňuje vše, co od seriálu chci. Připomíná mi trochu Forresta Gumpa (svojí měkkostí, která přesto dokáže sdělit tolik závažných a zajímavých věcí). Tohle není jen tak nějaký seriál, je unikátní svým poselstvím let 60 a spoustou dalších věcí. Těžko se mi to u tohoto kousku definuje, docházejí mi zde slova. Ale je opravdu dobrý. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Hlas vypravěčova syna v poslední epizodě patří Henrymu - skutečnému synovi vypravěče Daniela Sterna. (Kulmon)
  • Každá ze škol, které postavy v seriálu navštěvovaly, střední škola RFK, střední škola Lincoln a vysoká škola McKinley, byla pojmenována po amerických politicích, kteří byli zavražděni. (Trajektt)
  • Jack Arnold se narodil 6.11.1927. Zemřel v roce 1975. (Kulmon)

Reklama

Reklama