Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Milý seriál o dospívání v americe šedesátých let . Nezapomenutelná hudba a komentáře Miroslava Donutila, ve mě vyvolávají krásné vzpomínka na doby, kdy se tento seriál vysílal. Výborný Fred Savage se kterým projdete nástrahy dospívání a všech možných okamžiků, které provází život malého chlapce, studenta, až téměř v dospělého muže. Během 115 ti dílů se postupně seznámíme s Kevinovým nejlepším přítelem Paulem Pfeifferem a jeho velkou láskou Winnie. Opravdu velice povedený seriál, který si svoje místo na americkém seriálovém Olympu 80 let, bezesporu zasloužil. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nostalgie k nostalgickýmu seriálu, nj, to bejvaly časy, když se lidi koukali na seriály normálním způsobem :), to zn. jednou tejdně jeden díl pěkně, to neni jako dneska....5 dílů za den.... :), ale né...má to svoje pro a proti, ale né, to jen tak na okraj, ale pamatuju si pár věcí, neviděl sem určitě všechny díly. Řekněme, že to prostě dávali, tak sem na to koukal, normální kluk, normální problémy, pamatuju si, že ta holka o něj ani moc nestála, ale von jí pořád nadbíhal....atd., já nevim, napadá mě hlavně to slovo: normální...ikdyž jasně..normální..víme...ale...nebo autentické(na to my diváci - všech seriálů a filmů a převážně amerických moc zvyklý nejsme..) ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 46. ročník (za rok) 1988 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál) + nominace (3) - 47. ročník 1989 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Fred Savage, 48. ročník 1990 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Fred Savage ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Ze života a stále aktuální.... Podle mého názoru jsou problémy dospívajících stále stejné, ať už se odehrávají v jakékoli době a na jakémkoli místě světa. Hlavní hrdina Fred Savage to hraje fakt báječně, a je podporován skvělými glosami jeho staršího "já" (dabing pana Donutila je mistrovský). Mojí oblíbenou postavou je tatínek se svými neodolatelnými grimasami....Takže celkově: Vtipné, chytré a plné životních mouder. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Inteligentní soap opera. Amerika šedesátejch let očima dospívajícího kluka. Musím se ale přiznat, že jsem to moc nesledoval. Proč taky. Kulturně je to docela jinde a zrovna jsem taky dospíval -měl jsem tedy svých starostí dost a vtipné mi nepřišly. Seriál byl spíše pro starší. Každopádně si ale zaslouží metál - společně např. s East Enders. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)
  • Tvůrce Neal Marlens původně chtěl, aby prostředí bylo jeho rodným Huntingtonem na Long Islandu, kde vyrůstal. Prvky byly také převzaty z Blackova dětství z části White Oak v Silver Spring v Marylandu. ABC však trvala na tom, aby umístění zůstalo nespecifické (hovorové „Anytown, USA“). (Trajektt)
  • Seriál byl natočen převážně v Culver City v USA. Na krásných předměstích Culver City a Burbank. Vnitřní záběry byly pořízeny ve „Fox Studios“, také v Culver City. (Trajektt)

Reklama

Reklama