Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Velká Británie Dempsey & Makepeace (více)
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvůrci:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrají:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Televizní seriál Dempsey a Makepeaceová natočila v letech 1984–1986 televize LWT na popud diváků pod dojmem úspěchu seriálu Profesionálové. Jeho děj se odehrává v Londýně, kam v rámci policejní výměny přilétá poručík N.Y.P.D. James Dempsey. Je přidělen k zvláštnímu oddělení policie SI-10 pod velením detektiva superintendanta Gordona Spikingse, kde je mu jako partnerka přidělena seržantka Harriet Makepeaceová. Titulní postavy ztvárnili Michael Brandon a Glynis Barberová, kteří se v reálném životě v roce 1989 stali manželi. (Česká televize)

(více)

Recenze (218)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.5.1989 (pôvodne sa mala premiéra pilotnej časti uskutočniť 18.2.1989, kvôli neznámym okolnostiam ale bol tento zámer zmenený a premiéra sa posunula na máj), réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA --- Aby som legendárny slovenský dabing trošku priblížil aj tým, ktorí ešte nemali tú česť, pridávam jeden typický dialóg medzi ústrednou charizmatickou dvojicou. --- Dempsey: "My dvaja ... my dvaja hovoríme večne len o drogách, o prepadoch, o krádežiach, vraždách ... ale stále spolu nehovoríme o jednom !" Makepeacová: "Naozaj ? O čom ?" Dempsey: "O sexe." (15.5.2009) ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí!!!! Poručík Dempsey si nemohl přát po svém nuceném přeložení do Londýna lepšího parťáka než krásnou a pěkně říznou kopretinku jako seržantku Harriet Makepeace. Ta holka měla jiskru v oku a Dempsey to na ni zkoušel v každém díle. Holka mu ovšem čichnout nedala. Teda aspoň v seriále:-))) ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dneska už legendárny britský seriál, ktorý zafungoval vďaka skvelej dvojici M. Brandona a G. Barbera. Tých na poli vedľajších roli skvele doplnil R. Smith, ktorý v roli Spikingsa exceloval. Keď hľadáte nenáročný krimi seriál so sympatickými postavami, kde nechýbajú dobré hlášky a má „starý feeling“, tak ste na správnom mieste Na nostalgiu je tento seriál dobrý a nie príliš dlhý. Úvodný soundtrack postupom času sa stal klasikou. P.S.: Seriál mal veľmi dobrý slovenský dubing. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

S120 

všechny recenze uživatele

Kriminální pohádková komedie Dempsey a Makepeacová ano, ale jedině ve Slovenštině! Ten dabing neměl chybu - v Češtině jsem nevydržel dokoukat ani první díl. Nevím jestli TV Nova byla tak chudá, že neměla na koupi práv v tomto tradičním znění. Každopádně po předabování už to nebylo vůbec ono. Naštěstí dnes máme k dispozici tu volbu, předabování bojkotovat a sledovat to na jiných stanicích, kde umí ocenit kvalitu a nezahodí ten dokonalý dabing. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky jako vyšitý. Někdo se už jen po tomto sdělení půjde vyzvracet, tomu zbytku bych doporučil opravdu neobyčejnou pecku z dané éry. Nešitou horkou jehlou (jako současné kriminálky v Británii), ale pozoruhodně svěží a uvolněnou. Ústřední dvojice tahá po věčně špinavém Londýně zločince s vtipem a nadhledem vždy na jazyku. Michael Brandon i Glynis Barber mají oba naprosto parádní charisma (Barber je navíc pekelně sexy) a jejich výchozí myšlenku jakožto konflikt VB/USA dotáhli do maxima. Sami mají nad sebou správně řízného šéfa, což je anglická specialita. Epizody nejsou originalitou ve zlatém fondu, i když si pamatuji na pěknou řádku z nich, které propracovaností strkali do kapsy i chlapce z Profesionálů. Jsou přesně jako úvodní znělka, mají říz a vrozenou naivitu. Nehrají si na umění a zároveň znají svou cenu. Musím potvrdit, že slovenský dabing byl doopravdy vrcholnou prací. Je to jako bonus, povýšil tenhle seriál do té nejužší špičky. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Seriál Dempsey a Makepeaceová vznikol v podstate na objednávku, pretože potom, čo v Anglicku skončili legendárni Profesionáli (1977), zaplavili televízne štúdio tisícky listov s prosbami o ďalších originálnych vyšetrovateľov. (Raccoon.city)
  • Seriál vysielali v tridsiatich krajinách sveta. V jednej z epizód sa objavila aj spevácka hviezda Suzi Quatro. (Raccoon.city)
  • Dempsey (Michael Brandon) používa v seriáli zbraň Colt Python .357 Magnum a Makepeaceová (Glynis Barber) Smith and Wesson .38. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama