Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 410)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neustálá akce, solidní scénář, kupa hlášek, překvapivě dobré obsazení vedlejších rolí, výborná práce kamery, dechberoucí pasáže a naprosto dokonalý Willis, kterému to pořád zatraceně střílí (ať už mluvíme o nábojích a nebo o slovech). Na čtyřce je znát, že tvůrci viděli předchozí filmy a že je dokonale znají, neboť se nejen drží v jejich duchu, ale zároveň na ně i trefně odkazují - kdo nepochopil odkaz, ve kterém se McClane podivně podívá na agenta FBI, který se mu představí coby Johnson, ten se dle mého vůbec nemůže označit za znalce série;) 90% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Najvydarenejšie pokračovanie Smrtonosnej pasce. Nová technika, viac peňazí a rovnako výborný akčný Bruce nám ponúkli nadupanú, akčnú filmovú zábavu ktorej príde každý na chuť............ Soundtrack Marco Beltrami: 1. Out of Bullets [1:08] ,2. Shootout [3:41] ,3. Leaving the Apartment [2:08] ,4. Dead Hackers [1:31] ,5. Traffic Jam [4:13] ,6. It's a Fire Sale [2:57] ,7. The Break-In [2:28] ,8. Farrell to D.C. [4:36] ,9. Copter Chase [4:41] ,10. Blackout [2:03] ,11. Illegal Broadcast [3:48] ,12. Hurry Up! [1:23] ,13. The Power Plant [2:01] ,14. Landing [2:28] ,15. Cold Cuts [2:00] ,16. Yippee Ki Yay [4:43] ,17. Break a Neck [2:47] ,18. Farrell is In [4:22] ,19. The F-35 [4:13] ,20. Aftermath [3:12] ,21. Live Free or Die Hard [2:56], ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Už ste niekedy podobné veci robil?“ Dravé, dobré, svižné, moderné, odkazujúce na staré diely, ale zároveň vediace, že je proste iná, nová doba a kráča v jej duchu a nie je zostarnutým dinosaurom, ale reštartovaným, osviežujúcim prístupom. Ktovie, ako by sa na dravú (kamióny, vrtuľníky, stíhačky, počítače) štvorku pozeral Roderick Thorp, podľa ktorého útlej a v podstate veľmi komornej knižočky vznikol McTiernanov vianočný originál. Len Wiseman (UNDERWORLD 1 - 2) sa snaží, ale po likvidácii hrnčekom (RIDDICK: KRONIKA TEMNA) a naháňačke kôň verzus motocykel (PRAVDIVÉ LŽI) ma zničenie helikoptéry autom na kolená nedostane. Napriek tomu má film väčšinu času skvelé tempo, pôsobivý terminátorovský futuristický modrý vzhľad a pokus o vtipný dialóg. Pravdaže, je to čudné: McClane rieši apokalyptické problémy, nenadáva, nenosí tielko, nie sú Vianoce a hovorí vety typu „poď sa o tom porozprávať“. Nedá sa však povedať, že by to nefungovalo. Vlastne to na mňa fungovalo veľmi dobre. Počítačové efekty nepáchali škodu, minimalistický zlosyn (Timothy Olyphant) mal niečo do seba a akcia bola vďaka nápadom (hasiaci prístroj, auto vo výťahu), kaskadérskym výkonom a gigantickému rozpočtu výborná. A vôbec, ak to porovnám so zlepencom, akým bola trojka, musím dať 80%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

John McClane je zpátky a drtí všechno co mu stojí v cestě, i to co mu v ní nestojí. Takovej drsňák prostě Bruce Willis ve svý kariéře snad ještě nebyl, sice sem to od toho čekal, ale že mi Bruce takhle na starý kolena naloží, tak to teda ne. Hned od začátku Wiseman divákovi šlehne do ksichtu jednu z nejlíp propracovanejch, nabušenejch a nejreálnějších akcí, co sem kdy viděl. To byl takovej masakr, že se to nedalo ani vydržet a do toho ještě cyberdrsnej Willis hláškuje.Člověk si pak řekne, jo jasně, všechno naládoval na začátek a je po prdeli, ale vono hovno, jede se dál a ve stejným stylu, možná už by se dál dalo trošku polemizovat o reálonosti akce, přece jen sou to fakt kaskadérský kousky, ale to filmu fakt neubírá, krom toho Willis pak všechno zachraňuje humorem a sledovat jak tam zase po několika letech Bruce všechny řeže, jako drsnej flojd McClane je pastva pro oči a pro mě nadpozemskej zážitek. Nicméně musim uznat,že Die Hard 4, se příběhem sune trošku k novodobýmu klišé, v podstatě obě zápletky jsou mírně, jak bych to řek, asi zastaralý nebo hodně používáný, působí to trošku kontrastně s přechozíma dílama, ale to mi fakt zakzit náladu u takhle velkolepých jatek nedokáže. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Film s rozpočtem 110 milionů amerických dolarů utržil během prvního víkendu (29. 6. – 1. 7. 2007) promítání v USA 33,3 milionů dolarů na druhé příčce žebříčku návštěvnosti. Jelikož se snímek promítal již od středy, celkový výdělek "otvíráku" byl 48,3 milionů. Celkové tržby z amerických kin překročily sumu 133 milionů a umístily tak film na první místo návštěvnosti v rámci dosavadních dílů série. První díl (1988) vydělal v USA 83 milionů, druhý (1990) 117,5 milionů a třetí (1995) 100 milionů. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. června 2007 v Tokiu. (Varan)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama