Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (86)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Opakovaná anabáze, která se se mnou táhne u většiny seriálů: ze začátku to vypadá nadějně, pak dobré dojmy postupně vyprchávají, jsouce nahrazeny rozpaky, aby se nakonec zájem vytratil zcela a úplně. Dvě hvězdičky už se mi zdály jako příliš přísné, jakkoli bych to viděla spíš na ně, ale dvě a půl hvězdičky mi tady schází... Nápad to nepostrádá, dobré herce už vůbec ne a hudba v člověku budí touhu začít křepčit vzdor pozdním a k tomuto počínání neprosto nevhodným hodinám. Ale k čemu to všechno, když má člověk dojem, že sleduje dokonale nablýskanou a dokonale povrchní módní přehlídku, jejíž účastníci se procházejí a poposedávají se sofistikovaně znuděným výrazem v tváři a sklenkou v ruce. Povrchnost je slovo, které se mi pro charakterizaci téhle řady nešťastných a méně nešťastných příhod zdá nejvýstižnější. Nebudí to zájem, prožitek, vcítění, ztotožnění s postavami, nebudí to nic. Nezajímalo mě, co bude dál, bylo mi naprosto lhostejné, co a komu se přihodí v dalším díle a kdo si to s kým rozdá na kožené pohovce nebo předložce u krbu. Dalo by se říci, že vyleštěná a z drahých materiálů ukovaná forma pohltila obsah. Jenže to by napřed nějaký obsah musel existovat. ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, čím to je, že seriál, jehož postavy mi teoreticky nemůžou být vzdálenější - parta gayů posedlých sexem, mladistvým vzhledem a kariérou, mi tolik přirostl k srdci, zatímco jeho ženská verze L-word mě, neuvěřitelně otravoval. Možná je to tím, že mužská verze je taková syrovější, upřímnější a daleko míň na palici. A stejně jako muži drží dle mě víc při sobě, tak i tenhle seriál drží pohromadě a šlape jako hodinky. Jak už jsem psala, je tam strašně moc sexu, je odpovědí na každou otázku, řeší problémy, i je tvoří, ale v pozadí toho pozlátka se skrývá příběh, který je dojemný a chytlavý. Všechny postavy mají hloubku. V čele s dokonalým Brianem, který se tváří jako nejarogantnější blb na světě, ale ve skutečnosti by se pro ostatní rozkrájel. Klidně sám sebe naprosto potopí. Nebo potopí ostatní, pokud je to pro dobro věci. Beru ho jako naprosto originální postavu, na níž závisí celý seriál. V té samé Americe, ve které se děj odehrává, chtějí lidé Oscara dát hercům ze Zkrocené hory "za to, že se políbí! "Tak to by měl (ve skutečnosti také heterosexuál) Gale Harrod minimálně patnáct Oscarů za každou epizodu.Haha. Je to seriál, který není pro každého. Vlastně není téměř pro nikoho. Musíte mu dát šanci a vytrvat, pokud na to máte žaludek. Já ho evidentně mám. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá přehlídla chlípnosti jednoho zbohatlého gaye Briana.No velká část se odehrává kde jinde než v barech a klubech a nebo po jakýchsi fast foodech čímž své prostředí značně neurčuje a dokonce mi přijde, že ani tak nejde o ten děj jako o určité scény s kterými si herci a vůbec tvůrci všeho možného dali jistě velikou práci a to jest sexuální scény.Jsem jen člověk z masa a kostí jako všichni ostatní a u sexuálních scén jsem občas koukala s otevřenou pusou.Akorát jsem prostě někdo ,kdo miluje intriky a zamilovanost malého "štěňátka" Justina,který právě přichází na to,že je gay a svěřuje se o tom své nejlepší kamarádce ze školy-mi přišla na celém příběhu asi nejvíce sladká (ta jeho zamilovanost) a pořád jsem si přála aby ti dva konečně byli spolu.A časem se na chvíli podaří akorát ani jeden z nich nebude šťastný.Mrzí mě konec.Co jsem si skutečně užívala jako divák byly díly s krásným mladým houslistou a Justinem,který se rozhodl,že si také najde bokovku..Poutavé občas příliš zdlouhavé ale za ty sexuální scény to stojí :-D. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nedá spát.. Gale Harold svou roli hraje tak skvěle, že občas přemýšlím, jestli ji vůbec hraje (btw: je radost se na něj dívat). Už dlouho jsem neviděla seriál, který by mě svou upřímností a otevřeností tak dostal, zda-li jsem vůbec nějaký takový předtím viděla. Je to natočené opravdu hodně uvěřitelně, možná je to i tím, že někteří hlavní hrdinové jsou opravdu gayové, no každopádně tenhle seriál nabízí trochu jiný pohled na život, jeho požitky a taky na jeho strasti - jedním slovem "Unique". Škoda, že se nenatočila další řada, ale jsem ráda, že poslední díl je natočen tak, jak je, protože když se nad tím zamyslím, aby zachovali pointu, lépe to ukončit nemohli.. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Queer as folk je neskutečná jízda, přemýšlím snad jediný film/seriál, kde si to naplno rozdávají gayové (a já všechny ty vysochaný těla určitě můžu). Tleskám za skvělý výběr hlavních protagonistů - gaye v nich těžko hledat a a pak stačí minigesto a je to tam. Ty lesbičky mě tam trochu vadí, respektive vadí mi jejich ztvárnění, nedivím se, že ta právnička leze Brianovi na nervy, mně taky a orientací to nebude. Hláška o tom, že když tu výchovu mohli zpackat rodiče, proč bychom nemohli taky, ta mne docela osvobodila. Některé postavy jsou samozřejmě přehnané (např. matka Michaela), nevím, zda mne to celé bude stejně dostávat i po shlédnutí více dílů, ale zatím hltám díl za dílem, je to fakt divoká jízda, včetně všech těch disko-songů, které se báječně hodí nejen do Babylonu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (30)

  • Hall Sparks (Mikey) po skončení natáčení 5. série usiloval o to, aby se v produkci seirálu pokračovalo s tím, že by se celý děj zaměřoval pouze na jeho postavu Mikeyho. Producenti však návrh ihned zamítli. (Dlee)
  • Tvůrci se rozhodli seriál natočit poté, co si v tisku přečetli pochvalný článek o britské verzi, který tvrdil, že jakýkoli pokus Američanů o seriál podobného charakteru by byl naprostá katastrofa. (Wendy)
  • Randy Harrison (Justin) prohlásil, že se během natáčení všech serií zamiloval do Galea Harolda (Brian Kinney). (Dlee)

Reklama

Reklama