Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 410)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud by se tenhle film jmenoval třeba "Výprodej" a hlavní hrdina se nejmenoval John McClane, pak bych dal s čistým svědomím 90%. ... V případě vypůjčení ochranné známky "Die Hard" ovšem měřítka na styl a přesné dávkování akce a hlášek musím zpřísnit. ... John McClane je prostě legenda ! :) ... Proto se chtě-nechtě nabízí srovnání s návratem jiné legendy - Rockyho. Zatímco stárnoucí Rocky zůstal Rocky Balboou se vším všudy, pak John McClane se dost změnil .... Už nemiluje Holly, nekouří !!!, je téměř nezranitelný, při rvačkách lehce natvrdlý (McClanea přepere ženská ???!!!) a dává si záležet, aby mu z pusy nevystřelilo moc sprostých slov. ... Zkrátka to, co jsme všichni na Johnovi milovali je pryč :) ... Co se týká filmu samotného, tak skoro všechny výhrady shrnul Cival a u mě je to 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dej je našlapaný, akcie sú perfektne nakrútené a občas dokonca scenáristicky NÁPADITÉ (tunel), a starec Bruce Willis je (prekvapivo) stále tým skvelým Johnom McClaneom, ktorý to všetko drží pokope a dodáva tomu správny nadhľad. Tretiu štvrtinu filmu by som prestihal a celok skrátil o 5 min, ale ináč nemám žiadne výtky. Teda až na ten spadnutý Capitol v traileri, ehm. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ježíšikriste, pitomečku ( nejpoužívanější slova Die Hard 4 ) -- Není to sračka, ale žádný opravdu povedený akční blockbuster jsem nedostal. Série není v prdeli, ale chuť jít do kina na pětku nemám vůbec.Takže 1.) Nízký rating JE vidět 2.) Bruce docela hláškuje, ale ve druhé půli i dost impotentně a naplano. 3.) Příliš moc "počítačových pasáží," nesnáším, když se ve filmu moc ťuká na klávesnici a probíhají transfery, downloady a dekódy, kterým stejně nerozumíme 4.) Směšné instantní minutové psychologické vsuvky. 5.) náklaďák vs. tank, ehm ehm (choze - ano ano, také jsme si vzpomněl na Ramba trojku) 6.) záporák na hovno -- Naštěstí jsem nic nečekal, takže nemůžu mluvit o zklamání. Čekám na Transformery :) P.S. "Jizvy jsou sexy, ne?" "Ne" ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, Bruce Willis ze svého kouzla osobnosti pranic neztratil, ale Live Free or Die Hard už mi rozhodně nepřijde jako přímý nástupce legendární trilogie a myslím, že za pár let se s ním, jako s nedílnou součástí celku Die Hard, počítat jednoduše nebude. Pár úsměvných odkazů na předchozí filmy stále nejsou dostatečná kompenzace pro nulové fuckování a absenci onoho typického, Die Hardovského, chytrého příběhu s nějakými zajímavými zvraty a mocným záporákem. Svět počítačových geeků s bojovou taktikou ala "nahrávám virus" už bohužel není tak cool jako stará, dobrá hromada svalů a bouchaček. Ovšem aspoň to nese výhodu v tom, McClane v tomto podivném světě působí, jako jediný normální a správný člověk, díky čemuž se divák lépe vcítí do jeho role. A co se týče akce, Wiseman mile překvapil, když naservíroval vskutku vydatnou porci všemožných vysokorozpočtových explozí, soubojů a honiček, takže 4 hvězdičky má u mě jisté. 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno je to divné, no musím sa priznať, že keby toto nebolo pokračovanie „smrtonosnej“ série, dal by som za päť. Očakávania robia svoje a nedá mi neporovnávať. Je mi jasné, že réžo Wiseman chcel prípadné nedostatky v scenári (na moje prekvapenie ich ale nebolo až tak veľa) zamaskovať dokonalými trikmi v efektovom a akčnom podaní. Navyše mu to, až na pár výnimiek (supermanovské scény ako napríklad vrtuľník a šachta), vyšlo. Ale samotná postava McLanea mi príde mierne zdeformovaná. John mi tu príde viac nezraniteľný, hláškuje skoro pri každej akcii, čo niektorým scénam uberá na vážnosti. Navyše mu s tým dopomáha aj jeho hackerpartner, čo občas tiež správne nesedí. Rodinné zdramatizovanie mi však prišlo celkom na úrovni, neprehnané a Bruce bol dokonale v pohodičke. Jasný bol posun od scenára k akcii. Prvá hodinka bola dokonalá. Perfektných pár zvratov, všetko správne vygradované, akcia s nádychom starej školy. Škoda, že pri nej Len neostal až do konca, no myslel som, že to bude horšie. Na druhej strane, pochybujem, že by si s podobným ultramoderným scenárom poradili veteráni ako Harlin. Takže ja som vďačný Wisemanovi a spol. za tento zážitok. Neskutočne som sa bál o osud mojej (našej) akčnej ikony. A som zvedavý, koľkých návratov akčných mŕtvol sa ešte dočkáme. Avšak ak by šli v podobných šľapajách, nech ich je čo najviac. Navyše aj kino robí svoje, takže 85%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Postprodukcia filmu trvala len 16 týždňov. Pri podobných filmoch to obvykle zaberie 30 týždňov. (Greenpeacak)
  • Během úvodních titulků ve jméně Kevin Smith (Warlock) na okamžik zmizí písmeno „m“ a objeví se místo toho "Sith", což je společenství bytostí ovládající mystickou Sílu z filmové série Hvězdné války (od r. 1977), na kterou režisér Smith ve svých filmech často odkazuje. (imro)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama