Reklama

Reklama

Antoine Griezmann: Zrození šampiona

(TV film)
  • Francie Antoine Griezmann: The Making of a Legend (více)
Dokumentární / Sportovní
Francie, 2019, 60 min

VOD (1)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milujem futbal, ale Antoine Griezmann a legenda? To už potom môže byť legendou náš Vittek. Výborný futbalista, ale o 10-15 rokov si málokto na neho spomenie. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Škoda. Docela jsem se na dokument těšil. Věděl jsem, že to na začátku, respektive v dětství s fotbalem neměl snadné. Ale čekal jsem, že právě z období před Atl Madrid a nebo právě start tam, bude v dokumentu daleko víc do hloubky. Nebo třeba aféra okolo námluv s Barcelonou. Bohužel se tak neděje. Až na výjimky sledujeme jak AG všichni chválí a sestřihy z MS v Rusku. No a protože to točí Frantící, tak si i popláčeme. Griezmanna mám vcelku rád, je to sympaťák, ale dokument je slabý a nic nového neříkající. 60 procent ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Bohužel souhlas, po přestupu do Barcelony naprosto nepostřehnutelný a legenda? Tato slova bych si nechal pro Adama Hložka - naší spásu, avšak člověk a fotbalista je to sympatický. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Priemerný, čisto rekapitulačný dokument. Človek sa ale aspoň dozvie o Griezmannových ťažkých začiatkoch a o tom ako postupne jeho hviezda šla hore. V pohode, ale nič extra. Skôr vhodné pre francúzov, ktorí môžu pri sledovaní znova oslavovať svoje medzinárodné úspechy. 6/10 ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Tady se v komentářích všichni diví, jak je vůbec možné takhle Griezmanna glorifikovat a dělat z něj legendu. Já nejsem nějakej jeho fanoušek, je mi celkem ukradenej. Nicméně je třeba si uvědomit, že to je francouzskej dokument. A Francie vyhrála MS ve fotbale jen dvakrát v historii. A vedoucí úlohu druhého triumfu měl Griezmann. Čtyři góly, tři asistence. Teď si ještě představte, že dal šest gólů na ME, kde smolně ve finále prohráli s Portugalskem. Hodnotit člověka jako legendu během aktivní kariéry moc nejde, snad jen Messi a Ronaldo jimi už dávno jsou, avšak Antoine minimálně mezi legendy ve Francii patřit bude. Když uz jsem jmenoval ty dva polobohy, i na to, stejně jak někteří další typu Neymar, dojel, že prostě kvůli nim nezískal / nezíská Zlatý míč. Minimálně za sezónu 2016 by ho totiž měl. Nutno taky podotknout, že Atletico prohrálo ve finále LM na penalty, to je taky slušnej pech. Můžeme se pak bavit o tom, jaké je vlastně kritérium pro fotbalovou legendu. V generaci kolem Grieze září další hráči jako Suarez, Neymar, Lewandowski, Aguero atd, ale málokdo vlastně získal takové úspěchy nebo jim byl tak blízko. Sám nevím, jestli si na něj za 30 let vzpomenu, ale řekl bych že pravděpodobně jo. Bohužel pro něj, po natočení dokumentu se jeho cesta lehce zadrhla, angažmá v Barceloně není dobře načasované. Barca ma více a více problémů a adaptovat se z hry Simeoneho Atletica na hru vedle Messiho, to je poněkud oříšek. Ovšem kdyby nebylo koronaviru, i tak by pravděpodobně získal španělský titul a vedl by favority ME z Francie. Jinak co se týče toho dokumentu, zpracování taková klasika, ale Griezuv příběh, jakým způsobem se dostal do profi fotbalu, bezesporu zajímavý je. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Na co filmy zbytečně natahovat, proč neskončit na 60 minutách?... Ano, stopáž i celkově tempo je velmi dobré svižné. Jenomže celý snímek je přeci jen poněkud nacionalistický, kdy se hlavně soustředí na Mistrovství světa v Rusku, pak k tomu prostřihá kariéru A.G. A má z toho být jeho profilový dokument? Ale ba, přeci jen by bylo hodnotnější soustředit se více na jeho začátky v San Sebastián. Malý Francouz v Sociadadu, to je celkem dobrý materiál. Úplně vynechali jeho hype, kdy o něj stálo spousta světových klubů např. Manchester United (ale Van Gaal měl spoustu šílených nápadů)... Co vlastně dokument doplňuje je aktuální situace, která následovala po MS 2018, tedy Grieziho přestup do Barcelony, což mu prakticky ukončilo kariéru.. Takže vrcholem je přeci jen zisk MS. Závěrečný proslov (děkovačka), která se neobešla bez slz, zanechala více emocionální než zbytek filmu. 70% ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Sympatická analýza cesty, ako sa dostať k vrcholu v športe, ktorý je neochvejne svetovou jednotkou. Má to ale jeden háčik. O hlavnej postave tohto TV príbehu sa nedá ani len pomyslieť, ako o legende, ale o futbalistovi, ktorý toho má hodne pred sebou. Ale v akom zmysle, a ako to s nim dopadne je veľmi diskutabilné, pretože hneď po skončení tohto chválospevu, prestúpil do FC Barcelóna a zrazu jeho hviezdne ťaženie výrazne spľaslo. A nie len kvôli Messimu, Suarézovi, ale je tu mladučký Ansu Fati. Príliš predčasná spevohra na francúzsky spôsob o niekom, aj keď dočasne opodstatnene, ale prehnane skoro, kým sa naozaj stane legendou, môže dopadnúť všetko inak. ()

Reklama

Reklama