Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Na Kevina jsem narazil asi tak ve stejném věku, jako on vystupoval v seriálu, asi tak ve dvanácti (asi i dříve). Dávám samozřejmě za pět, tento seriál splňuje vše, co od seriálu chci. Připomíná mi trochu Forresta Gumpa (svojí měkkostí, která přesto dokáže sdělit tolik závažných a zajímavých věcí). Tohle není jen tak nějaký seriál, je unikátní svým poselstvím let 60 a spoustou dalších věcí. Těžko se mi to u tohoto kousku definuje, docházejí mi zde slova. Ale je opravdu dobrý. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Seriál ve kterém se musí hodně z nás poznat ikdyž jsou nepoměrně mladší a vyrůstali na druhé straně zeměkoule. Třeba jako já. Taky jsem měl svého Paula, taky jsem měl vysněnou Winnie i otravného bratra. --- První dvě série byly super, ale pak to docela šlo do nudy s občasnými lepšími díly. --- Kevin byl bovětšinou mladý a nerozvážný! - Winnie byla nádherná, ale tupá! - Paul byl mladý a vyčníval! - A další byli jací byli! Wayne kretén, taťka Jack autorita, mamka Norma pořádná a Ed Cutlip tělocvikář. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Báječný seriál z báječné doby! Má to nejikoničtější a nejlepší dobovej soundtrack všech dob (nejspíš i nejdražší, když to ČT od 90.let nereprízovala a pravděpodobně nikdy reprízovat nebude). Epizody kde má víc prostoru táta (Dan Lauria) jsou špička, ten jeho nabručenej výraz je prostě dokonalej. Z optiky dospělýho je dost zábavný, jak se hlavní postava Kevin (-se kterým jako dítě nutně sympatizujete a fandíte mu) většinou chová a projevuje jako totální kretén, ale právě i to je na tom báječný (třeba, když zjistí, že jeho holka Vinnie má víc bodů z final testů, než on: "Vinnie, proč jsi mi tajila, že jsi chytrá?" - tohle řekne zcena vážně někomu, o kom celej seriál tvrdí, že je to jeho životní láska ... maximálně boží) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nostalgická slza z mého koutku oka ukápla. Vzpomínky na mé vysedávání před obrazovkou s právě běžícím seriálem bez pořádného tempa, smyslu a hereckých hvězd za doprovodu tradičního dabingu České televize jsou pro mě částečně záhadou a částečně perlou mého dětství. Kevin byl pro mě ideální hrdina, nic nevyhazoval do vzduchu, nechtěl změnit svět, jen dospíval a sledoval svou rodinu, kamarády a celou obyčejnou ulici. Síla tohoto díla je v jeho kouzelné atmosféře jedné doby, jednoho rostoucího chlapce a jeho životní lásky. Po závěru seriálu jsem měl chuť pustit slzy, ne protože se zastavil svět, ale že něco důležitého z něj odešlo... (kdo neviděl i konec, neviděl nic) ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

Seriál o dospívání, kterému u nás dominoval vypravěčský hlas Miroslava Donutila a jím předkládané glosy a moudra (doufám, že si to tedy po letech stále správně pamatuji), výtečně zvolená hudba, hořkosladké chvíle, vzpomínky...a především ukázka, že časy se zkrátka mění (a především nezastavují). Seriál dětství... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Každá ze škol, které postavy v seriálu navštěvovaly, střední škola RFK, střední škola Lincoln a vysoká škola McKinley, byla pojmenována po amerických politicích, kteří byli zavražděni. (Trajektt)
  • Jack Arnold se narodil 6.11.1927. Zemřel v roce 1975. (Kulmon)
  • Seriál byl natočen převážně v Culver City v USA. Na krásných předměstích Culver City a Burbank. Vnitřní záběry byly pořízeny ve „Fox Studios“, také v Culver City. (Trajektt)

Reklama

Reklama