Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej seriálů o dospívání, jaký jsem viděl. Strasti a slasti dospívání v Americe 50. let? Hned bych tam chtěl žít a vyrůstat tam. Jasně, je to čirá nostalgie i s mravokárným ponaučením, ale některé díly byly vysloveně pouze zábavné. Navíc občasné návštěvy herců jako James Tolkan, či z mladší generace Schwimmer, Ribisi atd. dodávají seriálu další rozměr. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Báječný seriál z báječné doby! Má to nejikoničtější a nejlepší dobovej soundtrack všech dob (nejspíš i nejdražší, když to ČT od 90.let nereprízovala a pravděpodobně nikdy reprízovat nebude). Epizody kde má víc prostoru táta (Dan Lauria) jsou špička, ten jeho nabručenej výraz je prostě dokonalej. Z optiky dospělýho je dost zábavný, jak se hlavní postava Kevin (-se kterým jako dítě nutně sympatizujete a fandíte mu) většinou chová a projevuje jako totální kretén, ale právě i to je na tom báječný (třeba, když zjistí, že jeho holka Vinnie má víc bodů z final testů, než on: "Vinnie, proč jsi mi tajila, že jsi chytrá?" - tohle řekne zcena vážně někomu, o kom celej seriál tvrdí, že je to jeho životní láska ... maximálně boží) ()

Reklama

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Seriál, který přiroste k srdci snad každému. Dívám se na něj podruhé s dětma a podepisuji názor níže uvedeného blogaře "..díval jsem se na to jako devítiletý a divil se, že jsou z toho mí rodiče úplně pryč. Teď už mi není devět.. a je to podle mne nejlepší seriál všech dob". Každý si tam najde minimálně jednu věc, která mu až překvapivě připomene nějaké vlastní příhody nebo trable. A přitom to není přehnaně přikrášlené (teda aspoň ne na Hollywood). Tomu, kdo umí anglicky, doporučuji rozhodně sehnat si originální verzi, některé hlasy (učitel "biologie") jsou nenahraditelné. Bez diskuse plný počet bodů. Jo, a ještě odkaz na výborný článek blogaře "B", ze kterého jsem citoval: http://progressiveboink.com/archive/wonderyears.htm ()

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Jen zahlídnu název a už mi v hlavě zní úvodní znělka. Jak já tenhle seriál kdysi v pubertě milovala... Přála jsem si kluka hodnýho a citlivýho jako Kevin :-). Víc retro už tento seriál natočit nemohli, ráda bych se na něj dívala zase. Velmi příjemnej byl i Donutil coby vypravěč - dospělej hlavní hrdina. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál o dospívání, podaný vtipnou formou, s kterou se každý člověk, který prochází nebo prošel něčím podobným, dokáže ztotožnit. Protože tyhle problémy jsou stejné všude, bez ohledu na zemi či kontinent. Osvěžující na tom je hlavně to, že se to neodehrává na pozadí večírků, palem Los Angeles či mrakodrapů New Yorku, nejsou tam mladí a krásní lidé, ale normální zamindrákovaní teenageři. A celé to má hlavně nadhled, což už se dneska moc nenosí. Seriál mého dětství a mládí, s vynikajícím dabingem, ale i sympatickými, chybujícími hrdiny. Poslední díl mě rozbrečel i na potřetí. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Každá ze škol, které postavy v seriálu navštěvovaly, střední škola RFK, střední škola Lincoln a vysoká škola McKinley, byla pojmenována po amerických politicích, kteří byli zavražděni. (Trajektt)
  • Byly vyrobeny tři různé verze úvodní písně „With a Little Help from My Friends“, kterou nazpíval Joe Cocker, ale je to původní song od kapely Beatles. (Trajektt)
  • Seriál byl natočen převážně v Culver City v USA. Na krásných předměstích Culver City a Burbank. Vnitřní záběry byly pořízeny ve „Fox Studios“, také v Culver City. (Trajektt)

Reklama

Reklama