Reklama

Reklama

Everwood

(seriál)
Drama / Rodinný
USA, (2002–2006), 64 h 1 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Greg Berlanti

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Treat Williams, Gregory Smith, Emily VanCamp, Vivien Cardone, Chris Pratt, Tom Amandes, John Beasley, Sarah Drew, Jan Broberg, Sarah Lancaster, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Obsahy(1)

Nejenom ve velkoměstě žijí lidé. A všude je třeba zázraků medicíny... Everwood. Městečko v americkém Coloradu, půvabné místo, stulené v klínu Skalistých hor. Domov jedné z prvních oper v zemi, nejstarších zlatých dolů, třetí největší soutěže ve vaření s chilli – a od jisté doby i světoznámého neurochirurga a jeho dvou dětí. Neboť doktor Brown, velký a slavný doktor Brown, v jehož ordinaci si podávali dveře nejslavnější a nejvlivnější lidé státu, se po tragické smrti své ženy zcela nečekaně – a pro všechny zcela nevysvětlitelně – rozhodl opustit svou zavedenou newyorskou praxi a přestěhovat se na tenhle – sice krásný, ale přece jenom – konec světa. Marně si obyvatelé městečka lámou hlavu, co mezi ně onu světovou kapacitu přivedlo. Důvody tátova rozhodnutí neznají ostatně ani jeho nejbližší: dospívající Ephram a malá Delia. Je jim jasné jen jedno: od nynějška musí zapomenout na celý svůj dosavadní život a musí se pokusit přijmout za svůj domov Everwood… (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Začalo to skvelo, prvých 15 častí považujem za niečo úžasné. Žiadna účelovosť, postavy sa správajú normálne, akurát má to jednu chybu - ten bastard v kóme. Akonáhle sa zobudí, všetko ide dole vodou. Dobre, zlepší sa to keď SPOILER umrie SPOILER, ale potom to opäť ide z kopca. Postavy potom riešia problémy ako: chodím s narkomanom, chodím so starším dievčaťom, moja priateľka ma AIDS a pod. No a toto nemusím, lebo pochybujem, že to všetko sa môže odohrávať v jednom malom mestečku. Tak som to prestal pozerať. Hodnotenie: prvá polovica prvej série 80%, ostatok 20%, priemer 50%. Dávam 60%, to kvôli stále skvelému Tomovi Amandesovi. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejroztomilejších rodinných seriálů všech dob. Sympatický a někdy zbytečně naivní genius medic Dr. Brown, geniální pianista a někdy zbytečně hloupý Ephram Brown, okouzlující Amy a vzor americké rodiny Abbottovi... chytilo mě to za srdce, upřímnost, se kterou se snaží zacházet, někdy neuvěřitelná, jindy dojemná. Těch 89 dílů mi bude chybět. 9/10. ()

Reklama

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Everwood mám ráda. Působí na mě totiž skutečně, naprosto reálně. Což je v dnešní době fantasy seriálů docela příjemné. Žádní upíři, čarodějnice, vlkodlaci, leprikóni a já nevím co ještě. Jen skutečné rodiny, přátelství, láska. Za mě pětka. Btw. Amy bych klidně vyhodila, stačil by mi seriál s Andym a Ephramem. Jen nevím kterého bych brala víc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohto seriálu som videl druhú polovicu prvej série, celú druhú sériu a polovicu tretej série. SK dabing Markízy sa fakt vydaril, tak dúfam, že si niekedy pustím znova komplet celý seriál s Markizáckym dabingom. Je to klasický rodinný vzťahový seriál v ktorom sledujeme osudy ústrednej rodinky, ktorú tvorí otec a syn a malá dcéra. Paradoxne ma tentoraz až tak nezaujala línia syna a jeho teenage kamarátov na strednej. Dvakrát sympatický mi Gregory Smith nebol. Takisto tá jeho vysnívaná láska Emily VanCamp nie je môj typ, takže ich nekonečné romantické tokanie ma príliš nezaujímalo. Z teenagerov ma celkom bavil len charizmatický Chris Pratt ako typický tupý športovec a línia v ktorej si začal so šprtkou bola síce čisto vycucaná z prstu, ale bolo vtipne sledovať jak sa tak rozdielne typy zbližujú. Na seriály ma najviac bavil Treat Williams ako taký ten rozumný dobrosrdečný doktor. Vďaka tomuto seriálu som si Treata konečne obľúbil. A najlepšie bolo jeho neustále hašterenie s miestnym doktorom, ktorý ctil zastaralé postupy v podaní Toma Amandesa. Z ďalších postáv ma zaujala ešte sympatická susedka v podaní Stephanie Niznik alebo budúca zúfalá manželka Marcia Cross. Výsledkom je jeden z tých lepších rodinných seriálov a raz ho musím dopozerať. 8/10. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Můj bezkonkurenčně nejoblíbenější současný seriál, který jsem si dokonce zařadil do TOP 10 seriálů... Nikdy nezapomenu na ten okamžik, kdy jsem poprvé usedl před obrazovku, poprvé uslyšel tu nádhernou hudbu, která doprovázela znělku seriálu (bylo to v lednu 2004, to jen pro zajímavost) a zahleděl se poprvé do kulis malebného horského městečka jménem Everwood (mimochodem se jedná o městečko fiktivní, které se ve skutečnosti takto nejmenuje), kde se každý s každým zná a kde je to takové domácké. Od té doby jsem nevynechal ani jeden díl, nezlomila mne ani jeden a půl roku trvající prodleva mezi druhou a třetí řadou, naopak, s každým dalším dnem oné prodlevy jsem se těšil stále více a více na další díly. Nevím, co mne na tomto seriálu zaujalo, snad je to charizmatický laskavý doktor Brown v podání perfektního Treata Williamse, snad úžasně pubertální a autoritám vzdorující Ephram, jež postupem času dospívá, v podání Gregoryho Smithe, snad jsou to malebné kulisy, ve kterých se seriál odehrává, snad jsou to zajímavé příběhy lidí z jednoho městečka, prostě se mi seriál líbí jako celek. Nejlepší samozřejmě je, ža kromě toho, že se po dobu celého seriálu řeší vztahy mezi hlavními aktéry, má také každý díl jeden samostatný příběh, který se odvíjí bez nutnosti znalostí minulých dílů, což dává naději ke sledování tohoto seriálu i lidem, kteří neznají souvislosti. Dávám bez jakýchkoliv diskuzí pět hvězdiček, a to proto, že neznám lepší seriál ze současnosti, který by mne tak zaujal. Tento je jedinečný a výjimečný, a to mi nikdo nikdy nevymluví... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (17)

  • Brownovic adresa v Everwoodu je 2719 Deerborn. (Huntelaar)
  • V epizodě "Daddy's Little Girl" se studio Warner Bros rozhodlo nevypípávat slovo "shit". Během některých vikendových vysílání ale přecijen bylo toto slovo "vypípnuto". (Cheeker)
  • Na popud internetových diskuzí fanoušků, které během prvních dvou serií zaujala možnost romantického vztahu mezi Andym a Ninou, si Nina v dile "Sacrifice" (3. série) uvědomí, že miluje Andyho. (Huntelaar)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama