Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skvelé tanečno-hudobné vystúpenie, v ktorom je skĺbený balet s prvkami folklóru a nielen toho írskeho. Vo výbornej choreografii sa striedajú tanečné čísla s hudobnými. Kto má rád írsku hudbu, určite si príde na svoje. Výborní sólisti, tanečníci a svetelná šou sa však pravdepodobne zapáčia aj divákom, ktorí neholdujú baletu, stepu, či tancu vo všeobecnosti. Doteraz som si nevedel predstaviť chlapský súboj vyjadrený tancom. Až kým som neuvidel duel v podaní Michaela Flatleya. Škoda, že len na TV obrazovke. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Všetky čísla sú neskutočne velkolepé a aj keď to zo začiatku vyzerá na nudné hopkanie nežných krások, vyvinie sa z toho nadupadné akčné číslo s perfektnou hudbou. Mal som možnosť vidieť tento koncert naživo v Bratislave 27.02.2009 a hoci bez Flatleyho (to ma fakt nasral) a v podstate menšom počte (to až tak nevadilo), než som videl zo záznamov koncertov z Anglicka, celý koncert nakoniec vyznel perfektne. A som rád, že aj bez Flatleyho je Lord of the Dance tým, čím je. ()

Reklama

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho opravdu hodně...ale ani ve snu by mě nenapadlo ,že to bude až tak SKVĚLÝ!! Vynikající, bezchybné, to ani nejde slovy popsat jaká je to paráda! Všechno dokonale načasované, vynikající hudba, choreografie, kostýmy, všechno. Je až neuvěřitelné co dokážou. Michael Flatley je borec jak se patří. BEZKONKURENČNĚ VYNÍKAJÍCÍ !!! ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle představení naživo je naprostá bomba. Dechberoucí a originální taneční figury, geniální hudba a brilantní stepařské výkony dělají z tohoto "muzikálu" ojedinělý zážitek. Ještě lepší, než samotný Flatley, jsou však Riverdance - irský taneční soubor, od kterého Flatley odešel. Jakkoliv je Flatley se svojí show úžasný, Riverdance ho předčí ve všech směrech. (a to tajtrlíkující buzny v punčocháčcích fakt nemusim) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skupina keltských dupátorů se nechla zvěčnit na filmový materiál při úspěšném pokusu o zjištění, zda statika pódia vydrží ten nejhromadnější dupot v dějinách lidstva. Měnilo se tempo představení, rytmické skladby se střídaly se snivými, občas se rozvibrovaly hlasivky zahalené divy, jindy zase struny houslí nepříliš oděných umělkyň. Celkově byl podán další důkaz toho, že zelené umění made in Ireland je skvělý vývozní artikl. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama